administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Marti, 28 Iulie 2009 Alte articole din Administratie locala
 

Sedinta publica organizata de Primaria Capitalei pentru comasarea a doua institutii

primaria_bucuresti.jpgPrimaria Municipiului Bucuresti a organizat, luni, sedinta publica de dezbatere a proiectului privind infiintarea Autoritatii Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice Energetice de Alimentare cu Apa si Canalizare (AMRSPEAAC), prin comasarea celor doua institutii existente - Agentia Municipala pentru Eficientizare si Reglementare in domeniul Energiei Bucuresti (AMEREB) si Agentia de Reglementare a Nivelelor de Servicii Apa Canal a Municipiului Bucuresti (ARBAC).
Inca din luna mai acest proiect a fost supus dezbaterii publice pe situl Primariei Capitalei. Daca decizia va fi aprobata de catre consilierii municipali in cadrul unei sedinte a CGMB, atunci AMEREB si ARBAC vor deveni o singura institutie a municipalitatii, respectiv AMRSPEAAC.

Edilii Capitalei arata ca printre motivele invocate de infiintare a noii structuri se numara abordarea unitara a demersurilor municipalitatii pentru eficientizarea, optimizarea activitatii de expertiza si consiliere, considerandu-se ca in acest moment exista institutii care au conditii net diferite de functionare. ARBAC aplica si urmareste prevederile contractului de concesiune al Apa Nova, cu importante nivele de servicii, precum si reglementarile locale in domeniu, in schimb AMEREB nu are aceste instrumente minimale pentru desfasurarea activitatii, absolut necesare functionarii sale eficiente (nu exista contract de delegare cu RADET, nu exista regulament al serviciilor si nici indicatori de performanta de rezultat, pentru a fi monitorizati), se spune in argumentarea proiectului supus sedintei publice.

"Abordarea nu este unitara, pentru ca nu cuprinde si activitatea de monitorizare, expertiza si consultanta pentru celelalte mari utilitati publice, transportul public, salubritatea, iluminatul public, spatiile verzi, drumurile publice. O abordare unitara ar fi insemnat, intr-o prima etapa, elaborarea de indicatori de performanta pentru aceste servicii", consemneaza procesul verbal al ultimei sedinte publice.

Sustinatorul acestui demers, consilierul personal al primarului general, Costin Berevoianu, mentioneaza ca oportunitatea si necesitatea constituirii noii Autoritatii Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice Energetice de Alimentare cu Apa si Canalizare se justifica prin faptul ca ANRSC si AMEREB nu si-au indeplinit sarcinile prevazute in statut. AMEREB nu a intreprins nimic concret in legatura cu reabilitarea serviciului de termoficare in municipiul Bucuresti, prioritate absoluta pentru asigurarea unui serviciu cu grad ridicat de siguranta, continuitate si eficienta economica, iar RADET se gaseste astazi in situatia de a nu mai putea gestiona serviciul si infrastructura aferenta, acestea gasindu-se intr-o mare stare de risc.

La randul sau, ARBAC s-a limitat la monitorizarea serviciului, putandu-se sesiza uneori dezechilibre in aplicarea cadrului contractual si nu a avut niciun fel de preocupari in domeniul imbunatatirii echilibrului contractual, de reprezentare si aparare a intereselor municipiului Bucuresti. Potrivit lui Berevoianu, propunerea de constituire a Autoritatii, in forma actuala, reprezinta prima etapa in constituirea Autoritatii Municipale pentru Serviciile Comunitare, care va trebui sa includa in viitorul apropiat si serviciile de transport local, mediu.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Administratie locala

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter