administratie.ro

eurourbanism.ro

agroaliment.ro

edumanager.ro

medicalmanager.ro

Data publicarii: Miercuri, 29 Iulie 2009 Alte articole din Apa & canalizare
 

"Liderul mondial in conceptia si realizarea lucrarilor de tratare a apelor municipale lucreaza acum si in Romania"

veoliawater_st.pngSustine George Catalin Costache, Directorul General al companiei Veolia Water Solutions & Technologies Romania, intr-un interviu acordat portalului www.Administratie.ro.
Veolia Water Solutions & Technologies (VWS) este lider mondial in tratarea apelor, specializat in livrarea de uzine de apa la cheie (potabilizare si epurare) si solutii tehnologice pentru aplicatii municipale si industriale.

- Domnule Director Costache, cum caracterizati pe scurt domeniul de activitate al Veolia Water Solutions & Technologies?
- Veolia Water Solutions & Technologies (VWS) este filiala tehnica a Veolia Water si lider la nivel modial in domeniul tratarii apelor. VWS este specializata in ingineria, proiectarea si executia la cheie a instalatiilor de tratare a apei, oferind o gama variata de solutii si tehnologii.

- Cum este reprezentata compania pe piata romaneasca?
- Veolia Water Solutions and Technologies (VWS) s-a impus prin brandul OTV Romania Apa (Omnium de Traitement et de Valorisation) ca lider mondial in conceptia si realizarea lucrarilor de tratare a apelor municipale. Compania VWS Adiss acopera o gama larga de procese de tratare (apa de proces, apa uzata, tratarea namolurilor) si poate oferi solutiile tehnologice pentru proiectele industriale majore. Pe langa acestea, societatea noastra ofera servicii de asistenta tehnica in si post-garantie.

- Ce proiecte reprezentative executate de VWS va pot asigura o carte de vizita tentanta?
- Dintre proiectele reprezentative la nivel national si international va putem prezenta statia de epurare a municipiului Buzau, statiile de potabilizare a apei de la Crivina, Arcuda, Rosu, statia pentru orasul Mioveni si Uzina de Automobile Dacia. In aceasta perioada avem in executie statiile de potabilizare si epurare din Baia Mare.

- Care sunt avantajele de calitate ale VWS, ce diferentiaza fata de competitie?
- In cadrul proiectelor sunt folosite solutii brevetate ale grupului VWS, ce provin din propriul centru de Cercetare si Dezvoltare, prin care se asigura municipalitatilor si industriilor furnizarea celor mai inovative si eficiente solutii tehnice. In plus, Veolia Water Solutions & Technologies ofera o gama completa de servicii asociate care asigura operarea eficienta si pe termen lung a echipamentelor instalate.
Un aspect foarte important este acela ca putem furniza uzine de apa la cheie cu tot cu pregatirea necesara pentru exploatare proprie de catre beneficiar, dar putem chiar si opera uzina in locul beneficiarului, prin intermediul grupului Veolia Water. Clientul nu este obligat sa investeasca in constructia sau reabilitatea statiei.

- Care este potentialul tehnic si logistic de care dispuneti ce va poate asigura succesul castigarii unei licitatii?
- Compania VWS este specializata in conceptia si realizarea proiectelor de reabilitare si extindere a statiilor de tratare si epurare a apei pentru municipalitati sau industrie. Activitatile VWS includ de la conceptia si proiectarea proceselor si instalatiilor pana la constructia intregii statii, punere in functiune, instruirea personalului pentru exploatarea si intretinerea instalatiilor si servicii post-garantie. In functie de sectorul industrial solicitant oferim si solutii particularizate pentru producerea apei ultra-pure, producerea apei de proces, epurarea apei uzate industriale, reciclarea si refolosirea apei, dezodorizarea aerului din statiile de tratare sau tratarea namolurilor.

- Care sunt indicatorii de afaceri ai grupului?
- Pentru anul 2008, grupul Veolia Water Solutions & Technologies la nivel international a inregistrat o cifra de afaceri de 2.5 miliarde de euro antrenand o echipa de 8900 de angajati in peste 50 de tari. Cresterea anuala in ultimii 5 ani a fost de aproximativ 19%.

- Care sunt perspectivele afacerii?
- VWS se implica activ in dezvoltarea durabila si protectia mediului, acestea fiind doua dintre componentele de baza ale politicii companiei. Dorim sa participam la cat mai multe licitatii pentru proiecte de tratare a apei si sa putem oferi comunitatilor si clientilor industriali beneficiile tehnologiilor VWS.


Pentru a fi in permanenta la curent cu ultimele noutati si informatii din domeniu,

aboneaza-te gratuit la Newsletter !


Alte articole din Apa & canalizare

 


EDITORIAL
Mama crizei gunoaielor
ionita sorin.jpg
"In 2006, Romania a finalizat negocierile pe capitolul Mediu cu promisiunea grandioasa ca va inchide pana in 15 iulie 2009 toate gropile de gunoi neconforme cu standardele UE."
Daca bagati de seama, 15 iulie este maine. Dupa cum banuiesc deja cei care stiu maniera romaneasca de guvernare, pana acum nu s-a facut mare lucru, totul fiind lasat pe ultimul moment. La ora asta, Romania mai are aproximativ 2.300 de depozite traditionale, primitive, din care vreo 50 a par tin marilor orase.
Un editorial de Sorin Ionita publicat in Evenimentul Zilei. » Citeste
The RedPoint
ANALIZA
Charisma & Primavera - eficacitate in administratia publica
charisma_cutie.png
Adoptarea solutiilor informatice integrate care sa permita gestionarea unitara a activitatilor unei institutii publice, de la cele financiar - contabile, bugetare si pana la resurese umane si management de proiect, reprezinta deopotriva alinierea la standardele europene si cresterea eficacitatii acestor institutii. » Citeste
lexus
COMPANIA SAPTAMANII
Novensys - specialistul care integreaza solutii inteligente pentru managementul informatiei
novensys.jpg
Novensys este unul dintre cei mai importanti integratori de solutii complete pentru managementul informatiei din Romania. Novensys ofera seriviicii de consultanta, dezvoltare, implementare si customizare solutii software precum si solutii dezvoltate inhouse.
Portofoliul Novensys reuneste solutii integrate pentru managementul resurselor unei organizatii, BPA, BI, CRM precum si solutii pentru automatizarea proceselor de business, de la sisteme hardware, consumabile si infrastructura hardware la platforme software. » Citeste
INTERVIU
"Ghiseul Unic in Administratia Publica - schimba stilul si sistemul"
niculae_mary.jpg
Afirma Mary Niculae, Director al companiei CG&GC Software Solutions, intr-un interviu acordat in exclusivitate Portalului National de Administratie Publica.

Aceasta detaliaza avantajele aduse de introducerea sistemului de Ghiseu Unic in institutiile administratiei publice, influenta asupra modernizarii stilului de lucru in aceste institutii si modul in care el contribuie la realizarea unui control riguros al resurselor. » Citeste
EVENIMENT
O noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania
tren.jpg
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a anuntat la Radio France International ca o noua companie feroviara ar putea lua fiinta in Romania, companie care va avea vagoane compacte - de dormit, restaurant - si care va face legatura intre orasele principale din tara.
"Vor fi introduse in circulatie trenuri compacte de vagoane de dormit. Va aparea o societate de transport feroviar , numai cu vagoane de dormit si cu vagoane restaurant, care vor face legatura intre principalele orase din tara, spre exemplu Timisoara cu Bucurestiul, Constanta cu Iasiul, Iasiul cu Clujul", a sustinut Constantin Axinia. » Citeste

Vizitatori
counter