administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Marti, 31 Martie 2009 Alte articole din Lucrari edilitare
 

SC Drumuri si Poduri Covasna este "la un pas" de colaps economic

drumuri_Covasna.jpgAdministratorul public al judetului Covasna, Klarik Laszlo, a afirmat ca SC Drumuri si Poduri Covasna SA, al carei administrator unic este Consiliul Judetean Covasna, a ajuns "la un pas" de colapsul economic, iar autoritatile covasnene vor masuri urgente pentru a salva societatea.
Administratorul public al judetului, Klarik Laszlo, a prezentat, pe 30 martie, in sedinta Consiliului Judetean Covasna, o situatie privind activitatea SC Drumuri si Poduri Covasna.

Potrivit sursei citate, SC Drumuri si Poduri Covasna SA a ajuns "la un pas" de colapsul economic, Klarik reamintind ca, initial, societatea a fost infiintata de catre Consiliul Judetean pentru a reabilita drumurile judetene la un cost cat mai redus. Klarik a explicat ca, pana in 2005, conducerea CJ si membrii Consiliului de Administratie au decis sa nu reinvesteasca profitul realizat de societate.

"In pofida faptului ca in 2007 societatea a realizat un profit de circa un milion de euro, a mai realizat si un record negativ: suma aferenta investitiilor a fost cea mai mica in acel an", a subliniat Klarik. Potrivit sursei citate, se poate vorbi, in acest caz, de un management "intentionat" defectuos. "In concluzie, S.C. Drumuri si Poduri se afla la un pas de colaps economic, cu toate ca a beneficiat in urma cu cativa ani de un monopol in ceea ce priveste efectuarea lucrarilor de reabilitare", a conchis Klarik Laszlo.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a solicitat masuri concrete si urgente care sa poata salva atat societatea, cat si pe angajatii acesteia.

Consiliul Judetean Covasna a amanat, in toamna anului trecut, pe termen nelimitat, privatizarea SC Drumuri si Poduri Covasna SA, al carei actionar unic este CJ Covasna. Fosta componenta a Consiliului Judetean Covasna aprobase, in luna martie 2008, documentatia pentru selectia agentului de privatizare, care ar fi derulat procesul si ar fi realizat un dosar de prezentare a S.C. Drumuri si Poduri Covasna SA.

Valoarea pachetului integral de actiuni a fost stabilita printr-un raport de evaluare efectuat de S.C. IPIEV Consulting SRL din Bucuresti, prin grija S.C. Drumuri si Poduri Covasna SA si prezentat societatii in februarie 2008. La data realizarii raportului de evaluare, societatea comerciala era inregistrata cu un capital social de 336.450 lei, impartit in 13.458 actiuni, cu o valoare nominala de 25 lei/actiune.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Lucrari edilitare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter