administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Miercuri, 23 Septembrie 2009

Rosia Montana si-a prezentat patrimoniul

Comuna Rosia Montana s-a alaturat, in acest an, localitatilor europene care au sarbatorit Zilele Europene ale Patrimoniului. Cu aceasta ocazie, cea mai renumita comuna din tara noastra a fost gazda mai multor elevi, studenti, jurnalisti si specialisti in patrimoniu, care au discutat despre cele mai "arzatoare" teme ale domeniului si au vizitat mai multe obiective semnificative din acest punct de vedere.

Marti, 07 Iulie 2009

www.Administratie.ro si DEKO Professional au pus in discutie solutiile de reabilitare termica in Brasov, Cluj, Timisoara si Craiova

reabilitare_Craiova.JPGIn perioada 30 iunie - 2 iulie 2009 Portalul national de administratie publica www.administratie.ro a organizat impreuna cu DEKO Professional, o serie de seminarii locale pe tema reabilitarii termice la care au participat autoritati locale, auditori energetici, companii de constructii si reprezentantii asociatiilor de proprietari.
Seminarul desfasurat pe 30 iunie 2009 la Brasov s-a bucurat de sprijinul Primariei Municipiului Brasov, care si-a prezentat programul local de reabilitare termica a cladirilor pentru 2009. Din partea Primariei Municipiului Brasov au sustinut prezentari Liliana HORGA, Director executiv al Directiei Tehnice, Claudia URDEA, Sef Serviciu Relatii cu Asociatiile de Proprietari, Mihaela MUSCOIU, Inginer Energetic la Asociatia “Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului” Brasov si Ion BUNGHEZ, Presedintele Filialei BRASOV a Asociatiei Romane a Antreprenorilor in Constructii intr-o intalnire moderata de Mircea GHERGHE, Coordonator al Compartimentului Investitii din cadrul Consiliului Judetean Brasov.

Vineri, 03 Iulie 2009

Emil Boc despre reducerile de personal bugetar: “Pleaca sapte, angajam unu”

boc_emil_2009.jpgPremierul Emil Boc a spus joi, la postul public de radio, ca Guvernul a luat doua masuri ''importante'' privind reducerea cheltuielilor legate de personalul bugetar, una dintre acestea referindu-se la ''scaderea naturala'' a numarului salariatilor de la stat.
''Am preferat o scadere naturala a numarului bugetarilor. Si am spus: de fiecare data cand pleaca sapte oameni din sistem se angajeaza doar unul. Asta inseamna ca, in timp, facem o reducere naturala a numarului personalului bugetar care este, intr-adevar, in multe domenii, excedentar. Aceasta regula - pleaca sapte, angajam unu - se aplica la nivelul intregului sistem, nu individual, in fiecare institutie'', a precizat Emil Boc, citat de Machiavelli.ro.


Luni, 29 Iunie 2009

Specialistii in reabilitare termica se intrunesc, in perioada 30 iunie - 2 iulie, la seminariile locale "Reabilitarea termica in Romania - prioritati si avantaje"

Reabilitarea Termica in Ro.jpgPortalul national de administratie publica www.administratie.ro a demarat in 2009, impreuna cu DEKO Professional, un program de informare si dezbatere a solutiilor si problemelor in domeniul reabilitarii termice - “Reabilitarea termica in Romania - prioritati si avantaje".
Programul consta in organizarea, in 7 mari orase din tara - Iasi, Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov, Craiova, Constanta si Sibiu, a unor seminarii locale in care reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Primariilor, Inspectoratului de Stat in Constructii, auditori energetici, arhitecti sefi si companii de constructii discuta probleme legate de legislatie, fonduri alocate, solutii tehnice in domeniul reabilitarii termice.

Vineri, 26 Iunie 2009

Portalul National de Administratie Publica, impreuna cu DEKO Professional, organizeaza seminarul cu tema "Reabilitarea termica in Romania - prioritati si avantaje"

Reabilitarea Termica in Ro.jpgPortalul National de Administratie Publica www.administratie.ro va organiza, impreuna cu DEKO Professional si www.eurourbanism.ro, miercuri, 1 iulie 2009, seminarul cu tema “Reabilitarea termica in Romania - prioritati si avantaje”.
Evenimentul se va desfasura la Hotel Marriott, Foyer Salon A, intre orele 10.00-13.30, si se va incheia cu o conferinta de presa.

Vineri, 19 Iunie 2009

Captarea carbonului, o oportunitate de business impotriva schimbarilor climatice

Romania are sansa de a beneficia, pana in 2015, de unul dintre cele 12 proiecte demonstrative sustinute de Uniunea Europeana in domeniul captarii carbonului.
Aceasta a fost concluzia seminarului "Oportunitati pentru Romania - Tehnologii inovative pentru captarea si stocarea carbonului" organizat de Ambasada britanica la Bucuresti pe 18 iunie.


Marti, 16 Iunie 2009

La Neptun a avut loc a doua editie a Conferintei Nationale de Management Modern in Administratie - "Master Planul si Serviciile de Utilitati Publice"

mma_iunie09.JPGAgentia OSC a organizat in perioada12-14 iunie 2009 cea de-a doua editie a Conferintei Nationale de Management Modern in Administratie, la Hotel Cocor Spa din Neptun.
La lucrari au participat primari de municipii si orase, directori de primarii, presedinti ai consiliilor judetene, arhitecti sefi din primarii si consilii judetene, directori ai regiilor de apa si canal, directori ai regiilor de transport, directori ai firmelor de energie electrica si gaz, directori ai firmelor de salubrizare, reprezentanti ai Comisiei de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor, companii care au dezvoltat solutii pentru mai buna gestionare a activitatii administratiei publice in general si pentru dezvoltarea comunitatilor locale in particular.

Vineri, 22 Mai 2009

Camera de Comert si Industrie Iasi promoveaza schimburile economice romano-pakistaneze

Butnariu Paul.jpgPe 21 mai 2009, Iasul a primit vizita Excelentei Sale Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan in Romania, dl. Sanaullah. Vizita, organizata de Consulatul Onorific al Pakistanului la Iasi si Camera de Comert si Industrie Iasi, cu sprijinul Asociatiei Oamenilor de Afaceri Iasi, a avut ca scop promovarea mediului economic si culturii pakistaneze si a oportunitatilor de afaceri dintre companiile romanesti si cele din Pakistan.

Luni, 18 Mai 2009

Conferinta Nationala de Management Modern in Administratie - "Master Planul si Serviciile de Utilitati Publice"

MMA.jpgAgentia OSC / Oameni si Companii organizeaza in perioada 12-14 iunie 2009, la Hotel Cocor Spa din Neptun - Olimp, a doua editie a Conferintei Nationale de Management Modern in Administratie. Tema editiei din acest an este "Master Planul si Serviciile de Utilitati Publice".


Miercuri, 13 Mai 2009

Ziua Europeana a Mineralelor va fi sarbatorita la Rosia Montana

rosia_montana.jpgRomania intra pe harta europeana a mineralelor, odata cu sarbatorirea Zilei Europene a Mineralelor, ce va avea loc in perioada 15-17 mai la Rosia Montana.
Potrivit organizatorilor, producatorii de minerale si cei din industriile conexe din intreaga Europa vor explica rolul si contributia esentiala a industriei mineralelor in dezvoltarea durabila, concentrandu-se pe aspectele sociale si de mediu, in special pe protectia biodiversitatii.Pagina 1 / 3  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter