administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Marti, 04 August 2009 Alte articole din Administratie locala
 

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Sistemul de management integrat al deseurilor in judetul Cluj

deseuri.jpgConsiliul Judetean Cluj anunta finalizarea Studiului de fezabilitate aferent proiectului „Sistemul de management integrat al deseurilor solide in judetul Cluj”. Acesta a fost depus la Ministerul Mediului - Directia Generala pentru Managementul Instrumentelor Structurale de catre consortiul international Kocks Consult GmbH / Environplan SA / EPEM SA/ Romair Consulting Ltd.
Dupa predarea formei finale, precum si dupa analizarea Studiului de Fezabilitate, acesta se va supune aprobarii Consiliului Judetean.

"Asteptam in acest moment evaluarea comisiei de specialitate din cadrul Ministerului Mediului, pentru a inainta apoi proiectul spre aprobarea finantarii de catre Comisia Europeana. In aceste conditii, avand in vedere faptul ca au fost respectate termenele, avem certitudinea ca vom fi in masura si noi sa respectam termenele de deschidere a primei celule de depozitare, iar din data de 16 iulie 2010, cand este termenul de inchidere a vechilor depozite, vom putea depozita deseurile in noua locatie", considera vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica.

Valoarea totala a Proiectului "Sistemul de management integrat al deseurilor solide in judetul Cluj" este de 42,7 milioane de euro, din care 35 de milioane de Euro provin din finantari europene, restul sumei fiind sustinuta de catre Ministerul Mediului si Consiliul Judetean Cluj.

Proiectul „Sistemul de management integrat al deseurilor solide in judetul Cluj” este derulat prin P.O.S. Mediu in cadrul Axei Prioritare 2 - “Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor istorice contaminate”, si prevazut a se finanta prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Administratie locala

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter