administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Joi, 20 August 2009

"Planurile noastre de extindere a rutelor de metrou sunt prioritare"

Udriste_gheorghe.jpgAfirma Gheorghe Udriste, Directorul General al companiei Metrorex, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National www.Administratie.ro.

Acesta ne-a vorbit despre problemele cu care se confrunta regia de transport pe care o conduce, prioritatile pe care le are anul acesta pentru dezvoltarea infrastructurii de metrou, dar si despre conceptele care au stat la baza schimbarii denumirii unora dintre statiile de metrou bucurestene.

Luni, 17 August 2009

"RATB doreste sa promoveze vehicule mai putin poluante si cu un consum mai redus de carburant"

aron_gheorghe.JPGAfirma Gheorghe Aron, Directorul companiei RATB, intr-un interviu acordat Portalului National de Administratie PublicA, www.administratie.ro.

Acesta vorbeste despre imbunatatirile aduse parcului auto al RATB, avantajele utilizarii cardului Activ si solutiile pe care le ofera RATB pentru protejarea mediului inconjurator.

Marti, 04 August 2009

MONEY.RO: "Planul de dezvoltare privind transportul in Bucuresti depaseste cu mult prevederile bugetare"

Sumele prevazute in planul primarului Sorin Oprescu privind modernizarea infrastructurii liniilor de transport din Capitala pe anul 2009 depasesc cu mult prevederile bugetare pentru Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), asa cum au fost votate de consilierii generali.
Astfel, in planul de dezvoltare durabila a municipiului Bucuresti, propus de edilul-sef pentru intervalul 2009-2012, sunt prevazute, la capitolul modernizarea infrastructurii liniilor de trasport, 206 milioane lei pentru modernizarea liniilor RATB si 269 milioane lei pentru dotarea cu noi mijloace de trasport.


Luni, 03 August 2009

O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania

tren.jpgSubsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia.

Joi, 30 Iulie 2009

Managementul CTP Arad va fi asigurat de o companie desemnata prin licitatie

autobuz.jpgPrimaria municipiului Arad va organiza o licitatie pentru alegerea unei companii de consultanta manageriala specializata in transportul public local, in vederea realizarii Programului de imbunatatire a serviciului de transport public local.
Castigatorul licitatiei se va ocupa de managementul Companiei de Transport Public (CTP) Arad. Municipalitatea, impreuna cu un consultant international, a stabilit deja o modalitate legala de selectare a unui consultant, in vederea eficientizarii serviciilor oferite de CTP, prin incheierea unui contract de consultanta manageriala cu un partener strategic selectat prin licitatie publica.

Marti, 21 Iulie 2009

Banca Mondiala considera ca sectorul transporturilor ramane ineficient si nereformat in Romania

transport_public_tulcea.jpgStrategia de parteneriat cu Romania pentru perioada 2009-2013, realizata de Banca Mondiala, atrage atentia ca sectorul transporturilor din Romania ramane ineficient si nu a fost reformat in mare parte.
Guvernul intentioneaza sa mobilizeze resursele importante disponibile pentru Romania din fondurile structurale si de coeziune (ramase pana in prezent aproape nefolosite), precum si finantari private pentru proiectele unde aceasta solutie este fezabila, cu scopul de a majora investitiile din infrastructura de transport.


Miercuri, 15 Iulie 2009

"Calea Ferata Romana in fata nepasarii"

tren-marfa.jpgAsociatia Industriei Feroviare din Romania (AIF) si Asociatia Transportatorilor Feroviari din Romania (ATFER) au luat act de publicarea, de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, spre dezbatere publica a proiectului de Act aditional la „Contractul de activitate a Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA pentru perioada 2008-2011”.
Actul normativ cerut chiar prin textul original al contractului sus-amintit ar avea ca menire, din punct de vedere al initiatorului proiectului, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, stabilirea cadrului de lucru al administratorului national al infrastructurii feroviare publice, CFR SA.

Marti, 14 Iulie 2009

GARDIANUL: "Lipsa caselor de bilete RATB a imbogatit bugetul Regiei prin amenzi"

Din ce in ce mai multi oameni sustin ca sunt abuziv amendati de Regia Autonoma de Transport Bucuresti. Motivul invocat cel mai adesea de calatori este numarul insuficient de puncte pentru vanzarea biletelor. Aceasta situatie este valorificata eficient de controlori, care aduc fonduri importante regiei, prin sanctiunile aplicate. RATB nu are de gand sa mareasca numarul caselor de bilete.

Marti, 14 Iulie 2009

In Buzau, transportul in comun a fost limitat la cateva ore sambata si duminica

autobuz.jpgConsiliul Local Municipal Buzau a decis ca societatea de transport in comun TransBuz sa suspende circulatia autobuzelor sale sambata si duminica dupa-amiaza. Masurile de criza decise de municipalitatea buzoiana au venit la solicitarea conducerii societatii de transport local, TransBuz care spera ca in acest mod sa reduca cheltuielile.
Potrivit viceprimarului Fanica Barla, transportul in comun va fi oprit sambata de la ora 17.30 si duminica dupa orele 13.30.


Vineri, 10 Iulie 2009

GANDUL: "2,67 kilometri de tunel in 21 de ani si metroul tot nu e gata"

In 21 de ani, romanii au reusit performanta sa construiasca, dar nu sa si finalizeze, 2,67 km de tunel, intre actuala statie 1 Mai si viitoarea oprire, de la Parc Bazilescu.
Facand un calcul simplu, rezulta ca tunelul a inaintat, in medie, cu 34 cm pe zi. In 1988, statul roman a decis construirea unei magistrale de metrou intre intreprinderea Laromet si Gara Progresul, insa indicatorii tehnico-economici au fost aprobati numai pentru portiunea cuprinsa intre Gara de Nord si Laromet. In numai un an de zile, se realizase deja structura de rezistenta si tunelul intre Gara de Nord si Zarea, mai putin subtraversarea apeductului din zona Podului Constanta, care alimenteaza cu apa toata partea de nord a orasului.Pagina 1 / 10  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter