administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Vineri, 31 Iulie 2009 Alte articole din Energie termica
 

Primaria Targoviste cauta investitori la Termica

termoficare1.jpgPrimaria Targoviste cauta investitori la societatea de distributie si transport a energiei termice din municipiu pentru a rentabiliza activitatea acesteia. Termica (CET) Targoviste functioneaza in pierdere din 2005 si are contractate simultan trei imprumuturi in valoare totala de 12 milioane de lei.
Pretul gigacaloriei in municipiu este printre cele mai mari din tara, respectiv 400 de lei. Conducerea primariei si consiliul local au hotarat constituirea unei comisii care sa se ocupe de organizarea si derularea procedurii de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica a municipiului.

Daca in urma cu 10 ani Termica avea aproape 22.000 de abonati casnici si peste 700 de agenti economici, acum mai sunt racordati la sistemul centralizat de energie termica aproximativ 8.200 de abonati casnici si aproape 200 de agenti economici. Termica Targoviste a fost infiintata in 1998, un an mai tarziu avea restante de 6,5 milioane de lei, iar acum datoriile se ridica la un total de 34,7 milioane de lei.

Pe de alta parte, societatea are de recuperat de la populatie 4,6 milioane de lei. In ultimii ani la Termica au fost facute investitii importante. In 2004 a fost implementat un sistem de cogenerare. Curentul produs este vandut catre Electrica. Conform city managerului municipiului Targoviste, Marius Constantinescu, rentabilitatea CET Targoviste este scazuta din cauza pierderilor in reteaua de transport si distributie. Pierderile din reteaua principala erau in 2008 de peste 20%, iar in retelele secundare de 27%.

City managerul Marius Constantinescu spune ca motivele debransarilor de la Termica au fost neindividualizarea consumului pentru fiecare consumator, instalatiile interioare din apartamente vechi de 20-30 de ani, sincope in furnizarea agentului termic, pretul ridicat al acestuia, precum si debransarile rau platnicilor. Anul trecut apa calda a fost oprita in luna iulie din cauza datoriilor pe care Termica le avea la Distrigaz, iar in acest an in luna aprilie s-a intrat mai devreme in revizia anuala din cauza unor probleme la reteaua de conducte. Mai putin de o treime dintre apartamentele din Targoviste mai sunt racordate la sistemul centralizat de energie termica. Cei care nu sunt bransati la sistemul centralizat de termoficare isi asigura incalzirea si apa calda cu centrale proprii.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Energie termica

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter