administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Joi, 02 Aprilie 2009

Seminar privind serviciile comunitare de utilitati publice, la Alba Iulia

iluminat.jpgPe 1 aprilie, la hotelul Parc din Alba Iulia au debutat lucrarile seminarului "Managementul serviciilor comunitare de utilitati publice. Serviciul de salubrizare al localitatilor. Serviciul de iluminat public".
Seminarul se intinde pe perioada a doua zile si este organizat de Autoritatea Nationala de reglementare pentru serviciile comunitare de utilitati publice in Colaborare cu Consiliul Judetean Alba.

Luni, 16 Martie 2009

Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica a lansat la Iasi competitiile pentru proiecte de cercetare-dezvoltare finantate din fonduri structurale

univagricol_is_ev.JPGAutoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, in calitatea sa de Organism Intermediar pentru Cercetare, Axa prioritara 2, "Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare", din cadrul Programului Operational Sectorial, "Cresterea Competitivitatii Economice", a anuntat pe 13 martie, la Iasi, lansarea competitiilor pentru proiecte de cercetare-dezvoltare si inovare, finantate din fonduri structurale.

Miercuri, 11 Martie 2009

Ministrul Mediului va conduce o masina revolutionara Lexus - primul sedan hibrid premium din lume

nemirschi_lexus1.JPGIncepand de marti, 10 martie 2009, Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va conduce un Lexus GS 450h. Limuzina Lexus este primul sedan premium cu propulsie hibrida si va fi pus la dispozitia ministrului in urma unui parteneriat incheiat pentru 12 luni.
"Acest parteneriat cu Ministerul Mediului ne onoreaza. Modelul Lexus GS hibrid pe care il punem la dispozitia domnului Ministru reprezinta o revolutie tehnologica, fiind primul sedan hibrid de lux din lume. Combinand motorul pe benzina cu unul electric, acesta este capabil de performante uluitoare, o impresionanta economie de combustibil si emisii scazute - 345 de cai putere, consum si emisii comparabile cu modelul national produs la Pitesti. Datele sunt reale si arata preocuparea Lexus pentru a dezvolta o tehnologie prietenoasa cu mediul, politica pe deplin congruenta cu politica Ministerului Mediului din Romania", a declarat Mihai Bordeanu, Lexus Balkans Division Director.


Miercuri, 04 Martie 2009

Firme din opt tari vor participa la Targul pentru Energii Regenerabile de la Arad

renexpo.jpgAproximativ 70 de firme din 8 tari vor participa la cea de a II-a editie a Targului international pentru Energii Regenerabile si Eficienta Energetica din Romania, "Enreg Energia Regenerabila", organizat in perioada 26-28 martie la Expo Arad International.
"Enreg Energia Regenerabila aduce pentru prima data in Arad distribuitori si oameni de afaceri din intreaga Europa. Bioenergia, cogenerarea, pompele de caldura, eficienta energetica in constructii si renovari, casele pasive, hidroenergia si energia solara sunt doar unele din tematicile expozitiei si ale conferintelor", se arata intr-un comunicat de presa al Reeco RO Expozitii, organizatorul evenimentului de la Arad.

Luni, 23 Februarie 2009

Utilitatile publice vor fi controlate de ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor verifica in aceasta perioada modul in care populatia beneficiaza de utilitatile publice de termoficare, furnizare a gazului, energiei electrice si a apei curente.
Numarul reclamatiilor si sesizarilor legate de aceste servicii a crescut alarmant in ultimele luni, ocupand primul loc in topul nemultumirilor. Comparativ cu lunile noiembrie si decembrie ale anului trecut, cand s-au inregistrat 54 de reclamatii, in ianuarie si februarie a.c. s-au primit 512 reclamatii. Conducerea ANPC a dispus o actiune de control la nivel national.

Luni, 24 Noiembrie 2008

La Arad va avea loc Targul Ecomediu, editia a sasea

Ecomediu_targ.jpgUltimele pregatiri se fac la Expo Arad International in vederea celei de a VI-a editii a Targului "Ecomediu", targ international de utilaje, aparate si echipamente pentru investigarea, analiza si controlul calitatii apei, aerului, solului, utilaje de salubritate si igiena urbana, ce se va desfasura in perioada 26-28 noiembrie.
In cadrul targului se va desfasura si cea de a VI-a editie a Conferintei "Practici si Experiente in Protectia Mediului", cele doua evenimente fiind patronate de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) din Romania si Ministerul Mediului din Austria.


Luni, 27 Octombrie 2008

Specialisti din 12 tari au participat la Conferinta internationala privind tipurile de transport

Orice activitate desfasurata sau care urmeaza sa fie implantata intr-un spatiu oarecare, in oras sau in afara lui, trebuie sa aiba o planificare adecvata unui plan initial strategic care sa contina tipul de sistem de transport pe care se doreste sa fie dezvoltat, este una din concluziile la care au ajuns specialistii prezenti la Conferinta "Transportation and Land Use Interaction 2008" organizata de Politehnica din Bucuresti.

Luni, 20 Octombrie 2008

Seminarii privind managementul serviciilor publice

Unitatea Centrala pentru Reforma Administratiei Publice impreuna cu expertii asistentei tehnice din cadrul programului PHARE 2005 "Fondul de Modernizare pentru modernizarea administratiei publice locale" organizeaza 8 sesiuni de Training pentru nivelul local in domeniul managementului serviciilor publice, destinat administratiei publice locale.

Luni, 20 Octombrie 2008

Conferinta nationala privind initiativa managerilor publici

Pe 15 octombrie, la Hotelul Marriott din Bucuresti s-a desfasurat Conferinta nationala" "Initiativa Managerilor Publici - Un pas inainte pentru reforma".
Conferinta s-a dorit a fi un forum de dezbateri pentru promovarea realizarilor si contributiilor managerilor publici din Romania la procesul de reforma. La acest eveniment au luat cuvantul Ministrul Marioara Campeanu-Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Secretarul de Stat Victor Giosan-Secretariatul General al Guvernului, Secretarul General Dorel Fronea-Ministerul Justitiei, secretarul de stat Dragos Dinca, directorul general al INA si Victor Coifan, director adjunct in cadrul ANFP.


Joi, 09 Octombrie 2008

Seminar privind politicile energetice pentru o dezvoltare durabila

Pe 1 octombrie, Dalkia Romania si Camera de Comert si Industrie Prahova au organizat seminarul cu titlul "Cum ne incalzim la iarna - dar in iernile urmatoare? Politici energetice pentru o dezvoltare durabila", eveniment care a reunit reprezentantii autoritailor locale prahovene, precum si specialisti ai Grupului Dalkia.
Din partea administratiei publice locale au participat Mircea Cosma - Presedintele Consiliului Judetean Prahova si Mihail Faca - Administratorul Public al Judetului Prahova.<<<  Pagina 2 / 3  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter