administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 01 Aprilie 2009 Alte articole din I.T. & C
 

BitDefender ofera gratuit o aplicatie unica ce indeparteaza viermele Conficker/Downadup

Bitdefender.jpgCompania BitDefender a dezvoltat recent un utilitar de indepartare a tuturor versiunilor existente pana in prezent a viermelui Downadup (sau Conficker) care poate fi folosit atat de utilizatorii casnici cat si de companii.
Aplicatia poate fi descarcata si folosita gratuit de la adresa: http://bdtools.net, indiferent de solutia de securitate instalata.

BitDefender a lansat inca de acum doua saptamani varianta pentru utilizatorii casnici a acestui program, acum fiind disponibil un tool similar si pentru companii. BitDefender este singura companie care a dezvoltat pana in acest moment un astfel de instrument, o functionalitate importanta fiind scalabililitatea, capacitatea de a fi implementata in retelele de orice marime. Astfel, aplicatia permite administratorilor IT sa inlature viermele din sistem cu usurinta dintr-o singura locatie, evitand astfel riscul ca acesta sa se raspandeasca din nou in retea.

"Stim ca nu doar utilizatorii casnici au fost afectati si continua sa fie afectati de acest vierme, dar si multe companii sufera din aceasta cauza", declara Vlad Valceanu, Seful Laboratorului Antispam, BitDefender. "Multe companii din intreaga lume se confrunta cu o scadere semnificativa a productivitatii sau au probleme in retea datorita viermelui Conficker, lucru inacceptabil in mediul de afaceri, mai ales in conditiile economice actuale. Din aceste considerente, am dezvoltat aceasta aplicatie, care este usor de folosit si pe care o oferim gratuit, tocmai pentru a veni in sprijinul tuturor companiilor care sunt afectate".

Downadup/Conficker este un vierme care se propaga folosind vulnerabilitatile gasite in sistemul de operare Windows. Odata ce sistemul a fost compromis, viermele dezinstaleaza update-urile de Windows si blocheaza accesul utilizatorului la site-urile producatorilor de solutii de securitate pentru a impiedica curatarea sistemului. Sunt unele speculatii care spun ca cea mai recenta versiune a Downadup este programata sa se activeze la 1 aprilie 2009, drept urmare specialistii BitDefender recomanda folosirea acestui utilitar, pentru a va asigura ca nu aveti calculatoarele deja infectate.

Toti clientii BitDefender sunt protejati de acest vierme; toate produsele au implementate functionalitatile de detectare si inlaturare a viermelui prin intermediul update-urilor automate.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din I.T. & C

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter