administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Luni, 03 August 2009 Alte articole din Proiecte
 

120 milioane euro pentru bazinul Somes-Tisa Baia Mare

bazin somes tisa.JPGDirectia Apelor Somes-Tisa va lansa un proiect in valoare de 120 milioane de euro pentru colectarea apelor de viitura de pe raurile care compun unul dintre cele mai importante bazine hidrografice din Transilvania.
Directorul Directiei Apelor Somes-Tisa, Mircea Itu, a declarat ca proiectul este unic in Romania, fiind primul de acest gen ce prevede constructia unor lucrari hidrotehnice moderne care colecteaza surplusul de apa format in urma viiturilor, indeosebi in zonele montane.

"Intentia noastra este sa amenajam acumulari in amonte pe unele cursuri de apa, care sa aiba capacitatea de atenuare a viiturilor, reducand considerabil riscul unor inundatii. Este un proiect costisitor, dar absolut necesar pentru bazinul hidrografic Somes-Tisa", a spus Mircea Itu. Purtatorul de cuvant al Directiei Apelor Somes-Tisa, Cristina Vadan, a precizat, sambata, ca proiectul vizeaza judetele Maramures, Cluj, Satu Mare, Bistrita-Nasaud si Salaj.

Proiectul a fost propus spre finantare Companiei Nationale Apele Romane din Bucuresti. In alta ordine de idei, reprezentanti directiei au atentionat administratiile locale din Transilvania sa atraga atentia populatiei din mediul rural, conform legilor de mediu, sa-si curate permanent santurile si rigolele pentru a preveni posibile inundatii ce se pot petrece in urma unor furtuni puternice.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Proiecte

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter