administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 15 Aprilie 2009 Alte articole din Asociatii / Organizatii
 

Sindicatele atentioneaza asupra strategiei energetice

Costin Dumitru.jpgGuvernul trebuie sa ia o decizie cat mai rapida in ceea ce priveste viitorul energetic al Romaniei, a declarat, marti, la Petrosani, presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, prezent la un miting de protest al minerilor din Valea Jiului.
"Nu ne putem permite amanarea luarii unor decizii referitoare la viitorul energetic al Romaniei. Am pierdut petrolul si gazele naturale. Singura resursa energetica a ramas carbunele", a afirmat liderul BNS.


El a spus, in fata minerilor din Valea Jiului, ca administratia Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani trebuie sa informeze corect si sa vina cu solutii concrete in fata Guvernului pentru ca mineritul din domeniul carbunelui energetic sa aiba un viitor.

Liderul BNS a apreciat ca, alaturi de liderii minerilor, ar trebui sa fie si autoritatile locale din orasele Vaii Jiului, mentionand in context ca disparitia mineritului va avea efecte asupra intregii comunitati in lipsa unor alternative in ceea ce priveste locurile de munca.

"Este o batalie pe care o dam pentru resurse, pentru bani. Daca o sustinem cu argumente si daca vin alaturi de noi si autoritatile locale, vom castiga un viitor mai bun pentru mineri si familiile lor", a spus Dumitru Costin.

Presedintele BNS le-a recomandat liderilor de sindicat din Valea Jiului sa aiba intalniri cu autoritatile locale in vederea elaborarii unor proiecte comune referitoare la dezvoltarea regionala.

Peste 1.200 de mineri de la majoritatea exploatarilor de carbune din Valea Jiului au participat, marti, la un miting de protest organizat in fata sediului Companiei Nationale a Huilei din Petrosani.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Asociatii / Organizatii

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter