administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Marti, 07 Iulie 2009

Primarii suceveni nu sunt interesati de problemele de mediu

gunoi_groapa.jpgVicepresedintele Consiliului Judetean Suceava, Daniel Cadariu, a declarat, luni, ca in urma analizei privind inchiderea gropilor de gunoi in judet s-a constatat ca primarii comunelor nu sunt deloc preocupati problemele de mediu si inchiderea acestor platforme de deseuri.
Primariile comunelor sucevene vor fi obligate de la mijlocul acestei luni sa depoziteze deseurile menajere pe cele trei mari rampe urbane din judet, ce vor fi inchise la sfarsitul anului 2010 sau 2011. Obligatia intra in vigoare incepand cu 16 iulie 2009, data la care, in conformitate cu negocierile cu Uniunea Europeana la Capitolul 22 “Mediu”, gropile de gunoi din mediul rural trebuie inchise.

Luni, 06 Iulie 2009

CJ Botosani schimba operatorul de apa

Consiliul Judetean Botosani intentioneaza sa renunte la actualul operator de apa si canalizare din judet, societatea comerciala Apa Grup, a anuntat vicepresedintele CJ, Cristian Achitei.
CJ Botosani, in asociere cu 48 de consilii locale din judet, a decis schimbarea operatorului de apa din cauza datoriilor de aproximativ 15 milioane de euro pe care acesta le inregistra la bugetul de stat.

Joi, 02 Iulie 2009

Parteneriat public-privat pentru termoficarea municipiului Suceava

centrala.jpgPrimaria Suceava a demarat procedurile pentru realizarea unui parteneriat cu un investitor privat in vederea construirii unei noi centrale termice de cogenerare de inalta eficienta, pe gaz metan, care sa asigure energia termica necesara locuitorilor racordati la sistemul centralizat.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, ca a solicitat firmei de consultanta Schnecker, cu care municipalitatea se afla sub contract, sa vina cu o propunere privind acest tip de parteneriat, precizand ca, in septembrie, Consiliul Local ar putea aproba noul caiet de sarcini privind termoficarea.


Joi, 18 Iunie 2009

Master Plan pentru managementul deseurilor in judetul Cluj

Tise Alin.jpgConsiliul Judetean Cluj anunta finalizarea Master Planului pentru proiectul „Sistem integrat de management al deseurilor in judetul Cluj”, elaborat de catre Consortiul KOKS - ENVIROPLAN - EPEM - ROMAIR CONSULTING, grup caruia i-a fost atribuita asistenta tehnica a proiectul al carui beneficiar este Consiliul Judetean Cluj.
„Aceasta ultima varianta a fost solicitata de catre Consiliul Judetean Cluj, in ideea completarii lipsurilor identificate in varianta initiala. Master Planul identifica, pentru o perioada de 30 de ani, masurile necesare pentru realizarea unui sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Cluj, in conformitate cu obligatiile legale si cele generate din reglementarile legislatiei europene la care este parte”, considera presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Marti, 16 Iunie 2009

Lipsa banilor opreste decolmatarea canalului Bega

canalul Bega.jpgCriza economica ameninta sa afecteze lucrarile de decolmatare si ecologizare a canalului Bega, care vor fi oprite saptamana viitoare, deoarece nu mai sunt bani pentru plata muncitorilor.
"Firmele lucreaza fara bani, in momentul de fata, dar de saptamana viitoare isi vor stopa activitatea, daca nu-si primesc banii pentru plata salariilor muncitorilor", a declarat Titu Bojin, seful Directiei Apelor Banat (DAB).

Vineri, 12 Iunie 2009

Primarii valceni sunt restantieri la plata "drumarilor"

drumari.jpgConducerea Regiei Judetene de Drumuri si Poduri Valcea are de incasat peste 88 de miliarde vechi de la primariile valcene, bani insemnand lucrari executate in ultimii doi ani.
"Aceste lucrari au fost executate in campaniile electorale de anul trecut, atat in cea pentru alegeri locale, cat si in cea pentru alegerile parlamentare din toamna lui 2008. Fie a fost vorba de covoare asfaltice, de reparatii de poduri si podete, fie de nivelari de drumuri comunale, cert este ca dupa alegeri primarii au refuzat sa plateasca facturile", sustine Nicolae Valimareanu, directorul RAJDP Valcea.


Marti, 09 Iunie 2009

Primaria Piatra Neamt a primit premiul de Excelenta pentru Mediu

Stefan Gheorghe.jpgMunicipalitatea Piatra Neamt a primit din partea Ministerului Mediului diploma de Excelenta pentru Mediu pentru un proiect privind colectarea si prelucrarea selectiva a deseurilor in oras.
Acest proiect a permis municipiului Piatra Neamt sa se alinieze la reglementarile si standardele Uniunii Europene in ceea ce priveste colectarea, sortarea, transportul, tratarea si depozitarea deseurilor, precum si eliminarea principalei surse de risc de imbolnavire in comunitate.

Joi, 28 Mai 2009

Pasajul Pipera - Tunari ar putea fi finalizat in iunie 2009

lucrari_pasaj.jpgPasajul Pipera - Tunari va fi dat in folosinta, cel mai probabil, in luna iunie a acestui an, a declarat Speranta Cliseru, seful Unitatii de Implementare a Proiectului si director al Directiei Utilitati Publice din Primaria Voluntari, judetul Ilfov.
Lucrarile de executie a pasajului ar fi trebuit sa fie finalizate in luna noiembrie a anului trecut, insa au fost probleme legate de devierile de utilitati - canalizare, apeducte magistrale, retele electrice, retele telefonice, fibra optica si retele de gaze naturale.

Joi, 28 Mai 2009

Primarul Bistritei vrea renegocierea contractului cu OMV

Cretu Ovidiu.jpgPrimarul Bistritei, Ovidiu Cretu (PSD), a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca este nemultumit de contractul de asociere in participatiune semnat, in urma cu aproape noua ani, intre Consiliul Local si OMV, pentru amenajarea unei statii de carburanti, pe motiv ca suma virata municipalitatii este prea mica.
In decembrie 2000, OMV a semnat un contract de asociere cu Consiliul Local Bistrita, prin care a amenajat, pe un teren de 2.080 metri patrati, situat pe strada Calea Moldovei, o statie peco, pentru care avea obligatia sa vireze trimestrial primariei 0,5 dolari pentru fiecare tona de combustibil vanduta, dar nu mai putin de 5.000 dolari pe an.


Miercuri, 27 Mai 2009

GARDIANUL: “Bani putini pentru reabilitarea strazilor”

Municipalitatea are fonduri pentru inceperea unor proiecte, in timp ce pentru altele asteapta finantarea de la Agentia de Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI). Perioada de varf, cand vor fi cele mai multe santiere deschise in Capitala pentru reabilitarea infrastructurii strazilor, va fi cuprinsa intre lunile iulie pana la jumatatea lunii septembrie. Primarul Sorin Oprescu a explicat in cadrul unei conferinte de presa, ca procedura de obtinere a fondurilor europene nerambursabile este “foarte greoaie”, deoarece municipalitatea trebuie sa faca dovada ca are in proprietate acele artere de circulatie pentru care se solicita fonduri<<<  Pagina 2 / 11  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter