administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Vineri, 31 Iulie 2009 Alte articole din Administratie locala
 

Presedintele Traian Basescu sustine reducerea masiva a aparatului de stat

Basescu Traian.jpgPresedintele Traian Basescu a declarat, joi, la postul public radio, ca este necesara reducerea masiva a aparatului de stat si ca va mai sustine actuala coalitie, desi nu ii mai place tergiversarea acesteia.

El a mentionat ca exista aspecte asupra carora s-a convenit de la formarea aliantei, precum reducerea aparatului birocratic, dar care nu au fost puse in aplicare. "Toate paliativele astea: ii mentinem pe toti, dar mai reducem un spor sau altul sunt povesti. Guvernul trebuie sa se comporte cu toata seriozitatea si sa diminueze masiv aparatul de stat", a subliniat Basescu.

Seful statului a afirmat ca poate intelege interesul partidelor de a fi reprezentate in administratie conform rezultatelor obtinute in alegeri, avand in vedere ca acest lucru se practica in toata lumea. "Ce nu inteleg este tergiversarea diminuarii aparatului de stat excesiv, adica trimitere in somaj a unui mare numar de functionari, publici si contractuali, pentru ca incarca inutil statul de plata si cheltuielile din bugetul de stat. (...) Nu diminuarea salariilor este solutia, ci 'lasa omul relativ bine platit, dar redu cheltuielile, aducand aparatul de stat la o dimensiune normala'. Noi avem o dimensiune in exces a aparatului de stat", a spus Basescu.

El a apreciat ca Guvernul va trebui sa faca mai devreme sau mai tarziu aceasta operatiune, dar ca este preferabil ca acest lucru sa se faca in timp util, inainte ca "acest aparat bugetofag sa manance toate resursele". "Eu cred ca nu mai poate continua aceasta poveste a nereducerii aparatului bugetar, a nedesfiintarii de agentii (...) sau a necomasarii lor intr-o formula supla", a subliniat seful statului.

Basescu a spus ca il apreciaza extraordinar de mult pe premierul Emil Boc pentru ca incearca sa rezolve aceasta problema prin negocieri, in interiorul coalitiei, dar ca exista o limita si in ceea ce priveste procesul de negociere. "In fata mea si-au luat angajamentul ca fac restructurarea aparatului de stat. (...) Puterea executiva este la Guvern, nu la presedinte, sa fim foarte clari. Ei pot sa vina la mine si eu sa le spun ce va spun si dumneavoastra: 'Fratilor, trebuie sa reduceti cu 20% numarul de angajati, nu povesti. Luati numarul de angajati de acum si reduceti-l cu 20%", a sustinut seful statului.

El a afirmat insa ca atunci cand a existat o astfel de abordare, tot felul de filosofi au incercat "cu manie proletara", la televiziuni, sa blocheze, prin presiune publica, aceasta masura necesara. "Analiza asta pe loc de munca poate dura cinci ani. Guvernul trebuie sa ia masuri generale, care sa fie imediat aplicate si apoi sa mai aplice o corectie acolo unde ar mai trebui niste salariati in plus sau acolo unde ar trebui facuta reducerea de 30%, si nu de 20%", a spus Traian Basescu.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Administratie locala

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter