administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Luni, 10 August 2009

70% dintre primariile din Moldova nu folosesc operatori licentiati la transportul gunoiului

deseuri.jpgAproximativ 70% dintre primariile din mediul rural, din regiunea Nord - Est a tarii, nu folosesc operatori licentiati pentru transportul deseurilor la depozitele de gunoi autorizate, a declarat directorul agentiei teritoriale a Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), Simion Drelciuc.
Potrivit acestuia, fiecare autoritate a administratiei publice locale avea obligatia, pana pe 16 iulie, sa inchida gropile de gunoi si sa delege serviciile de salubrizare - precolectare, colectare si transport deseuri menajere - catre un operator licentiat, care poate fi atat o societate comerciala, cat si un serviciu din cadrul primariei

Miercuri, 05 August 2009

Ridicarea gunoiului menajer a fost sistata in Drobeta Turnu Severin

pubele.jpgSocietatea Bratner din Drobeta Turnu Severin a sistat, marti, actiunea de colectare a gunoiului menajer pentru 33 de asociatii de proprietari din localitate. Reprezentantul societatii, Mirel Damian, a declarat, ca masura a fost luata intrucat acestea au restante de circa sase luni la plata serviciilor efectuate pentru care s-au emis facturi in valoare de 150.000 lei.

Miercuri, 05 August 2009

Zeci de gropi de gunoi din judetul Galati nu au fost inchise

groapa ecologica.jpgUn numar de 24 de platforme de gunoi comunale din totalul de 214 existente pe raza judetului Galati nu au fost inchise, desi termenul pentru inchiderea si reabilitarea lor, stabilit pentru 16 iulie, a fost depasit, a anuntat, marti, seful Garzii de Mediu Galati, Mihai Turcu.
Cele 24 de gropi de gunoi se gasesc in zece localitati din judet, primariile respective riscand o amenda de 100.000 lei fiecare.
"In mod normal ar trebui sa amendam aceste primarii, dar suntem intr-o situatie financiara critica. Daca mai venim si noi cu sanctiuni, daca le dam amenda de un miliard de lei vechi, ii lasam fara bani de salarii si utilitati pentru urmatoarea luna. Am trimis la Garda Nationala un raport cu situatia acestor primarii si asteptam sa vedem cum vom proceda in continuare", a declarat Mihai Turcu.


Miercuri, 29 Iulie 2009

Societatea Drusal Baia Mare a fost amendata pentru groapa de gunoi

drusal_baiamare.jpgSocietatea de salubrizare Drusal Baia Mare a fost amendata cu 50.000 de lei pentru neindeplinirea planului de conformare prevazut de autoritatile de mediu. In plus, reprezentantii firmei s-au trezit cu autorizatia de functionare a rampei de gunoi suspendata temporar, ceea ce a pus sub semnul intrebarii desfasurarea activitatii de colectare in municipiul Baia Mare si in alte 20 de localitati maramuresene.

In aceeasi situatie se afla si rampele de gunoi din Sighetu Marmatiei, Lapus si Borsa, unde au fost suspendate autorizatiile de mediu.

Miercuri, 29 Iulie 2009

16 asociatii de proprietari din Buzau vor ramane cu gunoiul neridicat

rer_buzau.jpgUn numar de 16 asociatii de proprietari din municipiul Buzau, cu peste 20.000 de persoane, va ramane, incepand de pe 30 iulie, cu gunoiul neridicat din cauza unor restante care depasesc o jumatate de milion de lei, a declarat Liviu Mocanu, director executiv al RER Service Ecologic, firma de salubritate cu capital german care asigura ridicarea gunoiului menajer in municipiu.
"Sunt datorii vechi, unele depasesc sase luni, avem linii de credit pentru cumpararea unor utilaje moderne, iar din cauza rau platnicilor nu ne putem achita ratele si plati salariatii", a spus Liviu Mocanu.

Miercuri, 22 Iulie 2009

Municipiul Onesti va avea in curand o moderna statie de transfer a deseurilor

lemnaru_emil.jpgDin cauza unor litigii imobiliare, terenul pe care urma sa se construiasca depozitul ecologic de la Onesti nu a mai putut fi folosit si, in contextul in care termenul acordat de organismele Uniunii Europene a ajuns la final, s-a renuntat la depozit si s-a luat masura ca in municipiu sa se amenajeze o statie de transfer a deseurilor.
"Initial, era prevazut un singur depozit, in Bacau, dupa care s-a stabilit sa se faca si la Onesti unul. Apoi s-a pus problema stabilirii locatiei, pe un teren de 33 de hectare, apartinand Primariei, care trebuia pus la dispozitia Consiliului Judetean Bacau", a precizat primarul municipiului, Emil Lemnaru.


Luni, 20 Iulie 2009

In judetul Cluj mai sunt active 20 de rampe de gunoi

rampa de gunoi ct.jpgIn judetul Cluj mai sunt active 20 de rampe de gunoi, restul de 60 fiind inchise in urma notificarilor trimise in acest an de Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului.
"Incepand de luni, 20 iulie, echipele de control verifica, la nivelul fiecarei comune, starea de fapt. Primariile au trimis notificari la AJPM, in care au confirmat ducerea la indeplinire a obligatiilor ce le revin in privinta rampelor. Din cele 80 de rampe mai sunt active 20. Echipe ale Garzii de Mediu sunt, deja, in controale pe teren, iar de luni incep si controalele tematice, la care vor participa si echipe ale AJPM. Toate neregulile vor fi sanctionate cu amenzi", a declarat Adina Maier, purtator de cuvant al AJPM.

Luni, 20 Iulie 2009

Zeci de gropi de gunoi neconforme in judetul Arad

danoiu_dana.jpgIn judetul Arad sunt zeci de gropi care nu au fost inchise deocamdata, din diverse motive, singura groapa de gunoi ecologica fiind cea din municipiul Arad.
"Din cele 121 de gropi de gunoi neconforme, existente pe raza judetului Arad, au fost inchise 90, celelalte 31 fiind si ele in curs de inchidere", a declarat ing. Dana Danoiu, director coordonator al Agentiei pentru Protectia Mediului Arad. Toate gropile de gunoi de pe raza judetului vor fi inchise in perioada urmatoare, autoritatile fiind obligate de legislatia europeana sa ia aceasta masura, intrucat gropile de gunoi existente in prezent sunt "adevarate bombe ecologice".

Vineri, 17 Iulie 2009

Jumatate din gropile de gunoi din judetul Bistrita- Nasaud nu sunt inchise

groapa de gunoi bistrita.jpgMai bine de jumatate dintre cele 165 de gropi de gunoi din zona rurala a judetului Bistrita-Nasaud nu au fost inchise pana joi, 16 iulie, in conformitate cu directivele europene, motiv pentru care primariile pe raza carora sunt situate risca amenzi de 200.000 lei pe zi, pentru depasirea acestui termen.
Seful Agentiei pentru Protectia Mediului Bistrita-Nasaud, Iuliana Denes, a declarat joi, ca au fost primite doar 80 de notificari privind inchiderea depozitelor de deseuri din mediul rural, care nu indeplinesc normele europene. Cele 165 de depozite sunt situate pe raza a 53 de comune din judetul Bistrita-Nasaud, din totalul de 58.


Vineri, 17 Iulie 2009

O treime din gropile de gunoi din Hunedoara trebuie inchise

groapa de gunoi.jpgO treime din gropile de gunoi aflate pe teritoriul judetului Hunedoara trebuiau inchise si ecologizate pana miercuri - 15 iulie, a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu Hunedoara, Cristian Moldovan.
"Sunt 22 de gropi de gunoi care trebuiau ecologizate si inchise. In lunile mai si iunie, am notificat primariile despre termenul limita de inchidere, iar de luni vom incepe o serie de controale tematice pentru a vedea care este starea acestor gropi de gunoi. Primariile care nu s-au conformat reglementarilor actuale vor primi amenzi de cel putin 50.000 de lei", a precizat, joi, Moldovan.Pagina 1 / 20  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter