administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 11 Februarie 2009 Alte articole din Iluminat public
 

Consumul cu iluminatul public din Romania a crescut anul trecut cu 10,6%

iluminat_public.jpgIn anul 2008, resursele de energie primara ale Romaniei au scazut cu 2,4%, iar cele de energie electrica au crescut fata de anul 2007 cu 6%, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica.
Principalele resurse de energie primara in anul 2008 au totalizat 40.414,91 mii tone echivalent petrol (tep), in scadere cu 1.007,8 mii tep. Productia interna a insumat 24.296,9 mii tep, in crestere cu 0,2% fata de anul 2007, iar importul a fost de 16.118,0 mii tep, in scadere cu 6,1%.

In anul 2008, resursele de energie electrica au fost de 65.556,8 milioane KWh, in crestere cu 3.732,2 milioane KWh (+6%) fata de anul 2007. Cresterea resursei de energie electrica s-a datorat in principal cresterii productiei, cu 4.079,7 milioane kWh (+6,7%). Productia din termocentrale a scazut cu 1.369,9 milioane KWh (-3,6%). Productia din hidrocentrale si cea din centralele nuclearo-electrice a crescut cu 1.190,8 milioane kWh (+7,5%) respectiv, 4258,8 milioane kWh (+61,1%).

Consumul final de energie electrica in anul 2008 a fost de 53.030,8 milioane KWh, cu 4,2 % mai mare fata de anul 2007; iluminatul public a inregistrat o crestere cu 10,6% iar consumul populatiei a crescut cu 7,1%. Exportul de energie electrica a crescut cu 1.810,3 milioane KWh, respectiv cu 53,9%.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Iluminat public

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter