administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 05 August 2009 Alte articole din Proiecte
 

Proiect-pilot pentru imbunatatirea managementului resurselor de apa din judetul Mures

canal apa.JPGDirectia Apelor Mures a anuntat, marti, ca a demarat un proiect de protejare a mediului prin asigurarea utilizarii durabile a resurselor de apa in valoare de 1.476.000 euro, din care 1.178.438 euro va fi grant din partea Mecanismului de Finantare al Zonei Economice Europene (EEA Financial Mechanism).
Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Apelor Mures, Calin Fokt, durata estimata a proiectului va fi de aproximativ 24 luni, iar implementarea acestuia este coordonata de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor Bucuresti (INHGA), in calitate de manager al proiectului, Directia Apelor Mures (DAM), Directoratul Norvegian al Energiei si Resurselor de Apa (NVE Norway) si Institutul Danez de Hidrologie (grupul DHI). Proiectul-pilot se aplica in bazinul hidrografic al raului Tarnava Mica, un sub-bazin al bazinului hidrografic Mures, cu o lungime a raului de 196 km si a afluentilor acestuia de 595 km (suprafata bazinului este de 2.071 kmp).

Administrativ, suprafata bazinului hidrografic Tarnava Mica acopera o parte din judetele Harghita, Mures, Alba si Sibiu, iar populatia de pe aceasta suprafata este de 175.797 locuitori. Daniela Radulescu, director tehnic INHGA Bucuresti, a precizat ca acest proiect va include imbunatatirea sistemului de monitoring existent, realizarea si implementarea unui model bazinal, elaborarea recomandarilor si diseminarea rezultatelor obtinute. Proiectul, cu sloganul "Echilibru pentru viata", indeamna la un consum echilibrat al resurselor de apa, la educatie pentru publicul larg si da nastere unei teme de meditatie pentru autoritatile in domeniul mediului, factorii de decizie si comunitatea stiintifica.

Potrivit purtatorului de cuvant al DAM, rezultatele proiectului vor oferi un sistem suport pentru managementul resurselor de apa pe o perioada scurta, medie sau lunga pentru bazinul Mures, iar acest sistem suport va putea fi aplicat pentru toate bazinele hidrografice din tara.

"Prin tehnologia si aplicatiile matematice utilizate se va crea un instrument de evaluare simultana a resurselor de ape de suprafata si subterane, ceea ce va reprezenta o noutate pentru Romania. Proiectul va furniza rezultate de cercetare inedite si de inalta calitate, care vor raspunde cerintelor directivelor Uniunii Europene. Ca urmare, avem nevoie de instrumente care sa cuantifice impactul asupra regimului hidrologic in prezent si viitor si pentru a imbunatati managementul apei intr-un mod integrat si consistent", a subliniat Fokt.

Directorul coordonator al DAM, Mihai Covaci, a subliniat ca prin realizarea acestui proiect Directia Apelor Mures va beneficia de dotarea cu aparatura automata pentru masurarea nivelurilor piezometrice in forajele de observatie (ape subterane) din bazinul hidrografic Tarnava Mica, softuri si echipamente informatice necesare pentru transmisia automata a datelor, trening si model integrat ape de suprafata, pentru imbunatatirea gospodaririi integrate a resurselor de ape.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Proiecte

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter