administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Marti, 11 August 2009

Vital Baia Mare ameninta ca opreste furnizarea apei catre datornici

robinet_apa.jpgSocietatea de utilitati publice Vital Baia Mare a instiintat, luni, 27 de institutii publice si agenti economici de faptul ca au datorii la apa livrata si consumata, iar in cel mult sapte zile risca sa fie debransati daca nu platesc. Juristul Vital Baia Mare, Radu Micle, a declarat, ca societatea plateste, la randul sau, apa livrata in retea Companiei Nationale Apele Romane, iar orice intarziere a platii facturilor inseamna penalitati.

Joi, 06 August 2009

Municipiul Targu Mures a ramas fara apa calda din cauza datoriilor

robinet_apa.jpgCompania de furnizare a agentului termic din Targu Mures, Energomur, a anuntat, miercuri, ca toate centralele termice deservite au ramas fara gaz metan din cauza datoriilor de aproape 20 de milioane de lei.
"Ca urmare a nerespectarii termenelor de plata stabilite prin Conventia de Plata si Garantare, incheiata intre E.ON Gaz Romania, Energomur si Primaria municipiului Targu Mures, furnizorul de gaze a hotarat sistarea gazelor naturale catre toate punctele de consum ale societatii, incepand cu data de 4 august. Termenele de plata nu s-au respectat din cauza datoriilor consumatorilor, precum si din cauza neincasarii sumelor reprezentand compensarea cresterilor neprevizionate ale preturilor combustibilului respectiv subventionarea pretului energiei termice livrate populatiei", a precizat Andreea Bauer, directorul general al Energomur.

Vineri, 31 Iulie 2009

Investitie de circa 100 de milioane de euro in retelele de apa si canal din judetul Buzau

canalizare.jpgCinci orase si doua localitati rurale ale judetului Buzau vor beneficia, in perioada 2010 - 2015, de fonduri europene in valoare de 99 de milioane de euro pentru retelele de apa si canal, a declarat Constantin Boscodeala, primarul municipiul resedinta de judet.
In vederea atragerii de fonduri europene pentru realizarea si modernizarea retelelor de apa potabila si canal, la sfarsitul anul trecut, municipalitatea buzoiana a constituit un operator regional de apa si canal - Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara -, impreuna cu orasele Ramnicu Sarat, Pogoanele, Nehoiu, Patarlagele si comunele Merei si Pietroasele.


Vineri, 31 Iulie 2009

La Satu Mare apa se scumpeste cu 15%

Consiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat in cadrul sedintei de joi majorarea tarifelor la apa si canalizare cu 15 %, incepand din 1 august.
Cei trei consilieri locali ai PD-L prezenti la sedinta au declarat ca se opun acestui proiect invocand scaderea nivelului de trai dupa aparitia crizei economice, ei fiind acuzati de populism de catre primarul Iuliu Ilyes.

Miercuri, 29 Iulie 2009

"Liderul mondial in conceptia si realizarea lucrarilor de tratare a apelor municipale lucreaza acum si in Romania"

veoliawater_st.pngSustine George Catalin Costache, Directorul General al companiei Veolia Water Solutions & Technologies Romania, intr-un interviu acordat portalului www.Administratie.ro.
Veolia Water Solutions & Technologies (VWS) este lider mondial in tratarea apelor, specializat in livrarea de uzine de apa la cheie (potabilizare si epurare) si solutii tehnologice pentru aplicatii municipale si industriale.

Luni, 27 Iulie 2009

Consumul de apa in judetul Botosani a scazut la jumatate

apa_grup_bt.pngConsumul de apa la nivelul judetului Botosani a scazut la jumatate, in ultimii opt ani, a declarat directorul societatii comerciale Apa Grup, Marcel Georgescu.

Potrivit statisticilor, furnizorul de apa vindea, in 2000, 16,1 milioane metri cubi de apa, insa anul trecut a vandut doar 7,6 milioane de metri cubi. Marcel Georgescu pune scaderea consumului din sistemul public de alimentare cu apa pe seama reducerii activitatilor economice la nivelul judetului Botosani.


Luni, 27 Iulie 2009

Judetul Botosani ar putea ramane fara sursa de apa in cativa ani

georgescu_maricel.jpgJudetul Botosani ar putea ramane, peste aproximativ 10 ani, fara sursa de apa, ca urmare a colmatarii acumularii hidrotehnice de la Bucecea, a declarat directorul societatii comerciale Apa Grup, Marcel Georgescu.

Potrivit acestuia, acumularea de la Bucecea, de pe raul Siret, care asigura alimentarea cu apa a municipiilor Botosani si Dorohoi, a oraselor Bucecea si Flamanzi, dar si a zeci de comune din judetele Botosani si Iasi, isi reduce capacitatea de la an la an, din cauza cresterii nivelului de namol depus in chiuveta lacului.

Joi, 23 Iulie 2009

La Cluj-Napoca a fost semnat contractul de credit pentru reabilitarea retelei de apa - canal

cluj_apa.JPGPresedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a semnat pe 22 iulie Contractul de Finantare pentru creditul asumat de Compania de Apa Somes S.A., societate comerciala aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, in cadrul proiectului major de investitii derulat prin POS Mediu si co-finantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, pentru modernizarea si reabilitarea infrastructurii de alimentare cu apa si de colectare-epurare din aria deservita de operatorul regional in judetele Cluj si Salaj.

Miercuri, 22 Iulie 2009

Investitii de 190 de milioane de euro in sistemul de apa si canalizare din Brasov

brasov_apa.jpgCirca 500.000 de locuitori din judetul Brasov vor beneficia de investitii in valoare de aproape 190 milioane euro pentru reabilitarea si extinderea sistemului de apa si canalizare din zona.
Ministerul Mediului a semnat marti un contract in valoare totala de 189,31 milioane euro care presupune investitii in tratarea si distributia apei potabile precum si colectarea si tratarea apelor uzate in localitatile Brasov, Stupini, Sacele, Codlea, Feldioara, Rupea, Homorod, Gara Rupea, Hoghiz, Prejmer, Lunca Calnicului, Harman, Sanpetru, Bod si Moeciu.


Miercuri, 22 Iulie 2009

Statie moderna de epurare a apelor reziduale la Bicaz

statie_epurare.jpgOrasul Bicaz beneficiaza de o noua si moderna statie de epurare a apelor reziduale. Noua investitie a luat locul fostei statii construita in anii '70 si care nu se mai incadra in parametrii ceruti prin normele europene, privind protectia mediului.

Costul noii investitii depaseste suma de 20 miliarde lei vechi, iar utilajele sunt de provenienta germana. Statia veche nu mai corespundea parametrilor de mediu, asa ca era in pericol de a fi inchisa.Pagina 1 / 18  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter