administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Joi, 06 August 2009

Au fost modificate normele de aplicare a O.U.G. nr. 34/2006

In Monitorul Oficial nr. 515 din data de 27 iulie 2009 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 834/2009 privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

Luni, 27 Iulie 2009

Guvernul inaspreste conditiile de participare la licitatii publice

Ofertele cu preturi "neobisnuit" de scazute pentru contracte de achizitii publice, de sub 85% din valoarea estimata, nu vor mai fi acceptate in licitatii. Regulile vor fi introduse printr-o noua modificare a legislatiei achizitiilor publice, au declarat surse guvernamentale.
Astfel, o oferta depusa in cadrul unei licitatii de achizitie publica va fi considerata inacceptabila daca, in urma verificarilor, se constata ca are un pret neobisnuit de scazut pentru serviciul sau produsul care urmeaza sa fie furnizat, prestat ori executat si ca nu poate asigura indeplinirea contractului la parametrii cantitativi si calitativi solicitati prin caietul de sarcini.

Marti, 23 Iunie 2009

Dezbatere publica pentru desfiintarea ARBAC si AMEREB

contract.jpgAgentia Municipala pentru Eficientizare si Reglementare in domeniul Energiei Bucuresti (AMEREB) si Agentia de Reglementare a Nivelelor de Servicii Apa Canal a Municipiului Bucuresti (ARBAC) ar putea deveni o singura institutie a municipalitatii, respectiv Autoritatea Municipala de Reglementare a Serviciilor Publice Energetice, de Alimentare cu Apa si Canalizare (AMRSPEAAC), daca se va aproba de catre consilierii municipali proiectul de hotarare supus inca din luna mai dezbaterii publice pe situl Primariei Capitalei.


Vineri, 22 Mai 2009

Masuri privind libera circulatie a serviciilor

senat.jpgGuvernul a adoptat, pe 20 mai, o ordonanta de urgenta privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii in Romania.
Ordonanta creeaza premisele pentru eliminarea barierelor existente pe piata interna a serviciilor, care afecteaza atat prestatorii de servicii ce doresc sa se stabileasca in Romania, cat si pe cei care au in vedere prestarea transfrontaliera a serviciilor, astfel incat prestatorii de servicii sa poata opta pentru exercitarea uneia dintre cele doua libertati, in functie de strategia de dezvoltare.

Miercuri, 13 Mai 2009

A fost lansat ''Manualul operational pentru atribuirea contractelor de achizitie publica”

boc_emil_2009.jpgLa nivel simbolic, actualul guvern are de fapt un singur minister, cel al apararii locurilor de munca si al crearii unora noi, a declarat, marti, premierul Emil Boc, la lansarea ''Manualului operational pentru atribuirea contractelor de achizitie publica'', publicat de Autoritatea Nationala de Monitorizare si Reglementare a Achizitiilor Publice.
"Aceasta este esenta guvernarii in perioada de criza, cand prioritatea principala este si ramane apararea locurilor de munca. In acest fel, avem nevoie de bani pentru ca locurile de munca sa existe, avand nevoie de investitii. Avem nevoie de cadrul legal prin care acestea sa se realizeze, iar odata ce investitiile si locurile de munca sunt aparate, sunt si resurse financiare la bugetul de stat pentru a ne putea achita de obligatiile sociale pe care statul le are", a subliniat Emil Boc.

Marti, 12 Mai 2009

Coalitia de guvernare va discuta pe 25 mai despre strategia energetica

nica_dan.jpgBiroul Politic Coordonator Central al coalitiei de guvernare va avea o intalnire speciala, pe 25 mai, pe tema strategiei energetice, a anuntat luni, la finalul sedintei saptamanale a reprezentantilor coalitiei, vicepremierul Dan Nica.
"Am stabilit ca pe 25 mai va avea loc o intalnire speciala a coalitiei pe tema strategiei energetice si vom organiza o ampla dezbatere in zonele in care sectorul energetic are o mare pondere - Gorj si Hunedoara", a precizat Dan Nica.


Luni, 11 Mai 2009

Modelul-cadru al contractului de mangement a fost adoptat de Guvern

senat.jpgModelul-cadru al contractului de management pe care urmeaza sa-l incheie directorii de deconcentrate a fost aprobat de Executiv, printr-o hotarare, in ultima sedinta de guvern.
''In vederea asigurarii managementului serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale, ordonatorii principali de credite in subordinea, in coordonarea sau sub autoritatea carora functioneaza vor incheia contracte de management cu directorii coordonatori ai serviciilor publice deconcentrate si cu adjunctii acestora'', se arata in textul hotararii de guvern, publicata in Monitorul Oficial.

Luni, 27 Aprilie 2009

Presedintele Traian Basescu spera ca guvernantii vor mai reflecta asupra OUG nr. 37/2009

Basescu Traian.jpgPresedintele Traian Basescu, prezent sambata la lucrarile celui de-al IX-lea Congres al UDMR, si-a exprimat speranta ca cele doua partide aflate la guvernare vor mai reflecta asupra recentei ordonante cu privire la unitatile descentralizate.
"Am speranta ca, pana la sfarsitul anului, angajamentele actualului Guvern cu privire la descentralizare, la cresterea nivelului de autonomie al administratiilor locale se vor materializa in actiune, si nu in declaratii. De altfel, pentru ca a venit vorba de structuri descentralizate in teritoriu, poate ca cele doua partide aflate la guvernare si prezente aici prin reprezentanti la varf vor mai reflecta putin asupra proaspetei ordonante cu privire la unitatile descentralizate", a spus Basescu.

Joi, 23 Aprilie 2009

Parlamentul Europei a adoptat pachetul legislativ pentru liberalizarea pietei de energie electrica si gaze naturale

UE.jpgParlamentul European a adoptat, pe 22 aprilie, pachetul legislativ privind piata interna de energie electrica si gaze naturale, iar in urma compromisului negociat cu presedintia ceha a UE drepturile consumatorilor au fost intarite.
In urma compromisului la care s-a ajuns cu Consiliul, statele membre vor putea alege unul dintre cele trei modele in ceea ce priveste separarea productiei de distributia de gaze naturale si electricitate.


Marti, 07 Aprilie 2009

Ordonanta privind achizitiile publice a fost adoptata de Senat

masina numarat bani.jpgSenatul a adoptat, pe 6 aprilie, Ordonanta de Urgenta nr. 19/2009, care prevede cresterea pragurilor privind sumele de la care o autoritate publica poate sa achizitioneze direct servicii, produse, sau lucrari prin cerere de oferte.
Ordonanta mai prevede infiintarea unei comisii de evaluare a Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor.Pagina 1 / 3  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter