administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 29 Iulie 2009 Alte articole din Energie termica
 

La Timisoara, gigacaloria s-a scumpit cu 15%

calorifer.jpgTimisorenii vor plati mai mult pentru caldura, de la 1 august, dupa ce, in sedinta de marti, consilierii locali au decis majorarea pretului gigacaloriei cu 15 procente, de la 162 de lei la 187 de lei.

In viitoarea sedinta de Consiliu Local, de la finele lunii septembrie, se va supune la vot si proiectul de hotarare prin care sa se majoreze cu acelasi cuantum si subventia pe care municipalitatea o va acorda celor cu venituri mici, eventual extinderea acestui ajutor de la limita de 800, la cea de 900 de lei pe membru de familie.

Initiativa primarului Gheorghe Ciuhandu de majorare a pretului gigacaloriei a fost sustinuta, in plenul de marti, atat de alesii PNTCD, cat si de cei ai PSD, opozantii scumpirii fiind consilierii PD-L si cei ai PNL, care au apreciat ca populatia nu are bani pentru scumpirea incalzirii. Dar edilul sef a argumentat ca, daca nu se va adopta Hotararea de CL de majorare a pretului gigacaloriei, peste cateva luni, Primaria Timisoara nu va mai avea bani sa sustina sistemul centralizat de termoficare. Ultima majorare a gigacaloriei a avut loc in Timisoara in 2007.

Dupa aceasta decizie a alesilor locali, pe timisoreni ii asteapta si alte majorari de preturi, respectiv serviciul apa-canal cu 5%, cresterea reprezentand actualizarea pretului tinand cont de inflatia din ultimele trei luni. Ilie Vlaicu, director general al Aquatim, a explicat ca, potrivit contractului incheiat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, prin care Aquatim a imprumutat 11,5 milioane de euro, una dintre conditiile impuse de institutia financiara a fost aceea ca preturile sa fie ridicate periodic in functie de inflatie. Astfel, pentru un metru cub de apa potabila, timisorenii vor plati 2,28 de lei fata de 2,18 lei, in prezent, iar pentru canalizare, de la 1 septembrie, vor achita 1,44 de lei pe metru cub, fata de 1,37 lei, cat este in prezent.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Energie termica

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter