administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Luni, 16 Martie 2009 Alte articole din Asociatii / Organizatii
 

Sindicatele doresc o strategie unitara a mineritului si energiei

O intalnire de lucru in vederea stabilirii unei strategii unitare a mineritului si energiei produsa pe baza de carbune in Bazinul Minier Oltenia a avut loc, la sfarsitul saptamanii trecute, in statiunea montana Ranca, din judetul Gorj.
Organizata la initiativa Federatiei Nationale Mine-Energie, impreuna cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) Targu-Jiu, Complexurile Energetice Rovinari, Turceni si Craiova, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin, Centrala Electrica de Termoficare (CET) Govora si Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani, reuniunea a oferit cadrul stabilirii principalelor probleme cu care se confrunta unitatile miniere si energetice din Oltenia.

Potrivit comunicatului de presa remis, intre principalele necazuri cu impact negativ asupra bunei desfasurari a activitatii de productie din unitatile miniere si energetice, au fost enumerate greutatile intampinate in achizitionarea suprafetelor de teren necesare procesului de excavare si haldare, determinate de necorelari legislative dintre Codul Silvic si Legea privind exproprierea terenurilor respective; necesitatea acordarii de licente de exploatare pentru perimetrele solicitate; existenta dezechilibrului financiar intre incasari si plati, in special la SNLO Targu-Jiu, ca urmare a creantelor neincasate de la RAAN Drobeta Turnu Severin; lipsa fondurilor de investitii pentru reabilitarea blocurilor energetice, realizarea instalatiilor de desulfurare umeda a gazelor de ardere si a celor pentru schimbarea tehnologiei de transport si depozitare a zgurei si cenusii de la hidroamestec la fluid dens pentru blocurile energetice; limitarea functionarii cazanelor energetice prin reducerea sau nealocarea plafoanelor de emisii pentru SO2, noxe si pulberi; subalocarea plafoanelor de emisii de CO2 pentru sectorul energetic; lipsa de investitii suplimentare conforme cu legislatia de mediu pentru amplasarea in apropierea zonelor locuite a obiectivelor miniere si energetice.

Pentru eliminarea blocajelor si a disfunctionalitatilor mentionate, participantii la intalnire au solicitat, prin protocolul incheiat la sfarsitul acesteia, sprijinul Guvernului Romaniei in amendarea Legii minelor prin introducerea unei prevederi referitoare la extinderea perimetrului pentru care a fost acordata concesiunea cu 5 - 10 ani inainte, modificarea legislatiei in sensul declararii lucrarilor miniere pentru exploatarea zacamintelor de lignit de interes national, asigurarii protectiei sociale a persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, prin prelungirea perioadei de valabilitate pana la 31 decembrie 2012, stabilirii de conditii de pensionare a minerilor din carierele de lignit, valorificarea activelor de suprafata provenite de la minele care si-au incetat activitatea, prin vanzare-cumparare.

"Avand in vedere importanta strategica si de siguranta nationala a resurselor energetice din Bazinul Minier Oltenia, este necesara constituirea unei entitati (companie, societate de interes national ), care sa gestioneze resursele si potentialul zonei", se mentioneaza in finalul comunicatului de presa.

Pe 14 martie, Statiunea montana Ranca a gazduit, in organizarea Federatiei Nationale Mine-Energie, condusa de Marin Condescu, o intalnire de lucru pe probleme de minerit si energie, la care au participat parlamentari din judetele Gorj, Valcea si Mehedinti, lideri de sindicat din unitatile miniere si energetice, conducerile SNLO Targu-Jiu, RAAN Drobeta Turnu Severin, CET Govora si CNH Petrosani, reprezentanti ai Ministerului Economiei si Agentiei Nationale a Resurselor Minerale.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Asociatii / Organizatii

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter