administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Luni, 06 Iulie 2009

COTIDIANUL: "Se intampla in Romania: lucrarile la centura Ploiestiului gata mai devreme cu o luna"

Finalizarea lucrarilor pentru largirea la patru benzi a Centurii Ploiesti Vest a fost devansata cu o luna, de la 30 noiembrie la 31 octombrie.
"Constructorii vor finaliza, in octombrie, lucrarile la soseaua de centura Ploiesti Vest, inainte cu o luna fata de prognoza anterioara. Situatia fianciara este sub control si se lucreaza aproape sapte zile pe saptamana", a declarat, sambata, seful de proiect, Marian Ionescu, citat de NewsIn.

Joi, 02 Iulie 2009

Plan de management pentru bazinul hidrografic Somes-Tisa

bazin somes tisa.JPGDirectia Apelor Somes-Tisa a organizat o dezbatere cu factorii implicati in managementul apei, abordand Proiectul Planului de Management al Spatiului Hidrografic Somes-Tisa.
Purtatorul de cuvant al Directiei Apelor Somes-Tisa, Cristina Vadan, a precizat miercuri ca acesta este principalul instrument de implementare a Directivei Cadru pentru Apa, pe care statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa o aplice. Intalnirea incheie procesul de informare si consultare publica in legatura cu acest proiect, demarat de DAST in anul 2006.

Joi, 04 Iunie 2009

Murgeanu: „Guvernul va imprumuta bani pentru repararea drumurilor judetene”

Murgeanu Razvan.jpgGuvernul va imprumuta circa un miliard de euro pentru reabilitarea a circa 10.000 kilometri de drumuri judetene, a anuntat, miercuri, la Focsani, Razvan Murgeanu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.
Prezent la semnarea documentatiei pentru proiectele europene "Drumul de glorie al armatei romane in primul razboi mondial" si "Modernizare, extindere si dotare Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Mihalceni", Murgeanu a explicat ca fondurile alocate prin Programul Operational Regional 2007-2013 pentru Axa 2 - Drumuri judetene s-au alocat aproape in totalitate, dar ca Executivul pregateste un imprumut prin care se vor asigura fonduri pentru reabilitarea a circa 250 kilometri de drumuri judetene in fiecare judet.


Joi, 04 Iunie 2009

Proiect de ecologizare, exemplu de comportament eco-civic la Iasi

ecologie.jpgAsociatia Ecologista Eco Green City a initiat proiectul de ecologizare urbana intitulat 'Tu si Eco Green City - Impreuna pentru un oras curat'. Prima actiune va avea loc vineri, cu punct de plecare din fata Garii CFR Iasi.
Actiunea vizeaza doua componente, una dintre acestea fiind ecologizarea propriu-zisa, in cadrul careia voluntarii se vor imparti in echipe de lucru, vor primi saci menajeri si manusi de protectie si vor ecologiza zona. Cea de-a doua componenta, cea educationala, va consta in distribuirea de fluturasi care indeamna populatia sa nu mai arunce deseurile pe jos.

Vineri, 29 Mai 2009

Inca 100 de milioane de euro alocate pentru programul de reabilitare termica

Blaga Vasile.jpgMinistrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, a declarat, joi,28 mai 2009, la Alba Iulia, ca in luna iulie, cand va sosi prima transa de bani de la Uniunea Europeana, vor fi alocate inca o suta de milioane de euro pentru reabilitarea termica a locuintelor, ceea ce va permite intrarea in acest program a inca 50.000-60.000 de apartamente.
Vasile Blaga a precizat ca a avut in acest sens o discutie si cu premierul Emil Boc, care s-a aratat "absolut de acord" cu aceasta propunere. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei a spus ca pana acum suma avuta la dispozitie pentru acest program a fost de 90 de milioane de euro, bani repartizati pentru 69 de localitati.

Miercuri, 20 Mai 2009

Semnatura electronica - solutia pentru diminuarea efectelor crizei financiare in administratie

semnatura-electronica.JPGIn contextul dezvoltarii societatii informationale, semnatura electronica este aplicata din ce mai mult la nivelul administratiilor publice asigurand gestionarea operativa a relatiilor dintre administratiile teritoriale si centrale, administratiile publice si operatorii economici si nu in ultimul rand intre administratiile si cetateni
La nivelul anului 2009 este asteptata o crestere a utilizarii semnaturii electronice, pe de-o parte pe fondul necesitatii de eficientizare a activitatilor serviciilor publice iar pe de alta parte ca masura drastica de reducere a costurilor in contextul crizei economice resimite la nivel mondial.


Luni, 18 Mai 2009

FINANCIARUL: “Proiecte de 7,6 miliarde de euro in energie”

Proiectele de investitii in sectorul energetic romanesc, incluzand electricitatea, petrolul, gazele naturale si mineritul, totalizeaza 7,6 miliarde de euro, iar cea mai mare parte a investitiilor ar urma sa fie alocata industriei de electricitate, respectiv 4,2 miliarde de euro. Pentru sectorul de petrol si gaze, volumul investitiilor s-ar ridica la 3,2 miliarde de euro, in timp ce pentru minerit sunt prevazute fonduri de 180,7 milioane de euro.

Joi, 30 Aprilie 2009

720 de locuinte din Oltenita folosesc inteligent energia soarelui cu ajutorul panourilor solare Junkers

Junkers panouri solare.jpgEnergiile regenerative reprezinta o alternativa sigura si ecologica fata de combustibilii fosili utlizati in prezent. Iar pozitia geografica a Romaniei asigura conditii deosebit de favorabile utilizarii instalatiilor solare, dispunand, in medie, de 210 zile insorite pe an. Din ce in ce mai multe locuinte din Romania pot beneficia de acest avantaj al utilizarii eficiente a energiei solare.
Utilizand panourile solare marca Junkers orice proprietar poate economisi pana la 70% din combustibilul necesar pentru prepararea apei calde si cu pana la 30% din cel utilizat pentru incalzire.

Joi, 30 Aprilie 2009

Asociere intre localitatile giurgiuvene pentru realizarea depozitului ecologic

depozit ecologic.jpgConsilierii locali municipali au aprobat pe 29 aprilie, in sedinta extraordinara, asocierea cu 49 de localitati din judetul Giurgiu in vederea realizarii proiectului de interes comun privind realizarea sistemului de management integrat al deseurilor.
Asocierea are drept scop dezvoltarea unei strategii comune privind operarea viitoare a sistemului de salubrizare, precum si a mecanismului de operare a infrastructurii privind colectarea, transportul, transferul si depozitarea deseurilor si dezvoltarea unei strategii privind garantarea si rambursarea fondurilor pentru co-finantare pentru proiectul de realizare a gropii ecologice de deseuri a judetului Giurgiu.


Joi, 23 Aprilie 2009

Guvernul a adoptat principiile legii salarizarii unice a bugetarilor

boc_emil_2009.jpgGuvernul a adoptat pe 22 aprilie principiile care vor sta la baza elaborarii noii legi a salarizarii unice a bugetarilor, act normativ ce se va implementa intr-o perioada de trei ani si asupra caruia Executivul ar putea sa-si asume raspunderea in Parlament, a anuntat premierul Emil Boc.
El a spus ca noua lege, care va fi elaborata pana la 30 iunie, va permite eliminarea discrepantelor din sistem, iar raportul dintre salariul minim si cel maxim va fi de 1 la 15. Primul-ministru a explicat ca salariile vor fi inghetate sau vor creste foarte putin pentru cei care se afla in varful piramidei sociale, iar pentru cei cu venituri mici cresterea va fi accentuata.<<<  Pagina 2 / 5  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter