administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Vineri, 10 Iulie 2009

BUSINESS STANDARD: "Seful Electrica pe afaceri corporatiste, fiul administratorului"

Cea mai mare companie din portofoliul statului, Electrica, a numit, de circa doua luni, un nou responsabil de afacerile sale corporatiste, in persoana lui Eugen Bradean, care este in acelasi timp si fiul Magdalenei Bradean, membru in CA-ul companiei de stat, dar si general manager al cafenelelor Costa Coffee francizate in Romania.
Directorul general al societatii de stat, Ioan Folescu, a explicat ieri pentru Business Standard ca Bradean, “desi este foarte tanar, este un profesionist”, iar “mama sa nu a avut nicio legatura cu numirea”.

Vineri, 10 Iulie 2009

BUSINESS STANDARD: "Rau-platnicul ANIF scoate in piata de energie o afacere de 80 mil. euro"

Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) intentioneaza sa cumpere, in urmatorii patru ani, energie electrica in valoare de 337,3 milioane de lei (circa 80 milioane de euro). Electricitatea va alimenta toate unitatile de consum ale ANIF, iar contractul-cadru va fi incheiat cu un singur furnizor, se arata intr-un anunt al institutiei. Furnizorii locali de electricitate par foarte interesati de participarea la licitatia deschisa care va fi organizata in 24 august, asta desi ANIF nu este un client bun-platnic si are si un consum dependent de conditiile meteo.

Vineri, 10 Iulie 2009

Vasile Puscas: "Romania are un interes deosebit in promovarea infrastructurilor de gaz si electricitate"

Puscas Vasile.jpgRomania are un interes deosebit cu privire la promovarea infrastructurilor de gaz si electricitate, contribuind la continuitatea si interoperabilitatea retelelor de energie, proiect caracterizat de o dimensiune socio-economica si de mediu importanta, a declarat, joi, seful Departamentului Afacerilor Europene, ministrul Vasile Puscas.
Potrivit acestuia, Romaniei i-a fost destinata ''o injectie de capital constand in fonduri europene'' si va deveni ''un actor activ in noul concept de securitate energetica'' adoptat de Parlamentul si Consiliul European.


Joi, 09 Iulie 2009

Parc eolian cu 42 de centrale electrice in judtul Mehedinti

parc_eolian.jpgFirma spaniola Gestamp Eolica amenajeaza, pe teritoriul comunei mehedintene Livezile, un parc eolian echipat cu 42 de generatoare de producere a energiei electrice, care vor fi conectate la Sistemul Energetic National.
Primarul localitatii, Ion Serban, a declarat miercuri, ca aceasta investitie, in valoare de circa 200 de milioane de euro, va fi dezvoltata in zona numita Pietroi, situata intre satele Livezile si Cacot.

Miercuri, 08 Iulie 2009

CAPITAL: "Romania ar putea semna un acord cu Ungaria si Austria pentru o bursa de energie"

Romania ar putea semna, la inceputul lunii septembrie, un acord cu Ungaria si Austria pentru infiintarea unei burse regionale de energie, a declarat, marti, ministrul Economiei, Adriean Videanu, la forumul economic "Italia-Romania".
"Sper ca la inceputul lui septembrie sa semnam acordul trilateral cu Ungaria si Austria, astfel incat Romania sa intre intr-o piata regionala a energiei", a afirmat Videanu.

Miercuri, 08 Iulie 2009

Facturile la gaze vor putea fi platite, fara penalitati, in 30 de zile

factura lumina.jpgClientii casnici ai furnizorilor de gaze naturale vor putea plati facturile, fara majorari de intarziere, in termen de 30 de zile de la emitere, nu de 15 zile, ca in prezent, dupa ce Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a modificat contractele cadru in domeniu.
"ANRE a finalizat revizuirea contractului-cadru pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale la consumatorii casnici, cu scopul de a veni in sprijinul consumatorilor in relatia lor cu furnizorii, inlaturand posibilele abuzuri din partea acestora", se arata intr-un comunicat al autoritatii.


Miercuri, 08 Iulie 2009

CEZ Vanzare recupereaza facturile prin firme specializate

electrica.jpgFurnizorul de energie electrica CEZ Vanzare a inceput, recent, colaborarea cu doua companii specializate in servicii de management al creantelor, din Bucuresti, in vederea recuperarii creantelor mai vechi de 60 de zile.
"Masura a fost impusa de faptul ca facturile neachitate la timp afecteaza atat furnizorul cat si consumatorul, CEZ Vanzare exprimandu-si speranta ca numarul clientilor care vor intra in contact cu cele doua companii va fi din ce in ce mai mic", a precizat, marti, ing. Dan Popescu, de la Departamentul de comunicare al CEZ Romania.

Marti, 07 Iulie 2009

GARDIANUL: "Noul director al CEZ Distributie - sotia unui afacerist care a dat un tun companiei"

Scandalurile la CEZ Distributie, compania ceha care furnizeaza energie electrica in intreaga Oltenie, Arges si Teleorman, par sa nu se mai sfarseasca. Nici destituirea lui Gabriel Negrila din functia de director general, incepand cu 1 iulie, nu a linistit apele.
Ignorand deciziile primite de la sefii sai de la Praga privind administratia de la Craiova, directorul CEZ Romania, Jan Veskrna, a numit director la CEZ Distributie pe cine a vrut. Cu toate ca patronatul CEZ de la Praga a dispus ca in locul lui Gabriel Negrila sa fie numita in functia de director general CEZ Distributie o alta persoana, Jan Veskrna a „uns-o” in respectiva functie pe Doina Vornicu, sotul acesteia fiind implicat in afaceri nu tocmai curate cu CEZ Distributie.

Luni, 06 Iulie 2009

FINANCIARUL: "Companiile energetice concediaza peste 5.000 de angajati in 2009-2012"

In patru ani, in intervalul 2009-2012, companii de stat din sectorul energetic vor concedia peste 5.000 de angajati, statul urmand sa aloce peste 100 de milioane de lei pentru plati compensatorii. Cele mai multe disponibilizari vor fi facute in acest an, cand sunt programate sa fie desfiintate 2.342 de posturi. In urmatorii trei ani, numarul concedierilor va fi de 1.482 de posturi (in 2010), 660 de locuri (in 2011), respectiv 520 de posturi (in 2012), potrivit unui document oficial obtinut de Mediafax


Luni, 06 Iulie 2009

CEZ Distributie are un nou director general

vornicu doina.jpgCEZ Distributie are un nou director general, ocupantul functiei, Gabriel Negrila, retragandu-se la inceputul lunii iulie. Inginerul Dan Popescu, din cadrul Departamentului de comunicare si relatii publice al CEZ Romania, a declarat vineri, pentru AGERPRES, ca noul director general al CEZ Distributie este Doina Vornicu, cu o cariera de 23 de ani in domeniul energetic.
Din anul 2006, Doina Vornicu s-a alaturat Grupului CEZ ca director de mentenanta, initiator al departamentului Pierderi netehnice, manager de risc in Proiectul eolian Fantanele si Cogealac si, in paralel, conducator al Proiectului de standardizare a activitatii de distributie.<<<  Pagina 2 / 20  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter