administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Luni, 06 Aprilie 2009

Premierul Emil Boc anunta ca pretul gazelor scade cu 3% de la 1 mai

boc_emil_2009.jpgPretul gazelor naturale va scadea cu 3% incepand cu data de 1 mai, a anuntat premierul Emil Boc, precizand ca a fost informat in acest sens de catre presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, Petru Lificiu.
“ANRE a reusit sa ia o decizie foarte importanta, de a scadea pretul la gaz cu 3% de la 1 mai. M-a informat presedintele Agentiei ca, in urma analizei pe care au facut-o, exista aceasta posibilitate ca de la 1 mai sa scada pretul gazului cu 3%”, a declarat seful Executivului, in cadrul unei emisiuni tv.

Miercuri, 25 Martie 2009

Emil Boc: "Guvernul va modifica legislatia referitoare la sistemul de achizitie publica"

boc_emil_2009.jpgGuvernul va pregati un act normativ prin care vor fi sanctionate autoritatile contractante care nu folosesc sistemul electronic al achizitiilor publice, a declarat premierul Emil Boc, dupa comitetul interministerial pentru absorbtia fondurilor comunitare.
''O problema aflata in atentia noastra este legata de achizitiile publice prin sisteme electronice. In Romania, in momentul de fata, exista sistemul electronic al achizitiilor publice - SAP.(...) Din cele 11.187 de autoritati contractante inregistrate la SAP, in anul 2008, doar 2.253 au utilizat mijloacele electronice in vederea realizarii licitatiilor'', a afirmat Boc.

Miercuri, 18 Martie 2009

Legislatie mai eficienta pentru achizitiile publice

In Monitorul Oficial a fost publicata Ordonanta de Urgenta privind unele masuri in domeniul legislatiei referitoare la achizitiile publice, se arata intr-un comunicat transmis de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) .
Presedintele ANRMAP, Cristina Traila, precizeaza ca noua legislatie ''aduce o serie de aspecte pozitive cadrului legal al achizitiilor publice si un plus de eficienta in cheltuirea fondurilor publice alocate, inclusiv a fondurilor comunitare, eliminandu-se astfel amanarea sau intarzierea implementarii unor proiecte de investitii majore, cu impact social si economic la nivel national sau local''.


Luni, 09 Martie 2009

Guvernul a redus la 30 de zile procedura de organizare a licitatiilor publice

boc_emil_2009.jpgExecutivul a redus termenul de organizare a licitatiilor pentru achizitii publice de la 90 de zile la 30 de zile si a impus o taxa de timbru pentru companiile care depun contestatii, a declarat pe 7 februarie premierul Emil Boc.
"Guvernul a redus la 30 de zile de la 90 de zile termenul pentru organizarea licitatiilor publice si a impus o taxa de timbru de doi la suta din valoarea contractului respectiv pentru cei care depun contestatie, tocmai pentru a evita blocarea unor proiecte de investitii luni si ani de zile", a spus premierul.

Miercuri, 04 Martie 2009

Functii de directori coordonatori, infiintate la nivelul deconcentratelor

Comisia juridica si cea de administratie din cadrul Senatului au adoptat, pe 3 martie, un raport de admitere a propunerii legislative privind unele masuri pentru organizarea administratiei publice, aducand insa un amendament conform caruia la nivelul fiecarui serviciu deconcentrat va fi infiintata cate o functie de director coordonator sef, care va avea contract de management cu seful ierarhic superior pe un mandat de patru ani.
"Amendamentele facute la Legea 188, Legea functionarului public, sunt legate de crearea acestei functii de director coordonator la nivelul serviciilor deconcentrate, care va avea un mandat de pana la patru ani si va avea contract de management cu seful ierarhic superior, respectiv cu ministrul sau seful agentiei pe care o reprezinta", a explicat deputatul Mircea Dusa (PSD), initiator al proiectului.

Luni, 09 Februarie 2009

Comitetul Economic si Social European a elaborat un aviz privind industria miniera neenergetica din Europa

In cursul lunii ianuarie, in conformitate cu articolul 29 alineatul (2) din Regulamentul de procedura, Comitetul Economic si Social European a hotarat sa elaboreze un aviz din proprie initiativa cu privire la Industria miniera neenergetica din Europa.
Comisia consultativa pentru mutatii industriale, insarcinata cu pregatirea lucrarilor Comitetului pe aceasta tema, si-a adoptat avizul la 24 iunie 2008. In cea de a 446-a sesiune plenara, care a avut loc la 9 si 10 iulie 2008 (sedinta din 9 iulie), Comitetul Economic si Social European a adoptat prezentul aviz cu 135 voturi pentru, un vot impotriva si 10 abtineri.


Joi, 18 Decembrie 2008

Contractele de mandat ale sefilor de regii, societati si companii nationale se prelungesc pana in martie 2009

Contractele de mandat aflate in derulare pentru persoanele de conducere a regiilor autonome, a societatilor si companiilor nationale si societatilor comerciale la care statul sau o unitate administrativ-teritoriala este actionar unic sau majoritar, precum si a filialelor acestora, se vor prelungi pana la data de 31 martie 2009.

Joi, 18 Decembrie 2008

Guvernul a modificat impozitele pentru mijloacele de transport

Guvernul a aprobat pe 17 decembrie, printr-o hotarare, nivelurile impozitului pe mijloacele de transport prevazute la articolul 263 alin. (4) si (5) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, aplicabile in anul fiscal 2009.

Joi, 06 Noiembrie 2008

MONEY CHANNEL: "Romania are doua luni pentru a prelua directivele europene privind sectorul energetic"

In cel mult doua luni Romania trebuie sa adopte in legislatia din sectorul energetic prevederile directivelor europene pentru a opri procedura de infrigement declansata de Comisia Europeana. In caz contrar tara nostra risca sa fie adusa in fata Curtii Europene de Justitie.
La sfarsitul lui octombrie Comisia Europeana a declansat cea de-a doua etapa a procedurii de infrigement impotriva Romaniei din cauza nepreluarii in legislatie din sectorul energetic a prevederilor Directivei 2005/89.


Miercuri, 29 Octombrie 2008

Guvernul a modificat ordonanta de atribuire a contractelor de achizitie publica

Guvernul a modificat si completat Ordonanta de urgenta privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii in scopul perfectionarii si flexibilizarii sistemului achizitiilor publice.
Prin noile reglementari a fost eliminata obligatia de a aplica procedurile de atribuire prevazute de OUG 34/2006 de catre persoane care nu sunt autoritati contractante, atunci cand acestea atribuie contracte finantate/subventionate majoritar de o autoritate contractanta, atata timp cat valoarea acestor contracte este mai mica decat valorile peste care este impusa o astfel de obligatie de directivele europene.<<<  Pagina 2 / 3  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter