administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Joi, 10 Septembrie 2009 Alte articole din Companii
 

“Echipa Ecomaster a dezvoltat o platforma unica si completa de servicii care asigura clientilor o abordare de tip one-stop-shop, cu scopul final de a rezolva integrat si cat mai simplu problema deseurilor"

Ilie_Romulus.jpgAfirma Romulus Ilie, Director General al companiei ECOMASTER, in cadrul unui interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica, www.Administratie.ro.
Acesta vorbeste despre reteaua de colectare a uleiurilor uzate si deseurilor similare dezvoltata de companie, despre dezvoltarea tehnologiilor proprii de tratare a gudroanelor acide sau a apelor contaminate din lagunele cu deseuri petroliere si despre investitiile planificate in dezvoltarea unor noi facilitati, in tehnologii si echipamente.- Ecomaster a aparut pe piata romaneasca de profil, in urma cu opt ani, fiind parte a grupului Rompetrol. Care este principalul obiect de activitate al companiei si carui target va adresati din punctul de vedere al serviciilor pe care le oferiti?
- Ecomaster a parcurs in cei 8 ani activitate stadii diferite de dezvoltare, de la cel de colector de uleiuri uzate pana la furnizor de servicii intregrate de management al deseurilor. Noile servicii formeaza o platforma completa, conceputa pentru a gestiona intregul proces de management al deseurilor: consultanta de mediu (PLAN), colectare la nivel national (COLLECT), tratare sau neutralizare prin aplicarea propriilor tehnologii (TREAT), depozitare finala conforma (DEPOSIT) si epurare a apelor uzate (CLEAR). Beneficiarii acestei platforme pot fi atat companiile care generaza deseuri industriale, cat si autoritatile publice care detin situri contaminate cu deseuri periculoase.

- Oferta de servicii a companiei dumneavoastra se indreapta exclusiv spre Bucuresti sau exista puncte de lucru si in alte orase din tara?
- Ecomaster a dezvoltat in anii precedenti o retea de colectare a uleiurilor uzate si deseurilor similare, care deserveste acum peste 500 clienti activi din intreaga tara. Echipele de colectare opereaza in regiunile limitrofe oraselor Bucuresti, Ploiesti, Timisoara, Sibiu, Bacau, Constanta. Dezvoltarea unei retele nationale de colectare a deseurilor industriale este noul proiect aflat in derulare, a carui finalizare o estimam pana la sfarsitul anului 2010. Complexitatea acestui proiect este data de tipurile variate de deseuri colectate, de necesitatile diferite de ambalare, transport si depozitare a acestora.

- Care sunt, in opinia dumneavoastra, particularitatile care fac diferenta intre Ecomaster si ceilalti competitori de pe piata furnizorilor de ecologie industriala din Romania?
- Echipa Ecomaster a dezvoltat o platforma unica si completa de servicii care asigura clientilor o abordare de tip “one-stop-shop", cu scopul final de a rezolva integrat si cat mai simplu problema deseurilor, mai ales a celor periculoase. In acest scop Ecomaster investit peste 2 milioane de dolari in dezvoltarea unor tehnologii proprii de tratare a gudroanelor acide sau a apelor contaminate din lagunele cu deseuri petroliere, precum si in echipamentele necesare implementarii lor.
Tehnologiile Ecomaster sunt functionale la scara industriala prin serviciul TREAT, zeci de mii de tone de deseuri periculoase fiind deja tratate si neutralizate prin intermediul lor. Un diferentiator major ale Ecomaster pe piata romaneasca de profil va fi reprezentat de operarea viitorului depozit propriu de deseuri industriale. In conditiile unei oferte insuficiente de spatii de depozitare conforme cu reglementarile europene de mediu, depozitul Ecomaster va reprezenta solutia asteptata de majoritatea companiilor din sudul si centrul tarii.

- Oferind potentialilor si actualilor dumneavoastra clienti un pachet integrat de servicii, acoperiti necesitatile concrete ale fiecarei companii cu care colaborati. Vorbiti-ne putin despre resursele umane, tehnice si logistice ale Ecomaster.
- Noi consideram ca factorul esential de succes al Ecomaster este in primul rand echipa, formata din specialisti de mediu cu experienta in tratarea si colectarea deseurilor, capabili sa dezvolte tehnologii noi, precum si sa adapteze retetele de tratare la caracteristicile specifice ale fiecarui deseu. Echipamentele de ultima generatie, mijloacele de transport de mare tonaj sunt elementele care completeaza demersurile noastre de a identifica SOLUTIA potrivita pentru fiecare client.

- Ecomaster isi propune sa devina in viitorul apropiat liderul incontestabil pe piata interna de profil. Ce strategie veti aborda in acest sens?
- Continuam aplicarea strategiei initiate in 2008: investitii in dezvoltarea unor noi facilitati, in tehnologii si echipamente, precum si in perfectionarea fluxului operational si comercial, pentru a permite asigurarea unor servicii integrate de nivel superior clientilor nostri. Ne vom focusa atat asupra domeniului privat, cat si a celui public, dezvoltand intreaga piata a serviciilor de management al deseurilor.

- In ce masura a fost afectat business-ul in care va desfasurati activitatea de actualul context economico-financiar? Ce masuri veti lua in vederea diminuarii efectelor crizei?
- Exista anumite contractii care s-au manifestat in industrie si implicit in generarea deseurilor de productie. Perioada ramane insa propice definitivarii planurilor noastre de dezvoltare a retelei de colectare, pentru care studiile de piata ne indica un potential ridicat prin deseurile istorice detinute, chiar daca ritmul de generare al celor noi s-a diminuat. Cat despre bugetele alocate de clienti pentru managementul deseurilor, diminuarea nu depaseste 20%, dat fiind obligativitatea lor de a se conforma reglementarilor europene de mediu.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Companii

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter