administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Vineri, 30 Ianuarie 2009 Alte articole din Iluminat public
 

Iluminatul public din Bistrita a fost scos la licitatie

bistrita.jpgIluminatul public din Bistrita nu va mai cadea, pe viitor, in sarcina municipalitatii, acesta urmand sa fie atribuit, prin licitatie, unor firme autorizate, care sa se ocupe de dezvoltarea, modernizarea, administrarea si exploatarea acestui sistem.

Hotararea a fost luata, pe 29 ianuarie, in sedinta ordinara a Consiliului Local Bistrita, care a aprobat, cu 19 voturi din 19 consilieri prezenti, ca iluminatul public sa treaca din gestiunea directa a primariei in gestiune delegata.

In acest sens, in 2007, a fost comandat un studiu de oportunitate, intocmit de Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, care recomanda organizarea unei licitatii, prin care sa fie selectata cea mai buna oferta tehnico-economica pentru extinderea, modernizarea si intretinerea sistemului de iluminat public. Principalele obiective, mentionate in acest studiu, au fost securitatea traficului rutier nocturn, securitatea persoanelor si a bunurilor, ambianta placuta, confortul luminos si estetica urbana.

Potrivit primarului Bistritei, Ovidiu Cretu (PSD), firmele care se vor prezenta la licitatie vor trebui sa ofere nu doar solutii de extindere si modernizare a iluminatului public, ci si solutii pentru iluminatul feeric, pe timpul sarbatorilor de iarna, si arhitectural, pentru scoaterea in evidenta a cladirilor monument-istoric.

"Intrucat Primaria municipiului Bistrita nu dispune de structuri proprii pentru realizarea acestui serviciu public, prin gestiune directa, iar, prin studiul de oportunitate intocmit de Universitatea Tehnica Cluj-Napoca se recomanda delegarea serviciului de iluminat public unei firme autorizate, propun modalitatea de gestiune delegata pentru administrarea serviciului de iluminat public din municipiul Bistrita", se arata in proiectul inaintat de primar Consiliului Local. Proiectele tehnice pentru fiecare strada, caietele de sarcini si data licitatiei vor fi stabilite ulterior.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Iluminat public

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter