administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Miercuri, 22 Iulie 2009

Au inceput lucrarile la proiectul "Reabilitare retea de alimentare cu apa potabila in statiunea turistica Tg. Ocna, judetul Bacau"

targu_ocna.jpgLa inceputul lunii iunie, in orasul Tirgu Ocna a demarat unul din proiectele finantate cu bani europeni. Este vorba de proiectul de reabilitare a retelei de alimentare cu apa poptabila.
Valoarea proiectului este de 860.449,37 euro, din care 765.799,94 euro vin de la comunitate europeana, iar 94.649,43 euro este contributia beneficiarului local, la care se adauga cheltuielile neeligibile in suma de peste 150.000 de euro.

Luni, 20 Iulie 2009

Peste 100 de asociatii de proprietari din Targu Mures ar putea ramane fara apa

robinet_apa.jpgUn numar de 120 de asociatii de proprietari din municipiul Targu Mures, din cele peste 700 existente, ar putea ramane fara apa, la sfarsitul acestei luni, ca urmare a datoriilor cumulate fata de operatorul Aquaserv, care depasesc 1,75 milioane lei.
Compania Aquaserv Targu Mures a anuntat ca a inceput sa trimita somatii de plata catre presedintii acestor asociatii si ca ii va instiinta pe locatari, inclusiv prin intermediul afiselor lipite la fiecare scara de bloc si al fluturasilor distribuiti in cutiile postale.

Luni, 20 Iulie 2009

CJ Suceava cumpara actiuni la societatea de utilitati ACET

acet_suceava.jpgConsilierii judeteni din Suceava au aprobat vineri achizitionarea a peste 126.000 de actiuni la operatorul regional de apa si canal ACET.
Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi, consilierii hotarand subscrierea si depunerea de catre administratia judeteana a sumei de doua milioane de lei, reprezentand aportul Consiliului Judetean Suceava la majorarea capitalului social al societatii ACET.


Vineri, 10 Iulie 2009

Serviciile de apa si canalizare din Bistrita- Nasaud sunt neconforme

robinet_apa.jpgUn control efectuat de comisarii de la Protectia Consumatorului din judetul Bistrita-Nasaud la cele patru unitati care asigura servicii de apa si canalizare a scos la iveala faptul ca niciunul dintre operatori nu respecta intru totul regulamentele in vigoare.
Comisarii au verificat atat activitatea Regiei Judetene de Apa "Aquabis", cat si pe cea a societatilor aflate in subordinea primariilor din orasele Nasaud, Beclean si Sangeorz-Bai.

Joi, 09 Iulie 2009

ADEVARUL: "O noua instalatie de cogenerare, la Brasov"

Instalatia care produce energie electrica si termica a fost montata la CAF Metrom. Punerea in functiune a instalatiei de cogenerare ar putea fi si o solutie pentru alimentarea cu apa calda a unor apartamente din municipiu.
Primaria Brasov a inaugurat la inceputul saptamanii o instalatie de cogenerare (produce simultan energie electrica si energie termica). Instalatia are o capacitate de productie de 1 megawat/ora si a fost montata la CAF Metrom, potrivit NewsIn.

Marti, 07 Iulie 2009

Lucrari de introducere de retele edilitare de apa si canalizare in sectorul 2 al Capitalei

retea_apa.jpgPrimaria sectorului 2 din Capitala deruleaza in aceasta perioada lucrari de introducere de retele edilitare de apa si canalizare pe 56 de strazi din sector, urmand ca ulterior acestea sa fie reabilitate si aduse la standarde europene, precizeaza un comunicat al biroului de presa al institutiei.
Primaria sectorului 2 face apel la locuitorii din cartierele Floreasca, Baicului, Pantelimon si Fundeni sa colaboreze cu angajatii firmelor de constructii pentru a nu ingreuna lucrul acestora si a permite desfasurarea lucrarilor in termenele stabilite.


Marti, 07 Iulie 2009

"Dezvoltarea fiecarui produs al nostru se bazeaza pe feedback-ul de la clienti"

Sustine Florian Trefas, Country Manager AVK International A/S Romania, intr-un interviu acordat in exclusivitate portalului www.SectorPublic.ro.
Acesta vorbeste despre modul in care compania AVK International a devenit unul dintre cei mai mari producatori de vane din lume pentru industria retelelor de alimentare cu apa, gaz si sistemelor de canalizare, precum si pentru protectia impotriva incendiilor.

Luni, 06 Iulie 2009

Au inceput lucrarile la statia de epurare din Braila

statie de epurare.jpgLucrarile la statia de epurare din Braila, componenta a programului ISPA, au inceput saptamana aceasta, potrivit primarului Brailei, Aurel Simionescu. Edilul sef a spus ca a avut o discutie cu directorul consortiului turco-german “System Yapi” - “Passant”, cel care a castigat licitatia pentru executarea lucrarii, si a primit asigurari ca lucrarile vor fi in grafic.
“Pana acum a fost organizare de santier, iar saptamana aceasta au fost demarate efectiv lucrarile. Compania care a castigat licitatia a primit un avans si a inteles ca, daca nu respecta graficul de lucrari, nu va mai primi alti bani”, a declarat Aurel Simionescu.

Joi, 02 Iulie 2009

S-a intrerupt furnizarea apei calde in Pitesti

robinet_apa.jpgSocietatea de termoficare din Pitesti, aflata in procedura de insolventa, a sistat, incepand de miercuri, furnizarea apei calde in municipiu, din cauza intreruperii alimentarii cu gaze naturale a punctelor termice.
Masura afecteaza cele peste 43.000 de apartamente care mai sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare, potrivit purtatorului de cuvant al SC Termoficare 2000 SA Pitesti, Adrian Crivac.


Luni, 29 Iunie 2009

Furnizarea apei calde in Pitesti se intrerupe pe termen nelimitat

apa-robinet.jpgSocietatea de termoficare din Pitesti a anuntat vineri ca va opri furnizarea apei calde in municipiu, incepand cu data de 1 iulie, din cauza intreruperii furnizarii gazelor naturale catre punctele termice.
"Datorita inceperii procedurii de insolventa impotriva societatii Termoficare 2000 Pitesti, furnizorul de gaze a comunicat ca va sista livrarile incepand cu data de 1 iulie. In consecinta, va informam ca incepand cu aceasta data se va sista furnizarea apei calde pentru consumatorii din municipiul Pitesti", se arata intr-un comunicat transmis de societatea de termoficare.<<<  Pagina 2 / 18  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter