administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Marti, 11 August 2009

Energomur Targu Mures, reclamata la Protectia Consumatorilor

calorifer.jpgDouazeci de cetateni au reclamat furnizorul de energie termica din Targu Mures, Energomur, la Protectia Consumatorilor, ca urmare a sistarii, timp de cateva zile, saptamana trecuta, a furnizarii apei calde.
Energomur a fost pus in imposibilitatea de a mai furniza apa calda catre circa 27.000 de apartamente din oras, ramase in sisteml centralizat de incalzire, dupa ce compania E.On Gaz a taiat furnizarea gazului din cauza datoriilor inregistrate, de circa 20 de milioane de lei.

Luni, 03 August 2009

ADEVARUL: "Cum sa platiti mai putin pentru energia termica"

Societatea Energomur, furnizorul de energie termica si apa calda pentru consum, ofera muresenilor o noua solutie pentru a face economii la factura de întretinere. Astfel, societatea propune muresenilor racordarea la sistemul de distributie orizontala a energiei termice, care presupune mutarea bransamentului de apa din subsolul blocului la usa fiecarui apartament.

Vineri, 31 Iulie 2009

Primaria Targoviste cauta investitori la Termica

termoficare1.jpgPrimaria Targoviste cauta investitori la societatea de distributie si transport a energiei termice din municipiu pentru a rentabiliza activitatea acesteia. Termica (CET) Targoviste functioneaza in pierdere din 2005 si are contractate simultan trei imprumuturi in valoare totala de 12 milioane de lei.
Pretul gigacaloriei in municipiu este printre cele mai mari din tara, respectiv 400 de lei. Conducerea primariei si consiliul local au hotarat constituirea unei comisii care sa se ocupe de organizarea si derularea procedurii de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica a municipiului.


Joi, 30 Iulie 2009

Lucrarile la Termocentrala Enel de la Galati au fost amanate pentru 2010

termocentrala_mintia.jpgLucrarile de constructie la cea mai mare termocentrala pe carbune din sud-estul Europei, de tip ecologic, in valoare de un miliard de euro, vor fi amanate pana la inceputul anului 2010, potrivit directorului general al Zonei Libere Galati, Angela Ivan.
Termocentrala realizata de Enel Italia urma sa aiba ca punct de pornire al lucrarilor anul 2009, astfel incat pana in 2011 sa poata fi data in functiune. Directorul general al Zonei Libere Galati a comunicat insa ca din cauza avizelor de urbanism care au ingreunat startul lucrarilor, investitia va fi demarata la inceputul lui 2010.

Miercuri, 29 Iulie 2009

La Timisoara, gigacaloria s-a scumpit cu 15%

calorifer.jpgTimisorenii vor plati mai mult pentru caldura, de la 1 august, dupa ce, in sedinta de marti, consilierii locali au decis majorarea pretului gigacaloriei cu 15 procente, de la 162 de lei la 187 de lei.

In viitoarea sedinta de Consiliu Local, de la finele lunii septembrie, se va supune la vot si proiectul de hotarare prin care sa se majoreze cu acelasi cuantum si subventia pe care municipalitatea o va acorda celor cu venituri mici, eventual extinderea acestui ajutor de la limita de 800, la cea de 900 de lei pe membru de familie.

Marti, 28 Iulie 2009

SAPTAMANA FINANCIARA: "Termoficarea, o bomba cu ceas"

Cu datorii de peste 1,1 miliarde lei, parte din ele datorandu-se si statului roman, centralele electrotermice (CET) din subordinea administratiilor locale nu mai pot alimenta populatia cu agent termic in iarna 2009-2010. Ministrul administratiei si internelor, Dan Nica, promite stergerea datoriilor si inlocuirea vechilor centrale cu altele noi fara a avea insa niciun argument financiar care sa garanteze aceste operatiuni. In acelasi timp, datoriile mari ale CET-urilor locale fac imposibila aprovizionarea cu combustibili pentru iarna, sarcina ce va cadea tot in responsabilitatea guvernului, care nici de data asta nu stie de unde sa ia banii.


Luni, 27 Iulie 2009

Guvernul cere acordul Comisiei Europene pentru anularea datoriilor CET

cet_braila.jpgGuvernul vrea sa ceara acordul Comisiei Europene pentru a anula datoriile acumulate, pana in 2009, de 35 centrale de energie termica, de peste un miliard de lei, si sa compenseze alte datorii ale acestora, dar si ale firmelor de transport local, in valoarea de 185 milioane lei, cu sume neacordate din buget.
Centralele au creante in suma totala de 1,12 miliarde lei care trebuie incasate de la populatie (507,2 milioane lei), agenti economici (113,8 milioane lei), institutii publice (44,6 milioane lei) si bugetul local (458,8 milioane lei), dar si obligatii de plata in suma totala de 2,19 miliarde lei la bugetul de stat (534,1 milioane lei), bugetul local (32 milioane lei) si furnizorii de combustibil (1,62 miliarde lei).

Marti, 21 Iulie 2009

Datoriile CET-urilor la stat vor fi sterse

cet_govora.jpgDatoriile istorice pe care 35 de centrale termice din tara le au la stat vor fi sterse, pentru a se putea asigura furnizarea energiei termice catre populatie in aceasta iarna, a declarat, luni, vicepremierul Dan Nica, ministru al Administratiei si Internelor, in urma unei intrevederi avute cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, precum si cu reprezentanti ai altor autoritati implicate.
Potrivit vicepremierului Nica, datoriile care urmeaza sa fie sterse in urmatoarele trei luni depasesc un miliard de lei.

Marti, 21 Iulie 2009

Societatea de termoficare din Ploiesti va disponibiliza jumatate din angajati

dalkia_prahova.jpgCompania de termoficare din Ploiesti, Dalkia Termo Prahova, a anuntat ca va concedia aproape jumatate din angajatii pe care ii detine, conducerea societatii solicitand deja sefilor de echipa liste cu numele persoanelor care ar urma sa fie disponibilizate, au anuntat sindicalistii.

Astfel, din cei 153 de salariati, aproximativ 80 ar urma sa fie trecuti pe listele de concedieri.


Miercuri, 15 Iulie 2009

BUNA ZIUA BRASOV: “100 de oameni de la CET cer sa fie disponibilizati”

Actionarii CET Brasov vor decide la finele acestei saptamani numarul salariatilor care urmeaza sa fie disponibilizati si data la care va incepe programul de restructurare. Deja pe listele de disponibilizari s-au inscris aproximativ 100 din cei 800 de angajati ai companiei. Florin Cutitei, directorul general al CET Brasov, a declarat ca numarul va fi decis de actionari. „Practic, economie la fondul de salarii va fi de 150.000 de lei lunar, avand in vedere ca salariul mediu se ridica la aproximativ 1.500 de lei”, a spus sursa citata.Pagina 1 / 22  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter