administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Joi, 30 Iulie 2009 Alte articole din Energie termica
 

Lucrarile la Termocentrala Enel de la Galati au fost amanate pentru 2010

termocentrala_mintia.jpgLucrarile de constructie la cea mai mare termocentrala pe carbune din sud-estul Europei, de tip ecologic, in valoare de un miliard de euro, vor fi amanate pana la inceputul anului 2010, potrivit directorului general al Zonei Libere Galati, Angela Ivan.
Termocentrala realizata de Enel Italia urma sa aiba ca punct de pornire al lucrarilor anul 2009, astfel incat pana in 2011 sa poata fi data in functiune. Directorul general al Zonei Libere Galati a comunicat insa ca din cauza avizelor de urbanism care au ingreunat startul lucrarilor, investitia va fi demarata la inceputul lui 2010.

"In acest moment mai sunt cateva probleme cu avizele de urbanism, insa investitia se va realiza. Lucrarile vor incepe in toamna acestui an sau cel mai tarziu la inceputul anului viitor", a declarat directorul general al Zonei Libere Galati, Angela Ivan.

Aceeasi sursa a informat ca reprezentanti din cadrul administratiei locale si judetene s-au intclnit recent la Roma cu partea italiana pentru a discuta despre termocentrala ce urmeaza sa fie construita in Galati. "In urma discutiilor purtate la Roma cu cele doua parti am inteles ca s-au reconfirmat planurile de investitii. Sigur cu aceasta criza chiar ne faceam griji ca nu se va face, dar s-a confirmat faptul ca se va continua proiectul", a mai afirmat Angela Ivan.

Termocentrala de la Galati (cu doua generatoare cu o capacitate fiecare de 700-900 de megawati) va avea ca materii prime carbunii adusi din Ucraina, iar unul dintre scopurile realizarii sale ar fi scoaterea regiunii de sub dependenta energetica de gazul din Rusia.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Energie termica

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter