administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Marti, 24 Februarie 2009 Alte articole din Lucrari edilitare
 

Societatea Drumuri si Poduri Covasna a pierdut 20 de procese cu sindicatul

mathe_istvan.jpgSocietatea de Drumuri si Poduri Covasna, aflata in subordinea Consiliului Judetean, a pierdut 20 de procese cu sindicatul in decurs de aproape un an.
Liderul Sindicatului, Mathe Istvan, a declarat ca majoritatea proceselor au avut ca punct de plecare protestul muncitorilor din luna mai a anului trecut, cand s-au aflat in greva generala timp de aproape o saptamana ca urmare a tergiversarii renegocierii contractului colectiv de munca, ce viza marirea salariilor.

Potrivit acestuia, unele sentinte sunt definitive, alte procese sunt pe rolul instantelor superioare, dar cheltuielile de judecata pe care societatea de Drumuri si Poduri trebuie sa le plateasca pana acum se cifreaza la 150.000 de lei. Directorul societatii, Borsoi Gheorghe, a declarat ca "nu a tinut numarul proceselor", dar a admis ca majoritatea au fost castigate de sindicat.

Acesta este de parere ca unele sentinte au fost "motivate subiectiv" de instante, iar in multe situatii votul completului de judecata nu a fost unanim in favoarea sindicatului. Borsoi Gheorghe sustine in continuare ca masurile impotriva sindicatului au fost luate de conducere in deplina legalitate, cu asistenta a trei consilieri juridici.

Intrebat ce parere are despre cheltuielile de judecata, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca o parte din aceste procese dateaza dinainte ca el sa-si preia mandatul si ca intentioneaza sa faca o analiza asupra acestei situatii, intrucat este adeptul cheltuirii eficiente a banului public. "Unele procese sunt inca pe rol. O sa asteptam sa vedem rezultatul si apoi o sa vedem din cauza cui s-au pierdut, daca este cineva vinovatul", a declarat Tamas Sandor.

Prefectul judetului Covasna, Codrin Munteanu, a declarat ca "nu se poate imixtiona in autonomia autoritatilor locale", mentionand ca acest caz este de competenta Curtii de Conturi. "Daca se constata un prejudiciu, conform procedurii se va imputa celor vinovati de producerea lui", a conchis prefectul.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Lucrari edilitare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter