administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 29 Iulie 2009 Alte articole din Salubrizare
 

Societatea Drusal Baia Mare a fost amendata pentru groapa de gunoi

drusal_baiamare.jpgSocietatea de salubrizare Drusal Baia Mare a fost amendata cu 50.000 de lei pentru neindeplinirea planului de conformare prevazut de autoritatile de mediu. In plus, reprezentantii firmei s-au trezit cu autorizatia de functionare a rampei de gunoi suspendata temporar, ceea ce a pus sub semnul intrebarii desfasurarea activitatii de colectare in municipiul Baia Mare si in alte 20 de localitati maramuresene.

In aceeasi situatie se afla si rampele de gunoi din Sighetu Marmatiei, Lapus si Borsa, unde au fost suspendate autorizatiile de mediu.

Pentru a evita o situatie critica, Prefectura Maramures, Agentia pentru Protectia Mediului si Garda de Mediu au discutat cu conducerea firmei Drusal, analizand situatia aparuta. Prefectul de Maramures, Sandu Pocol, a explicat, marti, ca "societatea Drusal nu va putea suporta de una singura cheltuielile pentru conformare. Din 30 de puncte cate au fost cuprinse in program doar doua nu sunt indeplinite. E vorba de un canal de colectare si de o statie de epurare a apelor uzate, ultima presupunand o investitie de aproximativ doua milioane de euro. Nu vrem sa ne acopere gunoaiele, prin urmare vom incerca o solutie in colaborare cu Consiliul Judetean", a spus prefectul Pocol.

El a aratat ca in contextul in care Drusal asigura servicii pentru aproape o jumatate din judet s-a propus intr-o adresa trimisa Consiliului Judetean sa faca demersuri pentru preluarea depozitului din Baia Mare in administrare si pentru includerea lui intr-un program integrat de management al deseurilor. "Odata preluata de Consiliul Judetean, rampa ar putea obtine o noua autorizatie si ar putea sa fie supusa unui nou program de conformare care sa fie extins pana in 2017, cand e prevazuta inchiderea definitiva. Colectarea deseurilor va continua, nu se pune problema, pentru ca nu se poate risca aparitia unui focar de infectii", a spus Pocol.

La randul sau, directorul Drusal, ing. Valer Simon, a spus ca gunoaiele nu vor ramane necolectate. "O blocare pe 24 de ore ar crea probleme foarte mari, asadar nu se va ajunge acolo. Ideea este ca rampa sa fie preluata de Consiliul Judetean si sa devina astfel una de interes zonal. Am intocmit deja si noi adrese catre institutiile de mediu, respectiv catre Consiliul Judetean, iar acum asteptam raspunsuri".

Simon a subliniat ca societatea Drusal a indeplinit aproape integral programul de conformare. "Ceea ce nu s-a facut e legat de faptul ca lucrarile ISPA nu au fost extinse si nu ne-au permis o statie de epurare. Degeaba facem canal colector daca nu aveam unde sa deversam aceste ape uzate. Noi am cerut ca planul de conformare sa fie revizuit pentru ca autorizatia e veche, de acum patru ani, si nu mai corespunde realitatilor de azi. Intre timp a crescut foarte mult volumul de deseuri", a opinat ing. Valer Simon. Societatea Drusal a contestat in instanta amenda de 50.000 de lei primita de la autoritatile de mediu.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Salubrizare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter