administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Miercuri, 05 August 2009

Garda de Mediu verifica gropile de gunoi din judetul Valcea

gunoi_groapa.jpgGarda judeteana de Mediu Valcea a dispus o serie de controale in 41 de localitati detinatoare de depozite de deseuri neconforme, a declarat, Mihai Dinca, directorul adjunct al filialei valcene.
"Pot spune, din cate cunosc pana acum, ca aproximativ 20 de depozite de colectare a deseurilor nu au respectat termenul de 16 iulie, pana cand Romania avea ca obligatie inchiderea si ecologizarea spatiilor de depozitare din zonele rurale, 29 de localitati au incheiate contracte cu firme de salubrizare, 5 localitati, prin hotarari ale Consiliului Local, au dispus infiintarea propriului serviciu de salubrizare", spune Dinca.

Marti, 04 August 2009

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Sistemul de management integrat al deseurilor in judetul Cluj

deseuri.jpgConsiliul Judetean Cluj anunta finalizarea Studiului de fezabilitate aferent proiectului „Sistemul de management integrat al deseurilor solide in judetul Cluj”. Acesta a fost depus la Ministerul Mediului - Directia Generala pentru Managementul Instrumentelor Structurale de catre consortiul international Kocks Consult GmbH / Environplan SA / EPEM SA/ Romair Consulting Ltd.
Dupa predarea formei finale, precum si dupa analizarea Studiului de Fezabilitate, acesta se va supune aprobarii Consiliului Judetean.

Vineri, 31 Iulie 2009

Presedintele Traian Basescu sustine reducerea masiva a aparatului de stat

Basescu Traian.jpgPresedintele Traian Basescu a declarat, joi, la postul public radio, ca este necesara reducerea masiva a aparatului de stat si ca va mai sustine actuala coalitie, desi nu ii mai place tergiversarea acesteia.

El a mentionat ca exista aspecte asupra carora s-a convenit de la formarea aliantei, precum reducerea aparatului birocratic, dar care nu au fost puse in aplicare. "Toate paliativele astea: ii mentinem pe toti, dar mai reducem un spor sau altul sunt povesti. Guvernul trebuie sa se comporte cu toata seriozitatea si sa diminueze masiv aparatul de stat", a subliniat Basescu.


Vineri, 31 Iulie 2009

Serviciul de ecarisaj din Deva va fi scos la licitatie

ecarisaj.jpgServiciul de ecarisaj din municipiul Deva va fi scos la licitatie in luna septembrie, autoritatile locale sperand ca prin atribuirea acestui gen de activitate unei firme private numarul cainilor comunitari din oras sa scada simtitor.
"Aceasta strategie, de trecere a serviciului de ecarisaj in domeniul privat, s-a aplicat si in alte orase din tara si a dat rezultate foarte bune. Speram ca numarul cainilor comunitari care se vor mai afla de strazile municipiului Deva sa scada foarte mult pana in iarna, deoarece va fi in interesul firmei private sa se ocupe cat mai bine de aceasta problema", a declarat viceprimarul localitatii, Cosmin Costa.

Marti, 28 Iulie 2009

Sedinta publica organizata de Primaria Capitalei pentru comasarea a doua institutii

primaria_bucuresti.jpgPrimaria Municipiului Bucuresti a organizat, luni, sedinta publica de dezbatere a proiectului privind infiintarea Autoritatii Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice Energetice de Alimentare cu Apa si Canalizare (AMRSPEAAC), prin comasarea celor doua institutii existente - Agentia Municipala pentru Eficientizare si Reglementare in domeniul Energiei Bucuresti (AMEREB) si Agentia de Reglementare a Nivelelor de Servicii Apa Canal a Municipiului Bucuresti (ARBAC).
Inca din luna mai acest proiect a fost supus dezbaterii publice pe situl Primariei Capitalei. Daca decizia va fi aprobata de catre consilierii municipali in cadrul unei sedinte a CGMB, atunci AMEREB si ARBAC vor deveni o singura institutie a municipalitatii, respectiv AMRSPEAAC.

Vineri, 24 Iulie 2009

Guvernul a aprobat hotarari privind modernizarea infrastructurii de transport si apa

sedinta_guvern.jpgExecutivul a aprobat, in sedinta din aceasta saptamana, un set de hotarari in scopul de a contribui la dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de transport si a infrastructurii de alimentare cu apa, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.
Ea a precizat ca, printr-o hotarare de guvern, Cabinetul a decis darea in administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a unei suprafete totale de 10.841 metri patrati, suprafata trecuta in domeniul public al statului, in vederea finalizarii "Variantei de ocolire Deva si Orastie la profil de autostrada".


Joi, 23 Iulie 2009

Investitie de mediu de peste 35 milioane euro in judetul Prahova

cosma_mircea_.jpgConstruirea unor noi rampe ecologice in Prahova a devenit o prioritate pentru autoritatile judetene, care au depus in aceasta luna la Bruxelles un proiect a carui valoare depaseste 35 milioane euro.

Presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma, sustine ca proiectul este cuprins in master planul judetean privind managementul deseurilor, iar banii care vor sosi de la UE vor fi folositi pentru construirea unor noi rampe ecologice, majoritatea celor existente fiind neconforme cu normele europene.

Joi, 23 Iulie 2009

Presedintele Traian Basescu crede ca la Rosia Montana "trebuie gasite solutii"

Basescu Traian.jpgPresedintele Traian Basescu a declarat recent, la Rosia Montana, ca in ceea ce priveste proiectul minier derulat in aceasta zona "trebuie gasite solutii". "S-au asezat toti cap in cap. Nimeni nu vrea sa spuna o solutie. (…) Aici parerea mea e ca toata lumea tipa", a spus presedintele, citat de Machiavelli.ro.
Basescu s-a intalnit la Rosia Montana cu presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, cu prefectul de Alba, Cornel Bardan, cu primarul municipiului Alba-Iulia, Mircea Hava (vicepresedinte al PDL) si cu vicepresedintele Senatului, democrat-liberalul Alexandru Peres. Aceasta a fost prima vizita a unui sef de stat la Rosia Montana in ultimul deceniu.

Luni, 20 Iulie 2009

Primarii constanteni nu au solutii pentru inchiderea rampelor de gunoi

zevri_senol.jpgDoar 11 primarii rurale din judetul Constanta, din totalul celor 60 de unitati administrativ-teritoriale, au notificat, pana la expirarea termenului legal de inchidere a rampelor neconforme de gunoi menajer, indeplinirea acestei obligatii.
Potrivit directorului executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Constanta, Senol Zevri, desi in ultimele patru-cinci luni au fost facute instructaje permanente cu reprezentantii administratiilor locale, in privinta necesitatii aplicarii prevederilor legale de gestionare a deseurilor, impactul a fost minim.


Vineri, 17 Iulie 2009

BUSINESS STANDARD: "Scad deseurile de pe plaje, in pas cu cresterea campaniilor de constientizare"

Volumul deseurilor colectate de pe plajele litoralului romanesc a scazut in ultimii doi ani, pe fondul demararii programelor de constientizare sustinute de autoritati si de organizatiile nonguvernamentale. “Turistii au devenit un pic mai civilizati”, remarca pentru Business Standard Catalin Anton, purtator de cuvant in cadrul Directiei Apelor Dobrogea Litoral, care pune acest fapt pe seama cresterii gradului de educatie ecologica a turistilor. Directiei Apelor Dobrogea Litoral desfasoara propria campanie de constientizare publica in acest domeniu, denumita “Respecta Plaja”, la a carei finantare participa statul olandez.Pagina 1 / 11  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter