administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 05 August 2009 Alte articole din Companii
 

“IMSAT are o colaborare stransa cu clientii sai, carora le furnizeaza servicii la cel mai inalt nivel de calitate, respectand standarde foarte stricte”

DORU_marius.jpgAfirma Marius Doru, director de marketing in cadrul companiei Imsat SA, intr-un interviu acordat Portalului National de Administratie Publica.

Acesta ne-a povestit care a fost evolutia companiei Imsat de la infiintare pana in prezent, dar si care sunt avantajele parteneriatului cu un grup strain puternic.

- Domnule Marius Doru, cand a aparut IMSAT in Romania si cate companii numara in prezent acest Grup Industrial? Care sunt principalele domenii in care activati?
- IMSAT a fost fondata in 1962, si avea ca obiect de activitate montajul instalatiilor electrice si de automatizare pentru investitiile facute de statul roman in industrie. Dupa 1990 IMSAT a intrat treptat in alte domenii de activitate, precum: sisteme de securitate, retele de voce-date, instalatii pentru cai ferate (instalatii de energoalimentare, de semnalizari, telecomunicatii, de automatizare), infrastructura pentru telefonie mobila (site-uri complete de telecomunicatii), cabine de comanda containerizate pentru turbine cu gaz, instalatii complexe in industria cimentului, in industria auto, in sectorul serviciilor (cladiri de afaceri, hipermarketuri). In aproape toate aceste domenii oferim solutii complete, de la proiectare, pana la punere in functiune.

- Spuneti-ne cateva cuvinte despre parteneriatul cu grupul francez SNEF.
- In 2007 a aparut nevoia asocierii cu un grup puternic, pentru a sustine cresterea cifrei de afaceri (in jur de 30-40% de la an la an), si atunci am gasit un partener dispus sa dezvolte impreuna cu noi compania. Alaturi de Grupul SNEF avem:
- Baza comuna de mijloace si experiente;
- O gama mai larga de servicii si specializari;
- Know-how pe piete noi;
- Retea puternica de agentii in strainatate;
- Capacitate financiara crescuta;
- Instrumente de gestiune adaptate.

- Care sunt tarile in care v-ati extins activitatea pana in prezent?
- Am avut lucrari in Honduras, Africa de Sud, Republica Moldova, Italia, Polonia, iar in acest moment avem santiere in Letonia (client: Cemex, unul din principalii producatori mondiali de ciment), Camerun (client: Lafarge), Franta (clienti: Renault Trucks, Germania (client: Lafarge), Spania (client ABB) si Iordania (client Lafarge).

- In portofoliul dumneavoastra de clienti gasim atat institutii publice, cat si companii private. Care sunt acestea si cum decurge colaborarea intre IMSAT si acestea?
- IMSAT are o colaborare stransa cu clientii sai, carora le furnizeaza servicii la cel mai inalt nivel de calitate, respectand standarde foarte stricte. Printre clienti pot enumera:
- institutii publice: Ministerul de Interne, Ministerul de Finante, Ministerul Justitiei, SNCFR, RATB;
- dintre firmele private, producatori de ciment: Lafarge, Holcim, Cemex, Carpatcement;
- producator de sticla si materiale de constructii: Saint Gobain;
- constructori in industria auto: ABB, Durr, Geico, Comau, Taikisha;
- hiper-marketuri si malluri: Auchan, Carrefour, Cora, Kaufland, EMCT;
- banci: BRD, OTP, Banc Post;
- societati de telefonie mobila: Orange, Vodafone, Zapp, Cosmote.

- Cu cat a crescut sau scazut anul acesta cifra de afaceri a companiei comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut?
- Anul acesta ne asteptam la o scadere a cifrei de afaceri, cauzata in principal de criza financiara, de la 104 milioane Euro la 80-85 milioane Euro.

- Numiti, va rog, cateva dintre valorile esentiale in care crede si pe care le promoveaza grupul IMSAT.
- Apropierea fata de client, responsabilitatea fata de angajatii firmei si dezvoltarea durabila (asa cum e definita de Comisia Mondiala pentru Mediu si Dezvoltare - o dezvoltare care raspunde nevoilor generatiilor actuale, fara a compromite capacitatea generatiilor viitoare sa raspunda nevoilor lor) sunt cele mai importante valori. - Care sunt strategiile de dezvoltare pe care vi le-ati propus pentru anul 2009? Cum preconizati ca le veti duce la capat in conditiile economice actuale? - Intrucat 2009 este un an de criza, nu exista o strategie de dezvoltare; in acest an incercam sa ne pastram pietele si sa identificam oportunitati pe piete externe, pentru a diminua efectele crizei.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Companii

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter