administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 01 Aprilie 2009 Alte articole din Lucrari edilitare
 

Mars de protest al angajatilor de la Societatea de Drumuri si Poduri Deva

protest drumari.jpgPeste 120 de drumari hunedoreni au participat, pe 31 martie, la un mars de protest desfasurat pe principalele bulevarde ale municipiului Deva, solicitand ca primariile din judet sa-si achite facturile restante pentru lucrarile de drumuri efectuate anul trecut de companie.
Drumarii au purtat pancarte pe care se putea citi ''Vrem sa muncim'', ''Am lucrat, cand ne platiti?'', ''Stop concedierilor''.

Potrivit liderului sindical Marius Vintila, valoarea restantelor se ridica la 15 milioane de lei iar din cauza blocajului economic in care se afla firma, administratia a fost nevoita sa concedieze colectiv 140 de angajati, in lunile februarie si martie. ''Daca nu ne recuperam banii, riscam ca intr-o luna si jumatate sa intram in faliment si alti 400 de angajati sa intre in somaj'', a declarat presedintele Sindicatului Drumarilor, precizand ca organizatia pe care o reprezinta se opune unor viitoare concedieri. ''Cine mai face liste de concedieri colective, sa le puna in rama si sa ramana cu ele. Noi ne opunem disponibilizarilor'', a spus Vintila.

Marsul drumarilor s-a incheiat in fata Primariei Deva, unde sindicalistii au ramas aproape o ora, pichetarea sediului institutiei administrative fiind determinata de faptul ca autoritatile locale au restante de plata catre compania de drumuri judetene in valoare de 6,3 milioane lei. La randul sau, primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a declarat ca protestul drumarilor este justificat. El a aratat ca primaria a deblocat, de la bugetul local, suma de 400.000 de lei pentru achitarea unei parti din datorie, urmand ca in zilele viitoare sa fie efectuate si alte plati.

''Protestul drumarilor este justificat. Este o lupta sindicala corecta. Guvernul a promis ca va achita lucrarile efectuate anul trecut dar, pana acum, noi nu am primit niciun ban. Vom incerca sa platim de la bugetul local aceste restante. Cu banii pe care i-am deblocat pana acum, societatea de drumuri isi va putea plati datoriile catre bugetul statului si se va putea prezenta la licitatii pentru contractarea de noi lucrari'', a spus Muntean.

Sindicatul Drumarilor din judetul Hunedoara a luat initiativa de a discuta cu autoritatile locale despre facturile restante la lucrarile de drumuri efectuate anul trecut. In context, liderul Marius Vintila, a precizat ca a avut intalniri cu mai multi primari de la care a primit asigurari ca vor fi deblocate sumele necesare, dupa aprobarea bugetelor pe acest an in consiliile locale. El s-a aratat increzator ca societatea de drumuri isi va putea relua activitatea la inceputul lunii aprilie.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Lucrari edilitare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter