administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 05 August 2009 Alte articole din Salubrizare
 

Zeci de gropi de gunoi din judetul Galati nu au fost inchise

groapa ecologica.jpgUn numar de 24 de platforme de gunoi comunale din totalul de 214 existente pe raza judetului Galati nu au fost inchise, desi termenul pentru inchiderea si reabilitarea lor, stabilit pentru 16 iulie, a fost depasit, a anuntat, marti, seful Garzii de Mediu Galati, Mihai Turcu.
Cele 24 de gropi de gunoi se gasesc in zece localitati din judet, primariile respective riscand o amenda de 100.000 lei fiecare.
"In mod normal ar trebui sa amendam aceste primarii, dar suntem intr-o situatie financiara critica. Daca mai venim si noi cu sanctiuni, daca le dam amenda de un miliard de lei vechi, ii lasam fara bani de salarii si utilitati pentru urmatoarea luna. Am trimis la Garda Nationala un raport cu situatia acestor primarii si asteptam sa vedem cum vom proceda in continuare", a declarat Mihai Turcu.


Seful Garzii de Mediu Galati a mai spus ca doar in opt localitati s-au efectuat toate cele trei masuri de inchidere a depozitelor de deseuri menajere rurale, respectiv evacuarea, acoperirea si reabilitarea. In 26 de localitati s-a facut evacuarea si acoperirea gropilor de gunoi, iar in 14 s-a realizat evacuarea si partial acoperirea. "Situatia nu este atat de dezastruoasa cum ne-am fi asteptat. Marea majoritate a primarilor s-au ocupat de inchiderea gropilor de gunoi", a precizat Turcu.

Seful Garzii de Mediu Galati a mentionat ca inchiderea gropilor de gunoi rurale a creat si efecte adverse, multi sateni aruncand deseurile "pe unde apuca prin comune", ba mai mult un localnic din Smardan si-a colectat gunoiul in saci de plastic pe care i-a insirat pe sosea chemand primarul sa ii ridice. Solutia propusa de comisarii Garzii de Mediu este ca primariile sa incheie contracte cu societati specializate, autorizate, de salubrizare, care sa ridice si sa transporte gunoiul, dar numai 18 primarii, dintre cele peste 60, au incheiat astfel de contracte, iar doua sunt in curs de contractare.

Gunoiul din judetul Galati poate fi adus doar in cele doua depozite mari din Galati si Tecuci, care la randul lor ar fi trebuit sa fie inchise, dar au primit derogare pana in 2013, la Galati, si 2017, la Tecuci, intrucat se lucreaza pe programe europene, ISPA si Phare, la depozite ecologice conforme. Mihai Turcu a spus ca, in conformitate cu Planul judetean de gestiune a deseurilor, intocmit de Consiliul Judetean Galati, ar trebui ca in judet sa existe sapte statii de transfer si doua depozite mari conforme. In acest moment se lucreaza doar la cele doua depozite conforme de la Galati si Tecuci.

In privinta haldei de zgura de pe platforma ArcelorMittal, Mihai Turcu a spus ca in aceasta nu se mai depoziteaza materiale din combinat, urmand a se deschide una noua. In vechea halda se va continua exploatarea deseurilor de fier pana in 2014, dupa care se va proceda la reabilitarea ei.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Salubrizare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter