administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Apa & canalizare / Joi, 06 August 2009

Municipiul Targu Mures a ramas fara apa calda din cauza datoriilor

robinet_apa.jpgCompania de furnizare a agentului termic din Targu Mures, Energomur, a anuntat, miercuri, ca toate centralele termice deservite au ramas fara gaz metan din cauza datoriilor de aproape 20 de milioane de lei.
"Ca urmare a nerespectarii termenelor de plata stabilite prin Conventia de Plata si Garantare, incheiata intre E.ON Gaz Romania, Energomur si Primaria municipiului Targu Mures, furnizorul de gaze a hotarat sistarea gazelor naturale catre toate punctele de consum ale societatii, incepand cu data de 4 august. Termenele de plata nu s-au respectat din cauza datoriilor consumatorilor, precum si din cauza neincasarii sumelor reprezentand compensarea cresterilor neprevizionate ale preturilor combustibilului respectiv subventionarea pretului energiei termice livrate populatiei", a precizat Andreea Bauer, directorul general al Energomur.

Legislatie / Joi, 06 August 2009

Au fost modificate normele de aplicare a O.U.G. nr. 34/2006

In Monitorul Oficial nr. 515 din data de 27 iulie 2009 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 834/2009 privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

Lucrari edilitare / Miercuri, 05 August 2009

Ghid pentru implementarea proiectelor de concesiune de lucrari publice si servicii

Ministerul Finantelor Publice si Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice au aprobat, prin ordinul comun nr. 1517/9574 din 2009, "Ghidul pentru implementarea proiectelor de concesiune de lucrari publice si servicii in Romania."
Ordinul a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 512, din 27 iulie 2009.


Proiecte / Miercuri, 05 August 2009

Guvernul finanteaza doua centrale de cogenerare din judetul Suceava

centrala de cogenerare.jpgGura Humorului si Campulung Moldovenesc vor primi 3,1 milioane de lei, din fonduri guvernamentale, pentru continuarea lucrarilor la centralele de cogenerare.
Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marti, ca decizia acordarii acestor fonduri s-a luat in sedinta comitetului interministerial de saptamana trecuta. Astfel, orasul Gura Humorului va primi 2,3 milioane de lei, iar Campulung Moldovenesc va beneficia de 800.000 de lei.

Salubrizare / Miercuri, 05 August 2009

Ridicarea gunoiului menajer a fost sistata in Drobeta Turnu Severin

pubele.jpgSocietatea Bratner din Drobeta Turnu Severin a sistat, marti, actiunea de colectare a gunoiului menajer pentru 33 de asociatii de proprietari din localitate. Reprezentantul societatii, Mirel Damian, a declarat, ca masura a fost luata intrucat acestea au restante de circa sase luni la plata serviciilor efectuate pentru care s-au emis facturi in valoare de 150.000 lei.

Proiecte / Miercuri, 05 August 2009

Proiect-pilot pentru imbunatatirea managementului resurselor de apa din judetul Mures

canal apa.JPGDirectia Apelor Mures a anuntat, marti, ca a demarat un proiect de protejare a mediului prin asigurarea utilizarii durabile a resurselor de apa in valoare de 1.476.000 euro, din care 1.178.438 euro va fi grant din partea Mecanismului de Finantare al Zonei Economice Europene (EEA Financial Mechanism).
Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Apelor Mures, Calin Fokt, durata estimata a proiectului va fi de aproximativ 24 luni, iar implementarea acestuia este coordonata de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor Bucuresti (INHGA), in calitate de manager al proiectului, Directia Apelor Mures (DAM), Directoratul Norvegian al Energiei si Resurselor de Apa (NVE Norway) si Institutul Danez de Hidrologie (grupul DHI). Proiectul-pilot se aplica in bazinul hidrografic al raului Tarnava Mica, un sub-bazin al bazinului hidrografic Mures, cu o lungime a raului de 196 km si a afluentilor acestuia de 595 km (suprafata bazinului este de 2.071 kmp).


Administratie locala / Miercuri, 05 August 2009

Garda de Mediu verifica gropile de gunoi din judetul Valcea

gunoi_groapa.jpgGarda judeteana de Mediu Valcea a dispus o serie de controale in 41 de localitati detinatoare de depozite de deseuri neconforme, a declarat, Mihai Dinca, directorul adjunct al filialei valcene.
"Pot spune, din cate cunosc pana acum, ca aproximativ 20 de depozite de colectare a deseurilor nu au respectat termenul de 16 iulie, pana cand Romania avea ca obligatie inchiderea si ecologizarea spatiilor de depozitare din zonele rurale, 29 de localitati au incheiate contracte cu firme de salubrizare, 5 localitati, prin hotarari ale Consiliului Local, au dispus infiintarea propriului serviciu de salubrizare", spune Dinca.

Salubrizare / Miercuri, 05 August 2009

Zeci de gropi de gunoi din judetul Galati nu au fost inchise

groapa ecologica.jpgUn numar de 24 de platforme de gunoi comunale din totalul de 214 existente pe raza judetului Galati nu au fost inchise, desi termenul pentru inchiderea si reabilitarea lor, stabilit pentru 16 iulie, a fost depasit, a anuntat, marti, seful Garzii de Mediu Galati, Mihai Turcu.
Cele 24 de gropi de gunoi se gasesc in zece localitati din judet, primariile respective riscand o amenda de 100.000 lei fiecare.
"In mod normal ar trebui sa amendam aceste primarii, dar suntem intr-o situatie financiara critica. Daca mai venim si noi cu sanctiuni, daca le dam amenda de un miliard de lei vechi, ii lasam fara bani de salarii si utilitati pentru urmatoarea luna. Am trimis la Garda Nationala un raport cu situatia acestor primarii si asteptam sa vedem cum vom proceda in continuare", a declarat Mihai Turcu.

Companii / Miercuri, 05 August 2009

THE RED POINT: asteptari optimiste pentru 2009

uglea_alexandru.JPGIn ciuda dificultatilor financiare care au afectat inclusiv sectorul IT, compania The Red Point, lider pe piata solutiilor software de management pentru mediul universitar, estimeaza sa obtina in 2009 rezultate financiare cel putin egale cu cele de anul trecut, adica o cifra de afaceri de aproximativ 12.000.000 RON.
Asteptarile optimiste ale companiei sunt confirmate de rezultatele financiare inregistrate la sfarsitul semestrului I al acestui an.


Companii / Miercuri, 05 August 2009

“IMSAT are o colaborare stransa cu clientii sai, carora le furnizeaza servicii la cel mai inalt nivel de calitate, respectand standarde foarte stricte”

DORU_marius.jpgAfirma Marius Doru, director de marketing in cadrul companiei Imsat SA, intr-un interviu acordat Portalului National de Administratie Publica.

Acesta ne-a povestit care a fost evolutia companiei Imsat de la infiintare pana in prezent, dar si care sunt avantajele parteneriatului cu un grup strain puternic.<<<  Pagina 3 / 107  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter