administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Luni, 21 Septembrie 2009 Alte articole din I.T. & C
 

"Solutiile Power Net Consulting sunt constituite din pachete fiabile, performante si adaptate nevoilor fiecarui client"

Laiu_gabriela.jpgAfirma Gabriela Laiu, Executive Manager Power Net Consulting, in cadrul unui interviu acordat in exclusivitate Portalului national de Administratie Publica, www.Administratie.ro.

Aceasta mentioneaza ca printre solutiile integrate oferite de companie institutiilor din administratia publica se numara solutii hardware si software de backup, recovery si storage pentru datele din reteaua IT, sisteme de securizare a accesului la aplicatii, a traficului la Internet si sisteme de alertare si monitorizare a evenimentelor critice de pe servere.
- Compania Power Net Consulting activeaza pe piata de IT din Romania incepand cu anul 1999. Care au fost cele mai importante directii de dezvoltare intreprinse pana in prezent? Ce realizari semnificative ati inregistrat in tot acest timp?
- Am inceput sa activam pe piata IT din Romania in septembrie 1999 si ne-am orientat inca de la inceput catre parteneriate strategice cu furnizori interni si externi pentru importul de componente electronice si software. In primul an de existenta, am semnat un parteneriat de reseller pentru produsele CA (Computer Associates) in Romania.
In perioada 2003-2004 am incheiat parteneriate importante cu producatori consacrati precum IBM, DELL, Fujitsu-Siemens Computers, Lexmark. Tot in aceasta perioada am implementat proiecte complexe pentru clienti importanti (Ministerul Administratiei si Internelor, Camera Deputatilor, Primaria Sectorului 2, Secretariatul General al Guvernului, Cancelaria Primului Ministru, Biroul Roman de Metrologie Legala).
Anul 2007 a fost momentul in care au luat amploare proiectele cofinantate din fonduri europene. Acesta este motivul pentru care am inceput sa dezvoltam astfel de proiecte complexe de tip integrator hardware si software, acestea avand ca efect extinderea implementarilor solutiilor noastre la nivel national.
In 2008, provocarile cu cel mai mare impact pentru business-ul nostru au fost parteneriatele strategice incheiate cu Fujitsu-Siemens Computers - Corporate Partner si cu Computer Associates - Enterprise Security Solutions. Cu acest nou nivel de competitivitate pe piata IT, am reusit semnarea unor contracte importante si dezvoltarea de proiecte complexe.
De asemenea, pentru noi este foarte importanta si investitia in formarea si specializarea personalului companiei pentru atingerea unui nivel crescut de performanta, fara de care nu am sustine implementarea unor proiecte atat de complexe.

- Sunteti unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata furnizorilor de solutii informatice integrate. Spuneti-ne, va rog, care este la momentul actual obiectul principal de activitate al Power Net Consulting. Ce fel de servicii oferiti clientilor dumneavoastra din Romania?
- Misiunea noastra este sa oferim solutii complete, integrate, alaturi de servicii IT personalizate, prin modernizarea si dezvoltarea infrastructurii informatice utilizate. Printre cele mai importante servicii si produse pe care le oferim se numara:
- consultanta, planificarea si implementarea de strategii IT&C la nivel de structuri comerciale, industriale, servicii publice sau educationale;
- proiectarea, implementarea si mentenanta retelelor informatice la nivel de micro si macro intreprinderi;
- consultanta si implementarea de sisteme complexe de hardware si software;
- oferirea de solutii informatice personalizate de management si securitatea infrastructurii.

- Pe langa gama obisnuita de produse hardware si software, oferiti si "proiecte la cheie" beneficiarilor dumneavoastra. Ce reprezinta de fapt un astfel de "proiect la cheie"?
- Serviciile Power Net Consulting se adreseaza unui spectru larg de structuri comerciale, industriale, servicii publice, institutii guvernamentale si educationale si cuprind pachete IT integrate, performante si accesibile. Compania pune la dispozitia clientilor, pe langa gama obisnuita de produse hardware si software, un concept tot mai des intalnit, acela de "proiect la cheie", ale carui etape si aspecte sunt gestionate dintr-un singur loc. Astfel, etapele parcurse in acesta directie sunt precedate de un audit certificat al nevoilor organizationale si corelarea lor cu posibilitatile si ofertele Power Net Consulting, consiliere in alegerea unor solutii ideale in contexte personalizate si asistenta in intretinerea si mentenanta echipamentelor. Integrarea acestora se face in functie de detalii tehnice si functionale raportate la posibilitatile locative si corelate cu bugetul alocat.

- Va adresati prin solutiile pe care le oferiti si administratiei publice locale si centrale din Romania. Vorbiti-ne despre oferta Power Net Consulting adresata institutiilor din sectorul public si din administratie.
- Solutiile Power Net Consulting sunt constituite din pachete fiabile, performante si adaptate nevoilor fiecarui client. Printre solutiile integrate oferite se numara: solutii hardware si software de backup, recovery si storage pentru datele din reteaua IT, sisteme de securizare a accesului la aplicatii, a traficului la Internet, sisteme de alertare si monitorizare a evenimentelor critice de pe servere, solutii pentru managementul identitatii etc.

- Cu ce institutii din administratia publica si din sectorul public ati colaborat pana in prezent?
- Din portofoliul nostru de clienti fac parte: Camera Deputatilor, Inspectoratul General al Politiei Romane, Ministerul Administratiei si Internelor, Consiliul Concurentei, Ministerul Culturii si Cultelor, Universitatea Politehnica Bucuresti, Institutul pentru Tehnologii Avansate, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, Teletrans SA, Agentia Nationala AGERPRES, etc.

- Cati clienti se afla in portofoliul companiei, la momentul actual. Din ce domenii fac parte acestia?
- Nu consideram ca numarul clientilor este important, insa putem afirma faptul ca sectorul public genereaza aproximativ trei sferturi din cifra de afaceri a companiei.

- Power Net Consulting a inregistrat anul trecut o crestere semnificativa a cifrei de afaceri, de la 6 milioane de euro, la 27 milioane de euro. Carui fapt se datoreaza aceasta crestere impresionanta?
- Compania a avut o crestere puternica anul trecut, de la 6 milioane de euro la 27 milioane de euro, in urma castigarii unui numar mare de licitatii publice. 2008 a fost un an bun pentru domeniul IT deoarece au fost multe proiecte publice derulate pe fonduri europene.

- Ce previziuni aveti pentru sfarsitul lui 2009, in ceea ce priveste evolutia cifrei de afaceri? Sunteti de parere ca veniturile companiei vor fi afectate de criza financiara?
- Credem ca fluctuatiile pietei IT de anul acesta ne vor afecta, dar speram sa se revina la un echilibru. Pentru 2009 estimam o cifra de afaceri mai mica decat cea realizata in 2008, respectiv 20 de milioane de euro.

- Care sunt principalele obiective strategice pe care vi le fixati pentru urmatorul an, in ceea ce priveste activitatea si planul de dezvoltare si extindere al Power Net Consulting?
- Consideram ca inchiderea de an va fi esentiala pentru compania noastra deoarece vom sti daca 2010 va fi anul iesirii din criza sau daca aceasta va continua. Anul acesta ne-am propus sa investim in infrastructura si personal, deoarece dorim sa ne consolidam echipa cu noi membri certificati si calificati. De asemenea, ne-am propus sa generam o arhitectura cat mai flexibila in domeniul disponibilitatii (hardware, software, servicii) pentru a putea raspunde prompt la orice solicitare in domeniu.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din I.T. & C

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter