administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Vineri, 07 August 2009

Numere unice pentru sesizarea interventiilor de urgenta la gaze

scaparile-de-gaz.jpgSituatiile de urgenta care necesita interventia echipelor specializate ale E.ON Gaz Distributie vor putea fi anuntate de consumatori prin apelarea a doua numere unice de telefon. Potrivit Departamentului de Relatii Publice si Comunicare E.ON Romania, numerele sunt 0265.200.928 sau 0800.800.928, vechile numere de telefon, cu prefix specific fiecarui judet nemaifiind functionale.

Miercuri, 05 August 2009

Guvernul finanteaza doua centrale de cogenerare din judetul Suceava

centrala de cogenerare.jpgGura Humorului si Campulung Moldovenesc vor primi 3,1 milioane de lei, din fonduri guvernamentale, pentru continuarea lucrarilor la centralele de cogenerare.
Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marti, ca decizia acordarii acestor fonduri s-a luat in sedinta comitetului interministerial de saptamana trecuta. Astfel, orasul Gura Humorului va primi 2,3 milioane de lei, iar Campulung Moldovenesc va beneficia de 800.000 de lei.

Miercuri, 05 August 2009

Proiect-pilot pentru imbunatatirea managementului resurselor de apa din judetul Mures

canal apa.JPGDirectia Apelor Mures a anuntat, marti, ca a demarat un proiect de protejare a mediului prin asigurarea utilizarii durabile a resurselor de apa in valoare de 1.476.000 euro, din care 1.178.438 euro va fi grant din partea Mecanismului de Finantare al Zonei Economice Europene (EEA Financial Mechanism).
Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Apelor Mures, Calin Fokt, durata estimata a proiectului va fi de aproximativ 24 luni, iar implementarea acestuia este coordonata de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor Bucuresti (INHGA), in calitate de manager al proiectului, Directia Apelor Mures (DAM), Directoratul Norvegian al Energiei si Resurselor de Apa (NVE Norway) si Institutul Danez de Hidrologie (grupul DHI). Proiectul-pilot se aplica in bazinul hidrografic al raului Tarnava Mica, un sub-bazin al bazinului hidrografic Mures, cu o lungime a raului de 196 km si a afluentilor acestuia de 595 km (suprafata bazinului este de 2.071 kmp).


Luni, 03 August 2009

120 milioane euro pentru bazinul Somes-Tisa Baia Mare

bazin somes tisa.JPGDirectia Apelor Somes-Tisa va lansa un proiect in valoare de 120 milioane de euro pentru colectarea apelor de viitura de pe raurile care compun unul dintre cele mai importante bazine hidrografice din Transilvania.
Directorul Directiei Apelor Somes-Tisa, Mircea Itu, a declarat ca proiectul este unic in Romania, fiind primul de acest gen ce prevede constructia unor lucrari hidrotehnice moderne care colecteaza surplusul de apa format in urma viiturilor, indeosebi in zonele montane.

Luni, 27 Iulie 2009

Proiect de peste 13 milioane de euro in alimentarea cu gaze naturale a Maramuresului

boc_emil_2009.jpg"Un proiect major pe care il vom sustine in Maramures vizeaza alimentarea cu gaze naturale. Il vom sustine in parteneriat cu Ministerul Economiei si Transgaz. Vizeaza alimentare cu gaze naturale a localitatilor din Maramuresul Istoric. Este vorba despre directia Sighetu marmatiei, Ocna Sugatag, Borsa. Este un proiect de peste 13 milioane de euro, si care, prin parteneriat, se va putea realiza, fiind un proiect de importanta capitala pentru Maramures", a anunta primul-ministru Emil Boc.

Vineri, 17 Iulie 2009

Guvernul va initia negocierile privind un imprumut pentru lucrarile de apa si canalizare

senat.jpgGuvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, initierea negocierii unui acord-cadru de imprumut, in valoare de 179 de milioane de euro, cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru realizarea retelelor de canalizare si alimentare cu apa din localitatile mici.


Miercuri, 15 Iulie 2009

Proiectul privind serviciile municipale din Capitala va fi restructurat

primaria_buc_centru.JPGProiectul privind serviciile municipale co-finantat de catre Banca Mondiala va fi restructurat pentru a servi mai bine nevoilor bucurestenilor, conducerea Primariei Municipiului Bucuresti si reprezentanti ai BM stabilind sa realoce fondurile ramase, ce erau destinate pentru zona Baneasa.
Conform unui comunicat al PMB, remis marti, banii au fost transferati catre investitii prioritare in alte zone din Bucuresti deja construite, dar care nu au servicii de apa sau salubritate, cum ar fi Straulesti, Vatra Noua, Giulesti Sarbi, Chitila, pentru artera principala de infrastructura Otopeni nord, cat si pentru zona de locuinte sociale Odai.

Joi, 01 Ianuarie 1970

FINANCIARUL: "Nabucco lasa 8,3% din gaze si 14% din impozitul pe profit in Romania"

Banca Europeana de Investitii aloca 8 miliarde de euro
Gazoductul va aduce bani in vistieria tarii sub forma de impozit pe profit si divi¬dende, va asigura 1.500 de locuri de munca pe perioa¬da constructiei, va dina¬miza industria romaneasca si va scadea dependenta de importurile de gaze rusesti dupa 2014-2015.

Marti, 14 Iulie 2009

BUSINESS STANDARD: "Videanu: Partea de finantare a Romaniei la proiectul Nabucco este de 400-500 mil euro"

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat luni la Realitatea FM ca partea de finantare a Romaniei la proiectul gazoductului Nabucco este de 400-500 milioane euro. Potrivit lui Videanu, suma pe care o va suporta consortiul este de 2,4 miliarde euro, adica 30% din estimarile totale de 7,9 miliarde euro.
"Investitia Romaniei in cazul gazoductului Nabucco se va finanta 30% din surse proprii si 70% din credite angajate de compania Transgaz. Romania va avea un profit din acest proiect de un miliard euro, potrivit calculului estimativ facut de compania de proiect NIC. Profitul realizat acopera si costurile initiale. Dar profitul cel mai mare este disponibilitatea de gaze tot timpul anului pentru toti consumatorii eligibili si casnici din Romania", a spus Adriean Videanu, la Realitatea FM.


Miercuri, 08 Iulie 2009

Investitie de 12 milioane de euro intr-o fabrica de valorificare a deseurilor

aparat deseuri.jpgIn contextul in care Romania este obligata sa inchida peste doua mii de gropi de gunoi neecologice in cateva zile, riscand o sanctiune de 200.000 de euro pe zi in caz contrar, sortarea, reciclarea si valorificarea deseurilor pot reprezenta solutii de viitor, care vor reduce cantitatea de deseuri ajunsa in gropile de gunoi si poluarea pe care o produc acestea, sustin reprezentantii companiei ecovalor, care a deschis la Campulung (Arges) a doua platforma de prelucrare a deseurilor din tara, dupa o investitie de 12 milioane de euro.Pagina 1 / 5  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter