administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Joi, 30 Iulie 2009

CAPITAL: "Factura pentru iluminatul stradal are sapte zerouri"

Efectele nefaste ale crizei economice, scandalurile cu iz politic si suspiciunile privind comiterea unor ilegalitati nu ocolesc, in Romania, nici macar felinarele de pe strada.
Inainte de 1990, venirea noptii arunca strazile Romaniei in bezna. Chiar si putinele surse de iluminat public care mai erau functionale nu erau pornite, economia de energie fiind mai importanta decat siguranta publica. Atat de mare era intunericul, incat si in fotografiile facute din Cosmos in acea vreme tara noastra se vede ca o pata neagra pe harta Europei.

Luni, 27 Iulie 2009

Lampi economice, testate intr-un cartier din municipiul Braila

iluminat_public.jpgPrimaria Braila va testa intr-un cartier nou de locuinte din municipiu un sistem de lampi destinate iluminatului stradal, despre care producatorii spun ca sunt mult mai economice fata de cele folosite in prezent.
Primarul de Braila, Aurel Simionescu, a spus ca, daca testul demonstreaza ca lampile consuma mai putin curent electric, se va lua in discutie inlocuirea instalatiilor de iluminat stradal in tot municipiul.

Marti, 21 Iulie 2009

Vicepremierul Dan Nica a solicitat ANRE scaderea pretului iluminatului urban

nica_dan.jpgVicepremierul Dan Nica a solicitat luni Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) scaderea de 100 de ori a pretului la curentul electric utilizat pentru iluminarea oraselor pe timpul noptii.
"Am cerut ANRE sa faca ceva cu acest tarif pe iluminatul pe timp de noapte. Noi nu avem un consum mare pe timp de noapte si ne aflam in situatia in care primariile sunt nevoite sa opreasca iluminatul pe timp de noapte, desi noi avem o problema tocmai din cauza consumului mic pe timp de noapte".


Joi, 28 Mai 2009

ROMANIA LIBERA: „Iluminatul public eficient energetic ar economisi 30% din banii publici”

Stelele de pe cer s-ar vedea foarte bine daca s-ar renunta macar partial la actualul tip de iluminat public din Capitala, este concluzia unui studiu realizat de Astroclubul Bucuresti.
Observatiile au fost facute cu ocazia Orei Pamantului (Earth Hour), care a avut loc pe 28 martie a.c., cand luminile au fost stinse in Capitala timp de o ora, in mai multe zone. Membrii Astroclubului Bucuresti au realizat un studiu de calitate a cerului.

Joi, 05 Martie 2009

MONITORUL DE SUCEAVA: "Iluminatul public din Suceava, vandut pe cinci miliarde de lei vechi"

Saptamana aceasta, reteaua de iluminat public a municipiului Suceava va trece oficial in patrimoniul Primariei, odata cu achitarea sumei de cinci miliarde de lei vechi catre compania E.ON.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat ca, dupa indelungi tratative, purtate la toate nivelurile de conducere a companiei E.ON, in urma deplasarii sale la Iasi, la sediul E.ON Romania, i-a fost facturata reteaua de iluminat public, la pretul stabilit in urma negocierilor.

Miercuri, 11 Februarie 2009

Consumul cu iluminatul public din Romania a crescut anul trecut cu 10,6%

iluminat_public.jpgIn anul 2008, resursele de energie primara ale Romaniei au scazut cu 2,4%, iar cele de energie electrica au crescut fata de anul 2007 cu 6%, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica.
Principalele resurse de energie primara in anul 2008 au totalizat 40.414,91 mii tone echivalent petrol (tep), in scadere cu 1.007,8 mii tep. Productia interna a insumat 24.296,9 mii tep, in crestere cu 0,2% fata de anul 2007, iar importul a fost de 16.118,0 mii tep, in scadere cu 6,1%.


Vineri, 30 Ianuarie 2009

Iluminatul public din Bistrita a fost scos la licitatie

bistrita.jpgIluminatul public din Bistrita nu va mai cadea, pe viitor, in sarcina municipalitatii, acesta urmand sa fie atribuit, prin licitatie, unor firme autorizate, care sa se ocupe de dezvoltarea, modernizarea, administrarea si exploatarea acestui sistem.

Joi, 22 Ianuarie 2009

Iluminare defectuoasa in municipiul Ploiesti

ploiesti_noaptea.jpgAproximativ 15% din iluminatul public de pe raza municipiului Ploiesti nu functioneaza. In urma unui control realizat de inspectorii Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiesti s-a constatat ca peste 300 de corpuri de iluminat din Ploiesti nu functioneaza.
"Am dorit sa am o situatie reala a iluminatului public din Ploiesti asa ca echipele noastre au mers pe teren pentru a identifica locurile in care sunt probleme", a declarat directorul RASP, Razvan Lungu.

Marti, 13 Ianuarie 2009

ZIUA DE CLUJ: "Primaria duce lumina in cartiere cu o jumatate de milion de euro"

Municipalitatea din Cluj-Napoca este pregatita sa investeasca anul acesta 500.000 de euro in extinderea retelelor de iluminat pe mai multe strazi din cartierele clujene. Primaria Cluj-Napoca intentioneaza sa racordeze la sistemul de iluminat public 108 strazi si alei din municipiul unde nu exista stalpi sau corpuri de iluminat. Viceprimarul Sorin Apostu a declarat ca este vorba despre mai multe proiecte, pe zone, care vor fi licitate incepand cu finele lunii ianuarie.
Initial, in 2006, oficialii Primariei declarau ca Siemens SRL, societatea care a castigat serviciile de modernizare a iluminatului public in Cluj-Napoca, se va ocupa si de extinderea iluminatului public stradal. In prezent, Apostu spune ca lucrarile de extindere au alte caracteristici, motiv pentru care acestea nu intra in contractul incheiat cu Siemens si necesita un alt executant.


Joi, 11 Decembrie 2008

Iluminatul clujean a fost premiat la Brasov

Modul in care este iluminata zona centrala a municipiului Cluj-Napoca a primit un premiu la cea de a IV-a editie a evenimentului "Dezvoltare urbana moderna in Romania".
Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Raimonda Boian, a declarat ca premiul primit de institutia clujeana se numeste "Viziune - Concept - Initiativa" si a fost acordat la sectiunea "Oameni - Localitati - Lumina - Romania 2008". 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter