administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Vineri, 31 Iulie 2009 Alte articole din Administratie locala
 

Serviciul de ecarisaj din Deva va fi scos la licitatie

ecarisaj.jpgServiciul de ecarisaj din municipiul Deva va fi scos la licitatie in luna septembrie, autoritatile locale sperand ca prin atribuirea acestui gen de activitate unei firme private numarul cainilor comunitari din oras sa scada simtitor.
"Aceasta strategie, de trecere a serviciului de ecarisaj in domeniul privat, s-a aplicat si in alte orase din tara si a dat rezultate foarte bune. Speram ca numarul cainilor comunitari care se vor mai afla de strazile municipiului Deva sa scada foarte mult pana in iarna, deoarece va fi in interesul firmei private sa se ocupe cat mai bine de aceasta problema", a declarat viceprimarul localitatii, Cosmin Costa.

Concesionarea serviciului de ecarisaj va fi discutata in sedinta Consiliului Local Deva din luna august, urmand sa fie pregatit un caiet de sarcini in care se vor stabili mai multe conditii pentru firma castigatoare. Printre altele, concesionarul va trebui sa detina un spatiu propriu unde sa aiba grija de cainii adunati de pe strazi, in conditiile legii.

Potrivit estimarilor autoritatilor, pe strazile din Deva circula liberi peste 600 de caini comunitari. La acestia se adauga aproape 800 de caini care se afla in adapostul de la marginea orasului, acesta fiind depasit in ceea ce priveste capacitatea de gazduire a animalelor. Cele mai mari probleme legate de cainii comunitari sunt intalnite insa in municipiul Hunedoara. Conducerea Primariei Hunedoara a estimat, saptamana trecuta, ca numarul patrupedelor trece de 4.000, ceea ce raportat la populatia orasului reprezinta un caine vagabond la 18 locuitori.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Administratie locala

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter