administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Vineri, 21 August 2009

"Dorim sa devenim primul furnizor integrat de energie din Romania"

Hajdinjak_Frank.JPGDeclara Frank Hajdinjak, Director General al companiei E.ON Romania, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica www.Administratie.ro.

Domnia Sa vorbeste despre intentiile de viitor ale companiei, respectiv oferirea de produse comune de gaze naturale si energie electrica la standardele de calitate si de siguranta pe care E.ON le are in intreaga lume.

Miercuri, 05 August 2009

FINANCIARUL: "E.ON Romania: Achizitiile sunt posibile in situatii de criza”

Politica nemteasca de combatere a influentelor negative din economie
Criza economica si deciziile ANRE de scadere a pretului la gaze au revizuit in jos tinta de investitii a companiei de utilitati E.ON Romania pentru 2009. In plus, mana¬ge¬mentul a trecut la disponibilizari. Pentru combaterea crizei, E.ON se gandeste sa faca achizitii pe piata autohtona.

Miercuri, 22 Iulie 2009

ANRE sustine ca energia electrica s-ar putea ieftini catre sfarsitul anului

Lificiu_petru.jpgPretul energiei electrice ar putea scadea cu 5-10%, catre sfarsitul anului, daca economia se redreseaza si daca va creste consumul de electricitate, a declarat presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu.

"Pretul energiei electrice sunt calculate de doua ori pe an, la inceputul anului si la 1 iulie. Daca economia se redreseaza si daca va creste consumul de energie electrica, avem rezerve de a ieftini electricitatea cu 5 pana la 10%, catre sfarsitul anului, pe partea reglementata, adica mai ales consumatorii casnici", a precizat Petru Lificiu.


Miercuri, 22 Iulie 2009

Imprumut de 170 de milioane de euro pentru Complexul Energetic de la Turceni

videanu_adriean.jpgMinistrul Economiei, Adriean Videanu, a semnat amrti un acord cu Banca Europeana pentru Reconstructii si Dezvoltare prin care banca acorda un imprumut de 170 de milioane de euro pentru modernizarea grupului 6 din Complexul Energetic de la Turceni.

Eugen Tunaru, directorul general Turceni a declarat ca lucrarile la acest proiect vor demara la inceputul anului viitor, iar in anul 2012, vor incepe testarile. Referitor la grupul 3, Tunaru a precizat ca deja s-au demarat discutii cu anumite banci, dar totul depinde de contextul economic.

Vineri, 17 Iulie 2009

CURIERUL NATIONAL: "Clientii E.ON din 20 de judete pot plati facturile prin PayPoint"

Companiile din Romania ale grupului german E.ON au extins parteneriatul cu PayPoint si Payzone pentru incasarea facturilor la gazele naturale si electricitate la 20 de judete din tara.
Clientii E.ON au la dispozitie 602 locatii PayPoint si 72 locatii Payzone disponibile pentru plata facturilor de gaze naturale si electricitate, se arata intr-un comunicat al E.ON Romania, citat de Mediafax.

Vineri, 17 Iulie 2009

BUSINESS STANDARD: "Parc eolian de 60 milioane de euro in Tulcea"

Un consortiu de firme italiene avand drept principal investitor compania Activ Business Invest va construi un parc de 13 mori eoliene in judetul Tulcea, in zona Casimcea-Murighiol-Dunavat, potrivit unui comunicat al companiei. Valoarea totala a investitiei trece de 60 milioane de euro, iar puterea instalata va depasi 45 de megawati.


Vineri, 17 Iulie 2009

FINANCIARUL: "CEZ plateste dublu pentru a deveni proprietar unic"

Tranzactia anului pe piata autohtona de energie
Compania de utilitati din Republica Ceha, CEZ, s-a prevalat de un punct din contractul de privatizare a Electrica Oltenia si a facut o oferta de cumparare a pachetului minoritar la filialele pe care le detine aici. Pretul este dublu fata de cel pe care l-a dat in 2005.

Miercuri, 15 Iulie 2009

Investitii in retelele electrice de joasa tensiune din jutetul Mehedinti

retea_electrica.jpgSuma de 2,95 milioane lei a fost investita, de la inceputul anului, societatea CEZ Distributie in reabilitarea retelelor electrice de joasa tensiune si in imbunatatirea calitatii energiei electrice din municipiile Orsova si Drobeta-Turnu Severin, judetul Mehedinti.
Reprezentantul regional al CEZ Distributie, Dan Popescu, a declarat marti, ca lucrarile de modernizare in Drobeta-Turnu Severin s-au executat la posturile de tranformare, la patru kilometri de linii electrice si 700 de bransamente, iar la Orsova au constat in inlocuirea a 800 astfel de echipamente si a 11 kilometri cabluri electrice, de care beneficiaza 775 de abonati.

Miercuri, 15 Iulie 2009

Cinci milioane de euro investiti de Electrica Baia Mare

Electrica SA.jpgFiliala Electrica Baia Mare a investit suma de 5 milioane de euro pentru modernizarea unei statii de alimentare cu energie electrica destinate municipiului Baia Mare. Directorul Electrica Baia Mare, Florin Nechita, a precizat, marti, ca investitia a durat un an si jumatate, iar compania a apelat la un credit acordat de Banca Transilvania.


Marti, 14 Iulie 2009

ADEVARUL: "Energie electrica din Sahara, pe sub Marea Mediterana"

Doisprezece companii germane, printre care si Siemens si Munich Re au ajuns la o concluzie in ceea ce priveste schita pentru un proiect pentru exploatarea energiei solare din Desertul Sahara. Piata de livrare a energiei astfel obtinute este cea din Europa, scrie Bloomberg.
Dezvoltarea acestui proiect, inclusiv partea tehnica si financiara, pentru crearea infrastructurii necesare de transportare a energiei din Sahara pana in Europa, pe sub Marea Mediterana, necesita trei ani, au anuntat companiile astazi.Pagina 1 / 20  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter