administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Luni, 09 Martie 2009

Program ISPA pentru managementul deseurilor in Caras-Severin

Colegiul Director al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Intercom Deseuri Caras-Severin" l-a ales, pe 6 martie, pe viceprimarul municipiului Resita, Tiberiu Padurean, in functia de director executiv.
Tiberiu Padurean va trebui sa demisioneze de la Primaria Resita, avand in vedere ca cele doua functii sunt incompatibile.

Marti, 03 Martie 2009

Federatiile sindicale si patronatul serviciilor publice propun modificarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 79/2008

In perioada 25 - 26 februarie, la Predeal a avut loc intalnirea Federatiilor Sindicale cu Patronatul din ramura de gospodarie comunala, pentru a discuta problemele legate de furnizarea energiei termice si propunerile de modificare a Legii 325 / 2006. In urma sedintei, participantii au intocmit o adresa care urmeaza a fi inaintata deputatului Mircea Nicu Toader, membru al Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor.
Redam in continuare continutul acestei adrese, care a fost semnata de reprezentantii Federatiei Nationale a Patronatelor Serviciilor Publice din Romania, Federatiei Nationale a Sindicatelor din Serviciile Publice, Ligii Cidatina, Federatiei Sindicatelor din Serviciile Comunitare de Utilitati Publice si Asociatiei pentru Servicii Energetice din Romania.

Marti, 24 Februarie 2009

Romania nu este interesata de proiectele energetice

aoar.jpgAutoritatile romane sunt lipsite de interes si nu fac proiecte pentru impunerea tarii noastre ca unul din jucatorii regionali importanti in domeniul energetic, fapt demonstrat de alocarea a numai 30 milioane euro Romaniei din partea Comisia Europeana, din bugetul asigurat domeniului energetic de cca 3,5 miliarde euro.
Potrivit Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Romania duce lipsa de informarea si de dezbaterea publica a unei autentice strategii energetice a tarii, in conditiile crizei economice si ale climatului de nesiguranta in aprovizionarea cu gaze naturale si energie in tarile membre ale UE.


Miercuri, 04 Februarie 2009

Asociatiile locative din Arad au intrat in conflict cu E-on Gaz din cauza facturilor

Uniunea Locala a Asociatiilor Locative (ULAL) Arad se afla in conflict cu E-on Gaz Romania, din cauza sistemului de facturare practicat in prezent de compania distribuitoare de gaze naturale.
"Incepand cu luna noiembrie a anului trecut, am facut zece interventii scrise la E-on Gaz, dar si la Prefectura Arad si Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Arad, pentru a semnala neregulile din sistemul de facturare practicat de distribuitorul de gaze naturale, interventii ramase fara efect", a declarat Dorina Lupse, presedintele ULAL Arad.

Vineri, 23 Ianuarie 2009

Directorii companiilor energetice ar putea sa-si piarda postul

Toti directorii companiilor din domeniul energetic la care statul este actionar majoritar ar putea fi inlocuiti din functie, a declarat secretarul de stat in Ministerul Economiei, Tudor Serban.
"Deocamdata nu s-a luat nicio decizie in privinta schimbarilor directorilor generali de la Nuclearelectrica si Electrica. In acest moment se discuta despre inlocuirea tuturor directorilor", a afirmat Tudor Serban.

Vineri, 23 Ianuarie 2009

Petru Lificiu preia conducerea ANRE

Lificiu_petru.jpgFostul deputat PDL Petru Lificiu, ministru al Apelor si Protectiei Mediului in Guvernul Nastase si ex-presedinte al Partidului Ecologist Roman, a fost numit presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).
Numirea in functie a fost reglementata prin decizie semnata, pe 21 ianuarie, de premierul Emil Boc. Atributiile de presedinte al Autoritatii au fost exercitate pana in prezent de catre vicepresedintele Nicolae Opris, in locul lui Gergely Olosz, care a demisionat la inceputul lunii octombrie.


Vineri, 23 Ianuarie 2009

Anul 2009 - anul consolidarii si diversificarii pentru transportatori

dinescu_radu.jpgUNTRR considera ca, desi afectati din plin de recesiunea economica, transportatorii romani isi vor consolida afacerile in perioada urmatoare in ciuda unor masuri antipopulare pe care le-ar putea aplica pe termen scurt, masuri de restrangere a activitatii, generatoare si de somaj.

O analiza de Radu Dinescu, Secretar General al Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR)

Miercuri, 17 Decembrie 2008

ZIARUL FINANCIAR: "AOAR cere anularea privatizarii Distrigaz Nord"

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a cerut autoritatilor anularea privatizarii Distrigaz Nord, considerand ca grupul german E.On nu si-a respectat obligatiile asumate o data cu preluarea companiei romanesti in 2004.
"Solicitam autoritatilor romane sa constate starea de faliment a companiei, in cazul in care aceasta este reala, si sa anuleze contractul de privatizare a acestei companii, ca urmare a nerespectarii obligatiilor asumate. Nu este admisibil ca sursa de profit a unei companii care detine pozitie de monopol sa fie generata doar de cresterea continua, fara justificare economica, a pretului gazelor naturale", se arata intr-un comunicat AOAR.

Luni, 13 Octombrie 2008

ANI investigheaza averea presedintelui ANRE

olosz_Gergely_.jpgAgentia Nationala de Integritate (ANI) a demarat o investigatie in cazul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Gergely Olosz, dupa ce acesta a precizat in declaratia de avere ca veniturile sale sunt confidentiale.
Investigatia demarata de ANI vine dupa ce in presa au aparut informatii conform carora Gergely Olosz are venituri de peste 50.000 de euro pe luna. Pe langa sefia ANRE, Gergely Olosz are si calitatea de parlamentar, el depunand, pe 8 octombrie, juramantul pentru un mandat de deputat.


Joi, 09 Octombrie 2008

Campanie de informare cu privire la schimbarea furnizorului de energie

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a lansat o campanie de informare a consumatorilor casnici de electricitate privind posibilitatea de a-si schimba furnizorul, lucru posibil din momentul liberalizarii pietei de energie din Romania, la 1 iulie 2007.
Campania se va derula in perioada 30 septembrie-30 noiembrie si este finantata de Uniunea Europeana, prin fonduri Phare. "Intregul proiect a costat 400.000 euro", a declarat purtatorul de cuvant al ANRE, Viorel Alicus.<<<  Pagina 2 / 3  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter