administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Vineri, 07 August 2009 Alte articole din Lucrari edilitare
 

Obiectiv de investitii cu impact judetean in Teleorman

statie_epurare.jpg La societatea comerciala Apa Serv SA Alexandria a inceput procedura de achizitie publica pentru lucrarile de extindere si reabilitare a statiei de epurare a apei in orasul Zimnicea, prima etapa dintr-un amplu proiect care va aduce, prin materializarea sa, beneficii tuturor locuitorilor din mediul urban al judetului Teleorman.
Directorul general de la Apa Serv, Adrian Bazaran, a declarat ca proiectul "Reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa si de canalizare in judetul Teleorman" se va finaliza in anul 2013, fiind cuprinse 11 subobiective de investitii in Alexandria, Turnu Magurele, Rosiorii de Vede, Zimnicea si Videle.

Valoarea totala a proiectului este de peste 122 milioane de euro, din care circa 98,9 milioane de euro reprezinta finantarea europeana nerambursabila din Fondul de Coeziune. Peste 15,1 milioane de euro se asigura din bugetul de stat, alte 2,3 milioane de euro fiind contributia bugetelor locale din cele cinci municipii si orase din judet. In cadrul proiectului, Apa Serv SA Alexandria a fost desemnata ca operator regional, principalele investitii urmand a se concretiza in reabilitarea si extinderea retelelor de apa-canal si in modernizarea statiilor de epurare si tratare a apelor din mediul urban. Potrivit sursei citate, acest proiect complex constituie o sansa deosebita pentru inlocuirea unor tehnologii vechi, specifice anilor 1975 - 1980, in conditiile in care la nivelul bugetelor locale ar fi fost imposibil sa se asigure din surse proprii banii necesari.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Lucrari edilitare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter