administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Luni, 10 August 2009

ONG-urile de mediu din Finlanda sunt preocupate de interesul comunitatii

mina.jpgFinlanda este straina de protestele organizatiilor ecologiste de mediu fata de stoparea functionarii exploatatiilor miniere de aur, in care se apeleaza la tratarea minereului cu cianuri, a declarat, joi, intr-o intalnire cu presa, Riikka Aaltonen, Consilier Superior in cadrul Ministerului Economiei din Finlanda.
"In Finlanda nu s-a pus problema organizarii unor proteste venite din partea organizatiilor ecologiste. Singurele nemultumiri au vizat protejarea familiilor de reni din zonele cu exploatatii. Organizatiile de acest tip sunt preocupate de interesul economic al comunitatii, nu de realizarea unui calendar de proteste", a explicat oficialul finlandez.

Miercuri, 22 Iulie 2009

Confederatia Meridian cere premierului sa sustina relansarea activitatilor la exploatarile miniere

Confederatia Meridian cere premierului Emil Boc, intr-o scrisoare deschisa, sa sustina prin masuri concrete relansarea activitatilor economice la exploatarile miniere care indeplinesc toate conditiile tehnice, ceea ce ar putea duce la crearea a peste 2.000 de locuri de munca.
Sindicalistii considera ca functionarea exploatarilor miniere de la Rosia Poieni-Abrud, Rosia Montana din judetul Alba si Moldova Noua din judetul Caras-Severin reprezinta singura solutie care sa diminueze efectele negative ale crizei asupra climatului social si economic din regiunea Muntilor Apuseni si nu numai.

Miercuri, 08 Iulie 2009

PD-L propune electrificarea tuturor localitatilor din tara

onofrei orest.jpgPrim-vicepresedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat ca parlamentarii democrat-liberali suceveni vor propune Guvernului initierea unui program national de electrificare a localitatilor din tara, astfel incat intr-o perioada de timp considerata a fi rezonabila sa nu mai existe localitati neelectrificate.
Potrivit Machiavelli.ro, Onofrei a spus ca numai in judetul Suceava sunt 35 de unitati administrativ teritoriale (comune si sate) ce au una sau mai multe zone neelectrificate, fapt ce a determinat parlamentarii suceveni sa faca demersuri, astfel incat Guvernul sa initieze un proiect de electrificare a localitatilor fara curent.


Marti, 07 Iulie 2009

CURIERUL NATIONAL: "UDMR ar putea bloca DN 12, din cauza neinceperii lucrarilor de reabilitare"

Organizatia UDMR Covasna ia in calcul posibilitatea de a bloca pentru o anumita perioada DN 12, in cazul in care nu vor incepe in curand lucrarile la tronsonul care trece prin Covasna si Harghita, transmite NewsIn.
Presedintele organizatiei teritoriale UDMR Covasna Trei Scaune de Jos, senatorul Albert Almos, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca desi are informatii ca licitatia a fost organizata, nu s-ar dori alocarea fondurilor de investitie in aceasta zona, fapt care il nemultumeste.

Joi, 30 Aprilie 2009

IPP dezaproba ordonanta privind schimbarea directorilor deconcentratelor

IPP.jpgInstitutul pentru Politici Publice (IPP) si-a exprimat dezaprobarea fata de ordonanta de urgenta privind schimbarea directorilor deconcentratelor, dand asigurari ca, imediat dupa instalarea in functii a noilor directori, va cere sa fie facute publice obiectivele din contractele de management ale acestora.
IPP acuza ca, prin adoptarea acestei ordonante, in Romania se reglementeaza subordonarea oficiala a administratiei publice fata de politic.

Miercuri, 22 Aprilie 2009

Seful ANRE a fost chemat in Parlament pentru explicatii in legatura cu pretul gazelor

Lificiu_petru.jpgConducerea PSD a decis sa solicite chemarea la audieri in Comisia de industrii a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) considerand ca scaderea anuntata pentru pretul gazelor este prea mica.
Anuntul a fost facut de liderul PSD, Mircea Geoana, dupa sedinta Biroului Permanent al PSD. Geoana a spus ca social-democratii considera necorespunzatoare reducerea cu doar 3% a pretului gazelor naturale. Potrivit acestuia, reducerea cu doar cu 3% a pretului gazului, de la 1 mai, este "un gest prea limitat" in conditiile in care la nivel mondial s-au inregistrat scaderi mult mai mari.


Miercuri, 15 Aprilie 2009

Sindicatele atentioneaza asupra strategiei energetice

Costin Dumitru.jpgGuvernul trebuie sa ia o decizie cat mai rapida in ceea ce priveste viitorul energetic al Romaniei, a declarat, marti, la Petrosani, presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, prezent la un miting de protest al minerilor din Valea Jiului.
"Nu ne putem permite amanarea luarii unor decizii referitoare la viitorul energetic al Romaniei. Am pierdut petrolul si gazele naturale. Singura resursa energetica a ramas carbunele", a afirmat liderul BNS.

Vineri, 10 Aprilie 2009

Organizatia Pro Rosia Montana cere reluarea evaluarii proiectului minier

rosia_montana.jpgOrganizatia neguvernamentala Pro Rosia Montana a solicitat, printr-o scrisoare deschisa adresata joi ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, reluarea activitatii Comitetului de Analiza Tehnica (CAT) pentru continuarea procesului de evaluare a impactului asupra mediului in ceea ce priveste acest proiect.
Demersul Comitetului Director al Pro Rosia Montana, organizatie care sustine ca reprezinta interesele a peste 80% din membrii comunitatii din Rosia Montana, vine la o saptamana dupa cel al sindicalistilor de la SC Rosia Montana Gold Corporation SA, care au avut o initiativa similara.

Vineri, 03 Aprilie 2009

Sindicalistii cer convocarea C.A.T. in proiectul Rosia Montana

rosia montana.jpgSindicalistii de la "Rosia Montana Gold Corporation" au solicitat, intr-o scrisoare deschisa adresata pe 2 aprilie ministrului mediului, Nicolae Nemirschi, convocarea de urgenta a Comitetului de Analiza Tehnica in vederea reluarii procesului de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul minier Rosia Montana.
In documentul semnat de presedintele Sindicatului "Viitorul Mineritului", Cristian Albu, sindicalistii isi exprima ingrijorarea ca fostul ministru al mediului Attila Korodi a suspendat procedura de evaluare a studiului de impact asupra mediului din proiectul Rosia Montana "aproape de etapa finala".


Luni, 16 Martie 2009

Sindicatele doresc o strategie unitara a mineritului si energiei

O intalnire de lucru in vederea stabilirii unei strategii unitare a mineritului si energiei produsa pe baza de carbune in Bazinul Minier Oltenia a avut loc, la sfarsitul saptamanii trecute, in statiunea montana Ranca, din judetul Gorj.
Organizata la initiativa Federatiei Nationale Mine-Energie, impreuna cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) Targu-Jiu, Complexurile Energetice Rovinari, Turceni si Craiova, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin, Centrala Electrica de Termoficare (CET) Govora si Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani, reuniunea a oferit cadrul stabilirii principalelor probleme cu care se confrunta unitatile miniere si energetice din Oltenia.Pagina 1 / 3  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter