administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Miercuri, 24 Iunie 2009

ADEVARUL: Pepiniera de plopi hibrizi pentru energie „verde“

In comuna aradeana Bata va fi infiintata o pepiniera de plopi hibrizi, de pe urma carora localnicii vor beneficia de energie termica si electrica.Cele trei milioane de puieti care vor fi plantati sunt obtinuti intr-un laborator special de catre o companie germana. Plopii vor ajunge la maturitate in doar cinci ani.

Miercuri, 24 Iunie 2009

ROMANIA LIBERA: "Smecheri de Dorobanti si 'pile' de partid, tartori pe serviciile Capitalei"

Personaje mondene, oameni de afaceri controversati si "pile" ale unor lideri politici vor avea grija pentru urmatorii patru ani de serviciile publice destinate locuitorilor Capitalei.
Societatile si regiile din subordinea municipalitatii, finantate in proportie covarsitoare din banii bucurestenilor - RADET, RATB, REBU etc. -, au de la inceputul acestui an noi consilii de administratie desemnate de partidele care controleaza Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Luni, 22 Iunie 2009

COTIDIANUL: Angajatii Hidroelectrica: “A mai ramas ceva de furat in tara asta: hidrocentralele”

Sindicalistii vor sa blocheze restructurarea sistemului energetic, care ar presupune vanzarea hidrocentralelor la preturi de nimic.
Federatia Sindicala a Hidroelectrica, "Hidrosind", va organiza mitinguri si chiar greve impotriva restructurarii sistemului energetic care presupune spargerea firmei si infiintarea a doua companii energetice, a declarat duminica presedintele comisiei de strategie a Hidrosind, Ilie Rosu, citat de NewsIn.


Luni, 22 Iunie 2009

ZIUA: “Videanu acuzat de plagiat”

Liderii Federatiei Sindicale din Hidroelectrica "Hidrosind" l-au acuzat pe ministrul Economiei, Adriean Videanu, de plagiat. "Proiectul privind restructurarea sectorului de producere a energiei postat pe site-ul Ministerului Economiei (MEc) si semnat de ministrul Adriean Videanu este identic cu cel prezentat la Comisia de Industrii a Camerei Deputatilor si semnat de prof. dr. ing. Ioan Dan Gheorghiu. Pana si greselile de punctuatie sunt preluate intocmai", a spus Decebal Sulea, presedintele Hidrosind.

Vineri, 19 Iunie 2009

BUSINESS STANDARD: “Angajatii E. ON Gaz Romania care pleaca voluntar primesc intre 6 si 24 de salarii compensatorii”

Angajatii E.ON Gaz Romania care pleaca voluntar vor primi intre 6 si 24 de salarii compensatorii, iar negocierile cu sindicatele se poarta si pe marginea infiintarii unei subsidiare a E.ON sau transferarea unor activitati ale companiei unei companii terte, ca solutii la concedieri.

Vineri, 19 Iunie 2009

Criza se transforma in oportunitati de afaceri

In cadrul unui eveniment organizat recent de catre Bucharest Business Week, referindu-se la dificultatile asociate cu aceasta perioada de criza economica, Tonny Lybek, reprezentantul FMI pentru Romania, a declarat: "Una dintre provocarile cu care multe tari emergente precum Romania se confrunta provine din scaderea cererii externe, incetinirea cererii interne si incertitudinea locurilor de munca. In plus, pe piata interna s-a inregistrat o scadere brusca a preturilor la imobiliare pe langa alte provocari, cum ar fi cele legate de asigurarea finantarii externe."
In ceea ce priveste acordul de finantare cu Romania, el a declarat: " Dimensiunea asa-numitei "centuri de siguranta" pentru Romania este de 20 de miliarde de euro esalonate pe doi ani. Acordul are patru componente. Cea mai mare este acoperita de FMI, in timp ce Uniunea Europeana acopera a doua mare transa, in valoare de cinci miliarde de euro. Celelalte doua transe vin de la Banca Mondiala, care va acorda trei imprumuturi, precum si de la BERD. “


Joi, 18 Iunie 2009

BLOOMBIZ: “Europenii pot cumpara gaze rusesti pe care sa le depoziteze in Ucraina”

Firmele europene ar putea achita volumul de gaze rusesti care trebuie achizitionat si pompat in depozitele subterane ucrainene pentru a asigura continuitatea tranzitului hidrocarburilor via Ucraina spre Europa pe timpul iernii 2009.

Joi, 18 Iunie 2009

BLOOMBIZ: “Profitul Gazprom Neft a scazut cu 76% in T1”

Compania ruseasca Gazprom Neft, divizia petroliera a monopolului gazelor naturale Gazprom, a anuntat joi ca profitul net a scazut cu 76% in primul trimestru, insa rezultatele au fost peste estimarea medie a analistilor, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Miercuri, 17 Iunie 2009

CURIERUL NATIONAL: “Proprietarii de terenuri nu se vor putea opune lucrarilor din domeniul gazelor”

Ministerul Economiei a supus dezbaterii publice un proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii gazelor nr. 351/2004, propunerile fiind asteptate pana la 25 iunie 2009. Potrivit acestuia, dupa alineatul 1 al art. 90 se introduc trei noi alineate, potrivit carora detinatorii terenurilor sunt obligati ca, dupa 5 zile calendaristice de la notificarea emisa de catre concesionar, sa permita accesul pentru efectuarea lucrarilor de realizare, reabilitare, retehnologizare, exploatare si intretinere a capacitatilor din domeniul gazelor naturale, precum si a lucrarilor de interventie asupra acestora.


Marti, 16 Iunie 2009

ADEVARUL: „Amenda pentru deseuri”

Societatea miniera MinBucovina Vatra Dornei a fost amendata de comisarii de mediu cu 20.000 de lei pentru starea insalubra a platformei fostei Uzine de Productie de la Tarnita, dar si pentru depozitari de deseuri pe un iaz de decantare din comuna suceveana Ostra, spune Mediafax.<<<  Pagina 2 / 13  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter