administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Marti, 07 Aprilie 2009 Alte articole din Legislatie
 

Ordonanta privind achizitiile publice a fost adoptata de Senat

masina numarat bani.jpgSenatul a adoptat, pe 6 aprilie, Ordonanta de Urgenta nr. 19/2009, care prevede cresterea pragurilor privind sumele de la care o autoritate publica poate sa achizitioneze direct servicii, produse, sau lucrari prin cerere de oferte.
Ordonanta mai prevede infiintarea unei comisii de evaluare a Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor.

Potrivit OUG 19/2009, organismele care nu sunt de drept public, dar satisfac nevoi de interes general fara caracter comercial sau industrial, vor intra in categoria autoritatilor contractante, iar valoarea maxima a contractelor pe care acestea le vor putea atribui direct este majorata de la 10.000 la 15.000 de euro. Ordonanta ridica pragurile pana la care autoritatea contractanta are dreptul de a aplica procedura de cerere de oferte in cazul contractelor de achizitie publica de la 75.000 de euro, la 100.000 de euro pentru contractul de furnizare si pentru contractul de servicii si de la 500.000 de euro la 750.000 de euro pentru contractul de lucrari.

Totodata, au fost micsorate termenele in care autoritatea contractanta are obligatia de a transmite anuntul de participare spre publicare, termenul de transmitere a invitatiilor de a participa in cadrul licitatiilor restranse si termenul in care autoritatea contractanta are dreptul de a incheia contractul de achizitie publica. OUG 19/2009 mai prevede infiintarea unei comisii de evaluare a Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor, deoarece "lipsa unui sistem coerent de monitorizare si evaluare afecteaza in mod special derularea cu succes si in timpul planificat a programelor operationale sectoriale prin intermediul carora Romania beneficiaza de fondurile structurale destinate dezvoltarii mai multor sectoare".

Conform unui amendament admis de senatori, activitatea CNSC va fi evaluata lunar si nu bilunar, cum propusese executivul in forma initiala a OUG 19/2009. Senatul a adoptat aceasta ordonanta cu 55 de voturi pentru, 5 impotriva si nicio abtinere, in calitate de prima camera sesizata.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Legislatie

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter