administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Luni, 13 Iulie 2009

CET Iasi va plati esalonat datoria de 36 milioane de lei catre Unicom Top Energy

Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a anuntat vineri ca s-a ajuns la un acord cu compania Unicom Top Energy, societate care are de recuperat de la CET Iasi aproximativ 36 milioane lei pentru carbunele furnizat anul trecut.

Vineri, 10 Iulie 2009

CET Iasi este o cutie a Pandorei, sustine primarul Gheorghe Nichita

nichita_gheorghe_.jpgPrimarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca este nemultumit de actuala conducere a Centralei Electro Termice si de modul in care a fost gestionata criza prin care trece societatea pentru ca a fost actionata in instanta de furnizorul de carbune.
Gheorghe Nichita s-a aratat revoltat cand a aflat ca societatea Unicom Top Energy a pus, incepand de miercuri, sechestru pe bunurile CET, ca urmare a unei datorii neachitate, in valoare de aproximativ 32 de milioane de lei, la care se adauga penalizari in valoare de patru milioane de lei.

Joi, 09 Iulie 2009

Conturile CET Iasi au fost blocate

cet_iasi.jpgMagistratii de la Curtea de Apel Iasi au decis blocarea conturilor Centralei Electro-Termice Iasi, ca urmare a unei datorii de aproximativ 36 de milioane de lei pe care societatea le are de achitat de la inceputul anului pentru 110.000 tone de carbune.
Societatea Unicom Top Energy a pus, incepand de miercuri, sechestru pe bunurile CET, ca urmare a unei datorii neachitate din 2008, in valoare de aproximativ 32 de milioane de lei, la care se adauga penalizari in valoare de patru milioane de lei.


Joi, 09 Iulie 2009

Primarul Sucevei da asigurari ca va fi caldura si apa calda, la iarna

sist central termo.jpgSucevenii racordati la sistemul centralizat de termoficare nu vor avea probleme cu furnizarea incalzirii si apei calde in locuinte, in iarna 2009-2010.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a dat asigurari ca societatea Termica are, in prezent, combustibil pentru o luna si urmeaza sa achizitioneze si pentru restul perioadei de iarna, avand in vedere ca pretul carbunelui a scazut de la 228 de dolari pe tona la 117 dolari pe tona.

Miercuri, 08 Iulie 2009

BUSINESS STANDARD: "Productia termo a scazut cu 16% in cinci luni"

Productia de energie electrica a termocentralelor a scazut in primele cinci luni ale anului cu peste 16%, pe fondul scaderii consumului industrial cu aproape 9% si al diminuarii exportului de electricitate cu aproape 27%, arata datele facute publice ieri de Institutul National de Statistica.
Productia hidrocentralelor s-a diminuat si ea cu aproape 10%, pana la 786,8 mil. kWh, singurul dintre producatorii de energie care si-a conservat productia si a inregistrat o crestere usoara fiind centrala nuclearo-electrica de la Cernavoda.

Miercuri, 08 Iulie 2009

ADEVARUL: “Se cauta investitori pentru Termica Targoviste”

Serviciul public de alimentare cu energie termica din Targoviste, cunoscut de locuitorii orasului ca „Termica”, are pierderi din ce in ce mai mari. Pentru a evita plata pentru o afacere neprofitabila, edilii orasului au luat decizia de a o delega unei firme care sa se ocupe de termoficarea municipiului.
Termica Targoviste merge pe pierdere de ani buni. Intr-o zi de iarna societatea cheltuie aproximativ un miliard de lei vechi. Incasarile pentru aceeasi zi reprezinta doar trei sferturi din intregul cost al producţiei. Asadar, an de an Termica a acumulat datorii. Daca la inceputul mandatului, primarul Gabriel Boriga impreuna cu Consiliul Local au luat decizia de a plati o buna parte din datoriile societaţii, pierderile foarte mari i-au convins pe edili ca trebuie luata o masura drastica.


Joi, 02 Iulie 2009

RADET va reabilita instalatiile termice in vederea eficientizarii anveloparii

becheanu_bogdan.JPGRegia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti se implica in programul de reabilitare termica al blocurilor, lansat la nivel national prin programul guvernamental si poate participa la reproiectarea instalatiilor termice ale blocurilor in vederea eficientizarii anveloparii.

Directorul general al Regiei de Termoficare, Bogdan Becheanu, a declarat, miercuri, in cadrul seminarului "Reabilitarea termica in Romania - prioritati si avantaje", ca urmareste scaderea costurilor la gigacalorie printr-un amplu plan de rentabilizare si eficientizare a activitatii.

Joi, 02 Iulie 2009

Fostul director al RADET, Ion Dabela, a fost condamnat la 6 ani inchisoare

dabela ion.jpgCurtea de Apel Bucuresti a decis condamnarea la 6 ani de inchisoare cu executare a fostului director al Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice Bucuresti, Ion Dabela, acuzat de fapte de coruptie.
Alaturi de acesta au mai fost condamnati coinculpatii Valentin Carali, la 4 ani si 6 luni inchisoare, Marian Fatu, la 5 ani, Mihai Radu Cucuiu, la 6 ani, Liana Uzunov, la 4 ani, Ion Fatu, la 6 ani, Eduard Pelengica, la 6 ani. Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). ICCJ au decis, la sfarsitul anului 2007, ca instanta competenta sa judece dosarul lui Ion Dabela este Curtea de Apel Bucuresti, in detrimentul Curtii Militare de Apel.

Marti, 30 Iunie 2009

CET Brasov nu mai poate acoperi debitele catre furnizori

CET Brasov.jpgUn numar de 20.000 din cele 33.000 de apartamente din Brasov racordate la sistemul centralizat de incalzire au ramas fara apa calda din cauza datoriilor de 60 de milioane de lei catre furnizorul de gaz, GDF Suez Romania.
Masura a fost luata deoarece SC CET SA Brasov nu mai poate acoperi debitele create catre furnizori, din cauza datoriilor pe care le inregistreaza populatia, a precizat luni, intr-o conferinta de presa, directorul tehnic al CET, Iosif Gulacs. Furnizorul de gaze naturale a acceptat sa continue livrarea de gaze naturale pentru 24 din cele 32 de puncte termice, unde plata energiei este la zi, oprind furnizarea de apa calda la opt puncte, printre care si CET.


Miercuri, 24 Iunie 2009

Adriean Videanu promite sprijin pentru termoficarea Sucevei

videanu_adriean.jpgMinistrul Economiei, Adriean Videanu, a promis sprijin pentru termoficarea Sucevei.
In opinia lui Videanu, unica sansa de rezolvare a problemei privind asigurarea, in conditii de eficienta, a agentului termic populatiei din mediul urban racordata la sistemul centralizat este aceea de a demara urgent un proiect national de construire de centrale de cogenerare pe gaz metan.<<<  Pagina 2 / 22  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter