administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Luni, 10 August 2009 Alte articole din Salubrizare
 

70% dintre primariile din Moldova nu folosesc operatori licentiati la transportul gunoiului

deseuri.jpgAproximativ 70% dintre primariile din mediul rural, din regiunea Nord - Est a tarii, nu folosesc operatori licentiati pentru transportul deseurilor la depozitele de gunoi autorizate, a declarat directorul agentiei teritoriale a Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), Simion Drelciuc.
Potrivit acestuia, fiecare autoritate a administratiei publice locale avea obligatia, pana pe 16 iulie, sa inchida gropile de gunoi si sa delege serviciile de salubrizare - precolectare, colectare si transport deseuri menajere - catre un operator licentiat, care poate fi atat o societate comerciala, cat si un serviciu din cadrul primariei

"Sunt primarii care au utilaje proprii, au basculante, au tractoare. Incarca gunoiul si il transporta, dar cei mai multi nu au obtinut licenta pentru aceste servicii. Noi le-am dat termen de 30 pana la 60 de zile sa delege serviciul unui operator licentiat", a afirmat Drelciuc.

Oficialii ANRSC sustin ca "inchid ochii" in cazurile primariilor care transporta deseurile in conditii ilegale, pentru a nu pune primarii in situatia de a depozita gunoiul in locuri nepermise. Simion Drelciuc afirma ca toate cele 48 de localitati urbane din regiunea Nord - Est folosesc operatori licentiati. Agentia teritoriala Nord-Est a ANRSC are competente in judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Salubrizare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter