administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Energie termica / Marti, 11 August 2009

Energomur Targu Mures, reclamata la Protectia Consumatorilor

calorifer.jpgDouazeci de cetateni au reclamat furnizorul de energie termica din Targu Mures, Energomur, la Protectia Consumatorilor, ca urmare a sistarii, timp de cateva zile, saptamana trecuta, a furnizarii apei calde.
Energomur a fost pus in imposibilitatea de a mai furniza apa calda catre circa 27.000 de apartamente din oras, ramase in sisteml centralizat de incalzire, dupa ce compania E.On Gaz a taiat furnizarea gazului din cauza datoriilor inregistrate, de circa 20 de milioane de lei.

Apa & canalizare / Marti, 11 August 2009

Vital Baia Mare ameninta ca opreste furnizarea apei catre datornici

robinet_apa.jpgSocietatea de utilitati publice Vital Baia Mare a instiintat, luni, 27 de institutii publice si agenti economici de faptul ca au datorii la apa livrata si consumata, iar in cel mult sapte zile risca sa fie debransati daca nu platesc. Juristul Vital Baia Mare, Radu Micle, a declarat, ca societatea plateste, la randul sau, apa livrata in retea Companiei Nationale Apele Romane, iar orice intarziere a platii facturilor inseamna penalitati.

Companii / Marti, 11 August 2009

"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"

niculae_mary.jpgAfirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor.


Asociatii / Organizatii / Luni, 10 August 2009

ONG-urile de mediu din Finlanda sunt preocupate de interesul comunitatii

mina.jpgFinlanda este straina de protestele organizatiilor ecologiste de mediu fata de stoparea functionarii exploatatiilor miniere de aur, in care se apeleaza la tratarea minereului cu cianuri, a declarat, joi, intr-o intalnire cu presa, Riikka Aaltonen, Consilier Superior in cadrul Ministerului Economiei din Finlanda.
"In Finlanda nu s-a pus problema organizarii unor proteste venite din partea organizatiilor ecologiste. Singurele nemultumiri au vizat protejarea familiilor de reni din zonele cu exploatatii. Organizatiile de acest tip sunt preocupate de interesul economic al comunitatii, nu de realizarea unui calendar de proteste", a explicat oficialul finlandez.

Companii / Luni, 10 August 2009

E.ON Gaz Romania a reluat furnizarea gazului catre centralele de cartier la Targu Mures

eon_gaz.jpgDirectorul general al societatii de termoficare din Targu Mures, Energomur, Andreea Bauer, a anuntat vineri, ca, incepand cu ora 16.00, E.ON Gaz Romania a decis reluarea furnizarii gazului metan catre centralele termice din municipiu. 'In urma platilor efectuate si a demersurilor intreprinse de primaria municipiului Targu Mures si de Energomur, pentru reprogramarea platii datoriilor catre E.ON Gaz Romania, acesta din urma a decis reluarea furnizarii gazului metan catre centralele termice din Targu Mures incepand cu data de 7 august, ora 16,00.

Salubrizare / Luni, 10 August 2009

70% dintre primariile din Moldova nu folosesc operatori licentiati la transportul gunoiului

deseuri.jpgAproximativ 70% dintre primariile din mediul rural, din regiunea Nord - Est a tarii, nu folosesc operatori licentiati pentru transportul deseurilor la depozitele de gunoi autorizate, a declarat directorul agentiei teritoriale a Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), Simion Drelciuc.
Potrivit acestuia, fiecare autoritate a administratiei publice locale avea obligatia, pana pe 16 iulie, sa inchida gropile de gunoi si sa delege serviciile de salubrizare - precolectare, colectare si transport deseuri menajere - catre un operator licentiat, care poate fi atat o societate comerciala, cat si un serviciu din cadrul primariei


Companii / Luni, 10 August 2009

"Procesul dezvoltarii pietei de energie regenerabila din Romania este foarte lent, activat mai mult la nivel declarativ, in contextul unor legi stufoase si relativ descurajante"

samro_logo.jpgAfirma Niculae Ungar, Director-Administrator al companiei SAMRO TECHNOLOGIES, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie publica, www.Administratie.ro.

Acesta vorbeste despre avantajele majore pe care le are un client care foloseste produsele SAMRO TECHNOLOGIES, despre dezvoltarea lenta a pietei pe care activeaza si despre obiectivele de viitor ale companiei pe care o reprezinta.

Vineri, 07 August 2009

Doar jumatate din populatia Romaniei este racordata la retele de canalizare

canalizare.jpgGradul de racordare la retele de canalizare a crescut cu doi la suta in primul semestru din 2009, comparativ cu perioda similara din 2008, ajungand la 51,39 la suta fata de 49,46 la suta in 2008, se arata in raportul semestrial al Administratiei Nationale "Apele Romane"(ANAR).
De asemenea, gradul de racordare la statiile de epurare a fost de 42,65 la suta la finele lunii iunie 2009, fata de 42,18 la suta in perioda similara din 2008.

Lucrari edilitare / Vineri, 07 August 2009

Obiectiv de investitii cu impact judetean in Teleorman

statie_epurare.jpg La societatea comerciala Apa Serv SA Alexandria a inceput procedura de achizitie publica pentru lucrarile de extindere si reabilitare a statiei de epurare a apei in orasul Zimnicea, prima etapa dintr-un amplu proiect care va aduce, prin materializarea sa, beneficii tuturor locuitorilor din mediul urban al judetului Teleorman.
Directorul general de la Apa Serv, Adrian Bazaran, a declarat ca proiectul "Reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa si de canalizare in judetul Teleorman" se va finaliza in anul 2013, fiind cuprinse 11 subobiective de investitii in Alexandria, Turnu Magurele, Rosiorii de Vede, Zimnicea si Videle.


Proiecte / Vineri, 07 August 2009

Numere unice pentru sesizarea interventiilor de urgenta la gaze

scaparile-de-gaz.jpgSituatiile de urgenta care necesita interventia echipelor specializate ale E.ON Gaz Distributie vor putea fi anuntate de consumatori prin apelarea a doua numere unice de telefon. Potrivit Departamentului de Relatii Publice si Comunicare E.ON Romania, numerele sunt 0265.200.928 sau 0800.800.928, vechile numere de telefon, cu prefix specific fiecarui judet nemaifiind functionale.<<<  Pagina 2 / 107  >>>


 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter