administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 05 August 2009 Alte articole din Administratie locala
 

Garda de Mediu verifica gropile de gunoi din judetul Valcea

gunoi_groapa.jpgGarda judeteana de Mediu Valcea a dispus o serie de controale in 41 de localitati detinatoare de depozite de deseuri neconforme, a declarat, Mihai Dinca, directorul adjunct al filialei valcene.
"Pot spune, din cate cunosc pana acum, ca aproximativ 20 de depozite de colectare a deseurilor nu au respectat termenul de 16 iulie, pana cand Romania avea ca obligatie inchiderea si ecologizarea spatiilor de depozitare din zonele rurale, 29 de localitati au incheiate contracte cu firme de salubrizare, 5 localitati, prin hotarari ale Consiliului Local, au dispus infiintarea propriului serviciu de salubrizare", spune Dinca.

In prezent, in judetul Valcea, exista patru rampe de transfer, la Balcesti, Fartatesti, Galicea (fara racord la electricitate) si Brezoi. In total, cele patru rampe au arondate 39 de localitati. Mihai Dinca precizeaza ca se vor mai executa inca patru rampe de transfer la Ionesti, Francesti, Maldaresti si Daesti, care vor avea arondate 40 de localitati.

"La momentul actual, acestea se afla in stadiul de studiu de fezabilitate. Pana la data de 27 iulie, circa 85% dintre localitati au notificat inchiderea (acoperirea) depozitelor neconforme urmand a se realiza si reabilitarea acestora. In ceea ce priveste orasele Balcesti, Dragasani, Brezoi si Calimanesti, pot spune ca acestea au sistat depozitarea deseurilor, au pus bariere si au instalat paza. Primariile s-au conformat, chiar daca lucrarile de inchidere s-au desfasurat si in ultima zi, respectiv 16 iulie", spune directorul adjunct al Garzii de Mediu. Conform Directivei privind depozitarea deseurilor, Romania avea ca obligatie inchiderea si ecologizarea spatiilor de depozitare din zonele rurale pana la 16 iulie si realizarea punctelor de colectare pentru aceste zone racordate la statiile de transfer.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Administratie locala

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter