administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Vineri, 07 August 2009

Obiectiv de investitii cu impact judetean in Teleorman

statie_epurare.jpg La societatea comerciala Apa Serv SA Alexandria a inceput procedura de achizitie publica pentru lucrarile de extindere si reabilitare a statiei de epurare a apei in orasul Zimnicea, prima etapa dintr-un amplu proiect care va aduce, prin materializarea sa, beneficii tuturor locuitorilor din mediul urban al judetului Teleorman.
Directorul general de la Apa Serv, Adrian Bazaran, a declarat ca proiectul "Reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa si de canalizare in judetul Teleorman" se va finaliza in anul 2013, fiind cuprinse 11 subobiective de investitii in Alexandria, Turnu Magurele, Rosiorii de Vede, Zimnicea si Videle.

Miercuri, 05 August 2009

Ghid pentru implementarea proiectelor de concesiune de lucrari publice si servicii

Ministerul Finantelor Publice si Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice au aprobat, prin ordinul comun nr. 1517/9574 din 2009, "Ghidul pentru implementarea proiectelor de concesiune de lucrari publice si servicii in Romania."
Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 512, din 27 iulie 2009.

Joi, 02 Aprilie 2009

ROMANIA LIBERA: Parcare de 330 de locuri in centrul orasului Oradea

Noua cladire supraetajata va fi ridicata in locul cantinei sociale. Cantina sociala de pe strada Primariei din Oradea va deveni parcare supraetajata.
Dupa doua amanari, consilieri locali au votat pentru trecerea din domeniul public in cel privat a spatiului pe care este amplasata cantina Primariei si pentru demolarea acelor constructii pe care va fi amplasata parcarea. Pentru demolarea acestei cladiri Primaria Oradea a primit aviz de la Ministerul Culturii.


Miercuri, 01 Aprilie 2009

Mars de protest al angajatilor de la Societatea de Drumuri si Poduri Deva

protest drumari.jpgPeste 120 de drumari hunedoreni au participat, pe 31 martie, la un mars de protest desfasurat pe principalele bulevarde ale municipiului Deva, solicitand ca primariile din judet sa-si achite facturile restante pentru lucrarile de drumuri efectuate anul trecut de companie.
Drumarii au purtat pancarte pe care se putea citi ''Vrem sa muncim'', ''Am lucrat, cand ne platiti?'', ''Stop concedierilor''.

Marti, 31 Martie 2009

SC Drumuri si Poduri Covasna este "la un pas" de colaps economic

drumuri_Covasna.jpgAdministratorul public al judetului Covasna, Klarik Laszlo, a afirmat ca SC Drumuri si Poduri Covasna SA, al carei administrator unic este Consiliul Judetean Covasna, a ajuns "la un pas" de colapsul economic, iar autoritatile covasnene vor masuri urgente pentru a salva societatea.
Administratorul public al judetului, Klarik Laszlo, a prezentat, pe 30 martie, in sedinta Consiliului Judetean Covasna, o situatie privind activitatea SC Drumuri si Poduri Covasna.

Joi, 26 Februarie 2009

JURNALUL DE BOTOSANI: "Postul de director al Drumurilor si Podurilor, scos la concurs"

Functia de director al Directiei Judetene de Drumuri si Poduri (DJDP) Botosani a fost scos la concurs. Consiliul Judetean a primit aviz favorabil de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici in vederea organizarii examenului pentru ocuparea functiei de director executiv al DJDP. Astfel, concursul va avea loc la finele lunii martie, mai exact pe data de 26 martie, cand se va tine proba scrisa, si pe data de 28 martie, cand se va sustine interviul.


Marti, 24 Februarie 2009

Societatea Drumuri si Poduri Covasna a pierdut 20 de procese cu sindicatul

mathe_istvan.jpgSocietatea de Drumuri si Poduri Covasna, aflata in subordinea Consiliului Judetean, a pierdut 20 de procese cu sindicatul in decurs de aproape un an.
Liderul Sindicatului, Mathe Istvan, a declarat ca majoritatea proceselor au avut ca punct de plecare protestul muncitorilor din luna mai a anului trecut, cand s-au aflat in greva generala timp de aproape o saptamana ca urmare a tergiversarii renegocierii contractului colectiv de munca, ce viza marirea salariilor.

Joi, 19 Februarie 2009

Un sfert din angajatii societatii hunedorene de drumuri vor fi disponibilizati

drumari.jpgPeste 150 din cei 560 de angajati ai societatii judetene de drumuri si poduri Hunedoara vor fi disponibilizati pana la sfarsitul lunii februarie, din cauza ca administratia nu mai are ce sa le dea de lucru.
"Am decis sa disponibilizam personal deoarece nu mai avem comenzi", a declarat directorul general adjunct al companiei, Gelu Simina.

Luni, 09 Februarie 2009

Emil Boc: "Factura la incalzire va fi redusa cu 33% prin reabilitarea termica a blocurilor"

boc_emil_2009.jpgReabilitarea termica a blocurilor va reduce factura la energia termica a cetateanului cu 33%, a anuntat premierul Emil Boc.
"Reabilitarea termica a blocurilor de locuit este o prioritate a acestui Guvern, pentru ca, pe de o parte, dam de lucru economiei romanesti, pe de alta parte cream locuri de munca si, nu in ultimul rand, factura la energia termica a cetateanului va fi cu 33% mai mica, dupa ce blocul va fi reabilitat, anvelopat din punct de vedere termic", a spus premierul.


Luni, 09 Februarie 2009

MONITORUL DE SUCEAVA: "Aproape patru milioane de euro, bagati an de an in gropile din strazile din Suceava"

Solutia tehnica pentru repararea strazilor din municipiul Suceava va fi schimbata, deoarece cea utilizata pana acum si-a dovedit ineficienta. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat ca in aceasta primavara, pe strazile principale ale orasului, va fi experimentata o noua reteta de reparatii, cu plase de otel armat.
"Am inteles ca aceasta solutie este mai scumpa cam cu 10 la suta, dar si daca ar fi cu 20 la suta mai scumpa tot merita. Pacat de reparatiile pe care le facem si de banii cheltuiti, pentru ca nu au nici o eficienta. Vrem sa experimentam acest nou tip de reparatii macar pe bulevardele principale", a afirmat Ion Lungu.Pagina 1 / 2  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter